ΣΥΡΙΖΑ: Προκαταβολική απάντηση Κασσελάκη στις αποφάσεις της… αυριανής Κεντρικής Επιτροπής

ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Μια θυελλώδης συνεδρίαση αναμένεται να γίνει στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ το Σάββατο και στο επίκεντρο αυτής θα βρίσκεται ο Στέφανος Κασσελάκης.

Σε πρώτο πλάνο είναι το εξώδικο που έστειλε προς το ΠΓ και την ΚΕ, ζητώντας έρευνα για τη διαρροή του πόθεν έσχες. Παρόλο που δήλωσε την Πέμπτη ότι «δεν πρόκειται ποτέ να ταλαιπωρήσω τον ΣΥΡΙΖΑ νομικά, συνεπώς δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για την προώθηση του ζητήματος σε εισαγγελική αρχή», οι συνυποψήφιοί του για την προεδρία δεν έμειναν ικανοποιημένοι θεωρώντας ότι έπρεπε να πάρει πίσω το εξώδικο εντελώς.

Εκτός από το εξώδικο θα συζητηθεί η φράση του Στέφανου Κασσελάκη ότι παραμένει «de facto και de jure πρόεδρος» όπως δήλωσε στην μεταμεσονύχτια συνέντευξή του στον ΑΝΤ1.

Πάνω στα δύο προηγούμενα είναι πολύ πιθανόν να ζητηθεί από κάποιους στην Κεντρική Επιτροπή διαγραφή του από το κόμμα, λογικά θα οδηγήσει σε νέα μεγάλη διάσπαση.

Ομως, απέναντι σε αυτά ο Στέφανος Κασσελάκης έχει απαντήσει ήδη, με την ίδια συνέντευξη και ανάρτησή του στο Χ: «Θα πάμε σε συνέδριο και σε εκλογή προέδρου. Στο τέλος της ημέρας η βάση θα μιλήσει».

Προειδοποιεί ότι θα πολεμήσει τους αντιπάλους του στο συνέδριο και στις οργανώσεις του κόμματος καθώς, όπως λέει, «το καταστατικό δίνει όμως και δικαιώματα πρωτοβουλιών στα μέλη του κόμματος. Άρα υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας».

Αυτό που απεύχεται και καταγγέλλει είναι ένα σχέδιο «το οποίο θέλει να με αποκλείσει από το να είμαι υποψήφιος και να αναβάλει το συνέδριο και την εκλογή προέδρου και να δημιουργήσει μια «επιτροπή σωτηρίας».

Η σχετική ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη

Διαβάστε σχετικά:

Κασσελάκης: «Το συνέδριο θα αποφανθεί αν είμαι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ή όχι» (Video)

Γεροβασίλη στην Πολιτική Γραμματεία: Μίνιμουμ κίνηση αξιοπρέπειας η σύγκλιση ΚΕ μετά το εξώδικο

Βουλή: Πρόταση για Προανακριτική καταθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ για το μπάζωμα των Τεμπών