ΣΥΡΙΖΑ: Ομοβροντία δηλώσεων με το βλέμμα στην ΚΕ του Σαββάτου – Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία (Video)

Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με το βλέμμα στην κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του Σαββάτου.

Πρόκειται για τη δεύτερη σύγκλιση της ΠΓ, μέσα σε μία εβδομάδα με θέμα το εξώδικο του Στέφανου Κασσελάκη, ενώ αναμένεται να παρουσιαστεί η εισήγηση της Ράνιας Σβίγκου προς την ΚΕ του Σαββάτου.

Στη συνεδρίαση της ΚΕ θα υπάρξει ενημέρωση των μελών της για το θέμα του εξώδικου, τα οποία και θα κληθούν να αποφασίσουν επ’ αυτού και θα συζητήσουν τις προτάσεις που θα παρουσιαστούν.

Υπενθυμίζεται ότι η Επιτροπή Δεοντολογίας που συνεδρίασε την Τετάρτη έστειλε στο αρχείο το αίτημα για διαγραφή του Στέφανου Κασσελάκη που είχε καταθέσει ο πρώην βουλευτής Θ. Μουμουλίδης με πλειοψηφία 8 έναντι 6 και 1 λευκό.

Η συνάντηση Πολάκη – Κασσελάκη

Την Πέμπτη, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Παύλου Πολάκη με τον Στέφανο Κασσελάκη, μετά το κάλεσμα του πρώτου για σύσκεψη των υποψήφιων προέδρων του ΣΥΡΙΖΑ. Φαραντούρης και Γκλέτσος αρνήθηκαν να παρευρεθούν λόγω του εξωδίκου που είχε στείλει ο κ. Κασσελάκης. Αντιστοίχως, ούτε ο Σωκράτης Φάμελλος παρευρέθηκε καθώς είχε θέσει συγκεκριμένες προϋποθέσεις για να πραγματοποιηθεί η συνάντηση.

Μετά τη συνάντηση, η οποία διήρκησε περίπου μισή ώρα, ο Στ. Κασσελάκης, είπε ότι έχει ικανοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό «από τη γρήγορη αντίδραση του κόμματος που δημοσίευσε τα 5 Πόθεν Έσχες με τους συνταγματικούς όρους της ισονομίας και της ισότιμης μεταχείρισης…» και ότι «δεν πρόκειται ποτέ να ταλαιπωρήσω τον ΣΥΡΙΖΑ νομικά, συνεπώς δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για την προώθηση του ζητήματος σε εισαγγελική αρχή. Η διαμαρτυρία μου έχει γίνει δημόσια, έχει ικανοποιηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό».

Κάλεσε, δε, τη γραμματεία να προβεί σε έρευνα για τη διαρροή η οποία όπως είπε ήταν «μία επιλεκτική διαρροή στοιχείων, προσεγμένη σε μία ημέρα που ήταν να συνεδριάσει η ΠΓ για να αμαυρώσει το πρόσωπό μου».

Από την πλευρά του ο Παύλος Πολάκης, τόνισε σε δηλώσεις του μεταξύ άλλων ότι «σεβόμενος τη συμφωνία ήρθα στην ώρα μου για να προσφέρω στην ομαλότητα ενόψει συνεδρίου. Συνομίλησα τηλεφωνικά με Παππά, Γκλετσο, οι οποίοι ζήτησαν να αποσυρθεί το εξώδικο για να συμμετέχουν». Συμπλήρωσε, δε, ότι ο κ. Κασσελάκης «επέμεινε στο να γίνει έρευνα από το κόμμα που συντηρεί εσωστρέφεια και κακομοιριά. Έτσι δεν μπορούσαμε να μπούμε σε επί της ουσίας συζήτηση».

Διαβάστε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ: Δεν μπορέσαμε να μπούμε σε επί της ουσίας συζήτηση, λέει ο Πολάκης – Έρευνα για τη διαρροή ζητά ο Κασσελάκης

Στ. Κασσελάκης: «Το συνέδριο θα αποφανθεί αν είμαι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ή όχι»

«Το συνέδριο θα αποφανθεί αν είμαι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ή όχι» είπε σε συνέντευξη του στον ΑΝΤ1 ξημερώματα Παρασκευής ο Στ. Κασσελάκης. «Υποψήφιοι είναι όσοι εγκρίνει το Συνέδριο. Θα είμαι υποψήφιος, θα πάμε σε εκλογές προέδρου ό,τι και να γίνει. Το καταστατικό είναι ξεκάθαρο. Το Συνέδριο είναι το ανώτατο όργανο, μπορεί και θα όφειλε να εκφραστεί, κατά τη γνώμη μου, για αυτό που έχει γίνει».

