ΣΥΡΙΖΑ: Όλα ανοιχτά για εσωκομματικές εκλογές ακόμα και αν δεν επιτευχθεί πλειοψηφία στην Κεντρική Επιτροπή

ΣΥΡΙΖΑ: Όλα ανοιχτά για εσωκομματικές εκλογές ακόμα και αν δεν επιτευχθεί πλειοψηφία στην Κεντρική Επιτροπή

«Οι αναγκαιότητες είναι αδήριτες και για τον ΣΥΡΙΖΑ και για τον λαό. Και ό,τι χρειάζεται να γίνει θα γίνει συντεταγμένα και στα Όργανα» τόνισε ο Παύλος Πολάκης στο Documento, δήλωση που η Βούλα Κεχαγιά κλήθηκε να σχολιάσει στο σημερινό briefing που πραγματοποιήθηκε στην Κουμουνδούρου.

«Ακριβώς αυτό. Ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει στα Όργανα. Ο κ. Πολάκης μιλάει πολιτικά και καλούμε όλα τα στελέχη του κόμματος, που ενδιαφέρονται για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ για να είναι μια αξιόπιστη αξιωματική αντιπολίτευση που στο μέλλον θα διεκδικήσει τη διακυβέρνηση της χώρας, να μιλούν ανοιχτά και να λένε τις αλήθειες τους» τόνισε η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, μετά από ερώτηση του documentonews.gr.

Διαβάστε σχετικά: «Ο,τι χρειαστεί να γίνει θα γίνει» – Ο Παύλος Πολάκης εξηγεί στο Documento τη στάση και τις επόμενες κινήσεις του

H Βούλα Κεχαγιά σημείωσε πως αυτό που λέει ο Στέφανος Κασσελάκης είναι ότι όποιο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ το επιθυμεί, μπορεί να τοποθετείται στα Όργανα και στον δημόσιο λόγο «με αλήθειες», αλλά και να λέει ξεκάθαρα «τι ακριβώς επιθυμεί να κάνει σε σχέση με την παρουσία του» στο κόμμα.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, πριν από μερικά 24ωρα προκάλεσε τους 87 να καταθέσουν πρόταση μομφής, αλλά και  «να αποκαλύψουν τις ειλικρινείς τους προθέσεις».

Επίσης, η Βούλα Κεχαγιά επανέλαβε τη δήλωση Κασσελάκη στην Πολιτική Γραμματεία πως δεν «θέλει να ταλαιπωρήσει το κόμμα» (εννοώντας με νέες εσωκομματικές κάλπες). «Εφ’ όσον όμως τεθεί θέμα αμφισβήτησης, είναι ευπρόσδεκτη η όποια πρόκληση» συμπλήρωσε.

Υπενθυμίζεται ότι για να τελεσφορήσει μια πρόταση μομφής, πρέπει να συγκεντρώσει το 50%+1 της Κεντρικής Επιτροπής. Δηλαδή, 151 από τις 300 ψήφους.

Η εκπρόσωπος ρωτήθηκε από το documentonews.gr αν ο Στέφανος Κασσελάκης θα «σήκωνε το γάντι» σε περίπτωση που συγκεντρωθούν 110 ή 120 ψήφοι, με δεδομένη την πρόσκληση – πρόκληση που έχει απευθύνει στην ομάδα των «87».

Διαβάστε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ: Η συνεδρίαση που προκάλεσε τη ρήξη – Πώς φτάσαμε στην επεισοδιακή ΠΓ

«Δεν θέλω να μιλήσω υποθετικά για το τι θα κάνει ο πρόεδρος σε αυτό το σενάριο» είπε η Βούλα Κεχαγιά.

Επί της ουσίας όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά για το ποια θέση θα κρατήσει ο Στέφανος Κασσελάκης το Σαββατοκύριακο 7-8 Σεπτέμβρη, όπου είναι πολύ πιθανό να κατατεθεί επίσημα πρόταση αμφισβήτησης.

Υπενθυμίζεται, ότι μιλώντας στο Documento, στελέχη της λεγόμενης εσωκομματικής αντιπολίτευσης έχουν εκφράσει την πεποίθησή τους πως το θέμα της μομφής είναι «περισσότερο πολιτικό, παρά αριθμητικό», υποστηρίζοντας πως ο Στέφανος Κασσελάκης δεν θα έκανε πίσω αν ένας σημαντικός αριθμός μελών της Κεντρικής Επιτροπής ζητούσε εσωκομματικές εκλογές.

Μένει να φανεί βεβαίως αν θα κατατεθεί πρόταση μομφής (κάτι που είναι εξαιρετικά πιθανό), ποιοι και πόσοι θα τη στηρίξουν, αλλά και ποια θα είναι η αντίδραση της ηγεσίας…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter