ΣΥΡΙΖΑ: «Όσο κι αν προσπαθεί ο Μαρινάκης να διαψεύσει την πραγματικότητα, εκείνη θα τον εκθέτει»

«Οι εργαζόμενοι γνωρίζουν ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν ενδιαφέρεται καθόλου για την προστασία των δικαιωμάτων τους, αφού βασική της μέριμνα είναι η εξυπηρέτηση των φιλικών της επιχειρηματικών συμφερόντων» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την προσπάθεια του κυβερνητικού εκπροσώπου να υπερασπιστεί το μέτρο της 6ημέρης εργασίας.

«Το μέτρο της έκτακτης βάρδιας εργασίας αφορά λιγότερες από μία στις χίλιες επιχειρήσεις της χώρας μας» είπε ο Παύλος Μαρινάκης στο σημερινό briefing των πολιτικών συντακτών και συνέχισε:

«Αποδεικνύεται ότι ο νόμος σε καμία περίπτωση δεν αφορούσε θεσμοθέτηση της εξαήμερης εργασίας αλλά έκτακτη βάρδια για συγκεκριμένες επιχειρήσεις και συγκεκριμένα παραρτήματά τους, οι οποίες αντιστοιχούν σε λιγότερες από μία στις χίλιες στη χώρα […] Για μία ακόμα φορά η πραγματικότητα διαψεύδει τα fake news και τους εμπνευστές τους».

Διαβάστε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ για τα παραπλανητικά στοιχεία του υπουργείου για την 6ημερη εργασία: «Λαθροχειρία και κινήσεις πανικού»

Κόντρα και για την ακρίβεια

«Η επιβράδυνση του πληθωρισμού στα τρόφιμα στην Ελλάδα, αποδεικνύει ότι τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση έχουν πλέον ορατά αποτελέσματα, δεδομένου ότι στις αρχές του 2024 οι τιμές στα τρόφιμα αυξάνονταν με ρυθμό της τάξης του 8,3%. Ειδικά το τελευταίο τρίμηνο η αποκλιμάκωση του δείκτη τροφίμων στη χώρα μας είναι ραγδαία, από 5,3% τον Απρίλιο στο 1% του Ιουνίου. Αυτό δείχνει ότι οι διαρθρωτικές παρεμβάσεις που έχουν γίνει, οι οποίες εκ των πραγμάτων απαιτούν χρόνο ώστε να αποδώσουν, αποφέρουν σταδιακά καρπούς» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Εκεί που όσο κι αν προσπαθεί ο Π. Μαρινάκης να διαψεύσει την πραγματικότητα, εκείνη θα τον εκθέτει, είναι στο ζήτημα της ακρίβειας. Γνωρίζει πολύ καλά ότι οι τιμές των τροφίμων συνεχίζουν να αυξάνονται, ενώ τους πολίτες περιμένει νέο ηλεκτροσόκ στους λογαριασμούς του ρεύματος τους επόμενους μήνες» λένε από την Κουμουνδούρου και τονίζουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη καταθέσει κοστολογημένες φιλολαϊκές προτάσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

“Καλή η προσπάθεια του κυβερνητικού εκπροσώπου να κάνει το μαύρο άσπρο για την καθιέρωση της εξαήμερης εργασίας, εξαπολύοντας ταυτόχρονα επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Μόνο που ο κ. Μαρινάκης, παραθέτοντας τα περίφημα στοιχεία για ένα 15νθήμερο, παραδέχτηκε ότι η περίφημη διάταξη άνοιξε την κερκόπορτα για ευρεία εφαρμογή της αντεργατικής ρύθμισης.

Ας μείνουμε όμως στα «μαθηματικά Μαρινάκη»: 291 παραρτήματα επιχειρήσεων τελικά πήραν άδεια για 6ημερη εργασία, μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο εφαρμογής του μέτρου. Έτσι λέει ο Π. Μαρινάκης. Θέλει να μας πει και πόσοι είναι οι εργαζόμενοι σε αυτές τις 291 επιχειρήσεις που υποχρεώνονται πλέον σε 6ήμερη εργασία; 1.000, 5.000 ή 50.000; Και πόσους ακόμα μπορεί να περιμένει η ίδια αντιμετώπιση;

Οι εργαζόμενοι γνωρίζουν ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν ενδιαφέρεται καθόλου για την προστασία των δικαιωμάτων τους, αφού βασική της μέριμνα είναι η εξυπηρέτηση των φιλικών της επιχειρηματικών συμφερόντων.

Εκεί που όσο κι αν προσπαθεί ο Π. Μαρινάκης να διαψεύσει την πραγματικότητα, εκείνη θα τον εκθέτει, είναι στο ζήτημα της ακρίβειας.

Γνωρίζει πολύ καλά ότι οι τιμές των τροφίμων συνεχίζουν να αυξάνονται, ενώ τους πολίτες περιμένει νέο ηλεκτροσόκ στους λογαριασμούς του ρεύματος τους επόμενους μήνες. Οι λύσεις υπάρχουν, η κυβέρνηση γνωρίζει τις κατατεθειμένες προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την πάταξη της κερδοσκοπίας στις αγορές ηλεκτρικής ενέργειας και τη φορολόγηση των υπερκερδών, αλλά αρνείται να τις υιοθετήσει γιατί, τάχα, δεν θέλει την «υπερφορολόγηση» – όταν πρόκειται για τις εταιρείες ενέργειας, αλλά όχι όταν επιβάλλει χαράτσια στους ελεύθερους επαγγελματίες.

ΥΓ.: Για το «αντάρτικο» εντός της ΝΔ ώστε να μην προχωρήσει η επιλογή της κ. Φουντεδάκη στη θέση του προέδρου της Εθνικής Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, το συμπέρασμα είναι ένα και γνωστό, όσο κι αν ο κ. Μαρινάκης προσπαθεί να το υποβαθμίσει: ο Κυρ. Μητσοτάκης, κι ας πασχίζει να φιλοτεχνήσει το προφίλ του μετριοπαθούς «κεντροδεξιού», παραμένει όμηρος της ακροδεξιάς, ακραία συντηρητικής πτέρυγας του κόμματός του”.

Διαβάστε επίσης:

Τέμπη: Ποινική δίωξη σε Παπαγεωργίου, Φαλάρα, Αγοραστό και στον αστυνομικό διευθυντή Λάρισας για την αλλοίωση του χώρου

Πελόζι και Σούμερ δείχνουν την «έξοδο» στον Μπάιντεν: «Δεν μπορείς να νικήσεις τον Τραμπ»

Καψόνι διαρκείας σε δύο στελέχη της πυροσβεστικής – Ψιλά γράμματα οι προβλεπόμενες διαδικασίες, η υγεία και τα προσωπικά δεδομένα

Καιρός: «Κολλημένος» ο υδράργυρος πάνω από τους 40°C – Πότε υποχωρούν οι υψηλές θερμοκρασίες

Παλεύουν με τις φλόγες και τις ελλείψεις – Σοκαριστικές μαρτυρίες για τις συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι πυροσβέστες

Πρόκληση από το τουρκικό ΥΠΕΞ: «Ο Δένδιας υπονομεύει τις συνομιλίες Μητσοτάκη – Ερντογάν»

Προκλητικό σχόλιο του Κάιλ Γκας σε συναυλία: «Μην αστοχήσετε στον Τραμπ την επόμενη φορά» (Video)

Μέτρα – «ασπιρίνες» από τον Μητσοτάκη για την ενεργειακή ακρίβεια ενώ οι τιμές καλπάζου