«Ας πούμε ότι ισχύει ότι είμαι πρώην πρόεδρος. Ποιος είναι πρόεδρος σήμερα; Παραμένω και de facto και de jure πρόεδρος». Πρόσθεσε επίσης ότι: «Καταστατικά είναι ξεκάθαρο ότι όταν υπάρχει άρση εμπιστοσύνης, πάμε σε έκτακτο συνέδριο. Βεβαίως παραμένω πρόεδρος, διότι δε νοείται ένα κόμμα να μην έχει διαχειριστική και διοικητική ηγεσία».

Ο ίδιος, είπε ότι δεν ποτέ μίλησε για «κουκουλοφόρους» και «πραξικόπημα» ή «πραξικοπηματίες» αλλά ότι «τα αξιότιμα μέλη της Κ.Ε. τους φόρεσαν κουκούλες».

Αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα είπε ότι «εάν ο Αλέξης Τσίπρας επιθυμεί να επιστρέψει στην πρώτη γραμμή της πολιτικής, το πιο έντιμο πράγμα θα ήταν να κατέβαινε απέναντί μου ως υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ».

Παράλληλα τόνισε ότι «θα είμαι υποψήφιος και θα γίνουν εκλογές ό,τι και να γίνει» ενώ σε ερώτηση αν θα παραμείνει στο ΣΥΡΙΖΑ αν εκλεγεί άλλος πρόεδρος είπε «δεν θα φύγω από τον ΣΥΡΙΖΑ».

Πολάκης: Να αποσύρει το εξώδικο ο Κασσελάκης

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης στο Attica, εξήγησε γιατί πήρε την πρωτοβουλία του να συναντηθούν όλοι οι υποψήφιοι.

«Εγώ την πρωτοβουλία την πήρα ζητώντας τα εξής πράγματα, πρώτον να αποσύρει ο Στ. Κασσελάκης το εξώδικο. Δεν είναι δυνατόν να στέλνεις εξώδικο στην ΠΓ και την ΚΕ του κόμματος που θες να ηγηθείς. Δεν υπάρχει αυτό το πράγμα, δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο. Δεύτερον, προς την άλλη μεριά να κοπεί αυτή η ιστορία περί διαγραφής και κατάργησης υποψηφιότητας και να καθίσουμε σε ένα τραπέζι να κουβεντιάσουμε τι τηλεμαχίες θα κάνουμε, πώς θα τις δώσουμε, με ποιους όρους, αν θα είναι θεματικές, μια ομαλή πορεία προς το συνέδριο» τόνισε και εξήγησε:

«Δυστυχώς, δεν υπήρχε η ανταπόκριση η οποία ήθελα, διότι υπάρχουν δύο σχέδια και εγώ δεν είμαι με κανένα από τα δύο και θα παλέψω μέχρι τέλους και θα παλέψω μέχρι τέλους για να μην εφαρμοστεί κανένα από τα δύο. Τα δύο σχέδια αυτά είναι: Το ένα που θέλει έναν ΣΥΡΙΖΑ του 5% που θα ασχολείται μόνο με τη δικαιωματική ατζέντα και το άλλο είναι με έναν ΣΥΡΙΖΑ, αντιστοίχου ποσοστού το οποίο θα είναι προσάρτημα μιας συγκυβέρνησης. Εμένα δεν με συμπεριλαμβάνει καμία τέτοια προοπτική». 

«Εγώ τον Στ. Κασσελάκη θέλω να τον νικήσω, δεν θέλω να τον αποκλείσω» είπε ο Παύλος Πολάκης.

Παράλληλα, αργά το βράδυ της Πέμπτης, με ανάρτησή του, σχολίασε τη συνέντευξη του Στ. Κασσελάκη. Συγκεκριμένα έγραψε: «Βαρετά πράγματα, άνευρα, κομπιάζοντα, τρικυμιώδη, πισω μπρος, χωρίς ειρμό χωρίς γραμμή και χωρίς πρόγραμμα. Κουβέντα επί της διαδικασίας για 25 λεπτά για να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα! Κρίμας… Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και αξίζει και χρειάζεται ΚΑΛΥΤΕΡΑ!! Καληνύχτα, κουράστηκα σήμερα».

Φάμελλος: «Η συμμετοχή μου στις εκλογές οφείλεται στο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πάει καλά»

«Όσοι δεν μπορούν να παράξουν πολιτική δημιουργούν αντιθέσεις, εντυπώσεις και δυστυχώς διχασμό» τόνισε το πρωί της Παρασκευής μιλώντας στο ΣΚΑΙ, ο Σωκράτης Φάμελλος. «Εγώ δεν ήμουν ποτέ οπαδός των αποκλεισμών ή των διαγραφών διότι πρότεινα στον τέως πρόεδρο να πάμε στη διαδικασία προσφυγής στη βάση χωρίς μομφή, χωρίς να μείνει στίγμα στο κόμμα μας, χωρίς να αναγκαστεί να μαζέψει τα πράγματα του και να φύγει. Εγώ το πρότεινα, αλλά δεν το δέχτηκε και προκάλεσε τη μομφή μέσα στην Κεντρική Επιτροπή. Αυτή η συζήτηση να κλείσει γιατί δεν μπορεί να απολογείται ο ΣΥΡΙΖΑ ή ο Φάμελλος για τα πολλαπλά λάθη που κάνει ο προηγούμενος πρόεδρος» υπογράμμισε.

«Η συμμετοχή μου στις εκλογές οφείλεται στο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πάει καλά. Για ποιον λόγο λοιπόν πρέπει να γίνουν εκλογές; Όχι απλά για να πούμε ότι ήταν απλά λάθος οι επιλογές της προηγούμενης ηγεσίας, αλλά γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αναβαθμιστεί. Άρα οι εκλογές πρέπει να προσθέσουν κύρος και πολιτική ποιότητα και αξιοπιστία στον ΣΥΡΙΖΑ. Δυστυχώς η εξέλιξη αυτών των εκλογών αφαιρεί κύρος» τόνισε και αναρωτήθηκε «μπορούμε να συμμετέχουμε σε διαδικασία εκλογών ενώ δεν μας αρέσει το κόμμα μας… Ενώ το κατηγορούμε και του στέλνουμε εξώδικα… Στο βίντεο φάνηκε ότι στον προηγούμενο πρόεδρο δεν του άρεσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα υπάρχουν εξώδικα και αντιδικίες. Μα δεν κάνουμε εκλογές αντιδίκων. Η δική μου πρόταση απευθύνεται σε όλους τους πολίτες» 

Φαραντούρης: Το εξώδικο Κασσελάκη βαραίνει τον ΣΥΡΙΖΑ

Από την πλευρά του, ο Νικόλας Φαραντούρης μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στον ΣΚΑΙ, υπογράμμισε ότι «αντί να στέλνει εξώδικα, θα ήταν προτιμότερο να κάτσει στο τραπέζι του διαλόγου. Αυτή η κατάσταση σαφώς και βαραίνει το κόμμα». «Θεωρώ ότι θα υπάρξει ντιμπέιτ μεταξύ των υποψηφίων», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Κασσελάκης: Καταγγέλλει προβοκάτσια με sms σε μέλη του ΣΥΡΙΖΑ

Την ίδια στιγμή, για μια προβοκάτσια που γίνεται με sms που διακινείται μεταξύ μελών του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο ο Στέφανος Κασσελάκης, με ανάρτησή του στο Χ.

Φαίνεται ότι κάποιοι καλούν δήθεν εκ μέρους του έξω από το ξενοδοχείο που θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή το Σάββατο και τονίζει: «αποδοκιμάζω τέτοιες ενέργειες».

«Ολοι θα κριθούμε ψύχραιμα και ουσιαστικά, με τον μόνο τρόπο που αρμόζει: την ψήφο της βάσης», καταλήγει

Η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη

«Επειδή τις τελευταίες ώρες κυκλοφορούν δημοσιεύματα που αναπαράγουν sms με τα οποία καλούνται -δήθεν εκ μέρους μου- μέλη του ΣΥΡΙΖΑ έξω από το ξενοδοχείο που θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή το Σάββατο, τονίζω:

Όπως και σε αντίστοιχες προβοκάτσιες που σχεδιάζονταν κατά την επίσκεψη του επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ, έτσι και τώρα, αποδοκιμάζω τέτοιες ενέργειες.

Τα μέλη της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ πρέπει να αφεθούν απερίσπαστα να λάβουν τις αποφάσεις τους και να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
Και όλοι θα κριθούμε ψύχραιμα και ουσιαστικά, με τον μόνο τρόπο που αρμόζει: την ψήφο της βάσης.»

Διαβάστε περισσότερα:

Κασσελάκης: Καταγγέλλει προβοκάτσια με sms σε μέλη του ΣΥΡΙΖΑ

Κασσελάκης: «Δεν θα ταλαιπωρήσω νομικά το κόμμα, έχω ικανοποιηθεί» – Ζητά έρευνα από τη γραμματεία για τη διαρροή

ΣΥΡΙΖΑ: Στην Κουμουνδούρου Πολάκης και Κασσελάκης για τη συνάντηση των υποψηφίων προέδρων

Απόστολος Γκλέτσος: «Αν ο Κασσελάκης δεν πάρει το εξώδικο πίσω, δεν έχω να πω τίποτα μαζί του»

Φαραντούρης: «Πώς μπορεί να γίνει οποιαδήποτε συζήτηση υπο το κράτος εξωδίκων;» (Video)

Πολάκης: «Κάποιοι προσπαθούν ύπουλα να ακυρώσουν την αυριανή συνάντηση»

Πρωτοβουλία Πολάκη για άμεση συνάντηση των πέντε υποψηφίων στην Κουμουνδούρου

Σχέδιο αποκλιμάκωσης από Πολάκη για ΣΥΡΙΖΑ: Όχι σε διαγραφή Κασσελάκη, άμεση σύσκεψη των 5 υποψηφίων και δύο debate πριν τις εκλογές

Ετικέτες