ΣΥΡΙΖΑ: Οι τρεις προτάσεις για το χρονοδιάγραμμα – Τι λένε Κασσελάκης, Πολάκης και «87» – Σήμερα η τελική απόφαση

ΣΥΡΙΖΑ: Οι τρεις προτάσεις για το χρονοδιάγραμμα – Τι λένε Κασσελάκης, Πολάκης και «87» – Σήμερα η τελική απόφαση
Συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024 (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

«Η βάση ζητά ταχύτητα, διαφάνεια και εγγύηση ότι δεν θα έχουμε εμείς κενό εξουσίας και πάσης φύσεως νομικής και οικονομικής εκπροσώπησης, όταν απέναντί μας όλα τα υπόλοιπα κοινοβουλευτικά κόμματα θα στέκονται με ξεκάθαρες ηγεσίες» τόνισε η Θεοδώρα Τζάκρη κατά την ομιλία της στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζοντας ουσιαστικά την πλευρά Κασσελάκη.

Πρότεινε:

  • 5-6 Οκτωβρίου σύγκληση έκτακτου συνεδρίου με δύο θέματα: Την έγκριση του κειμένου πολιτικής απόφασης και την προσκόμιση των υπογραφών στήριξης κάθε υποψηφιότητας, τις ομιλίες των υποψηφίων προέδρων και την ανακήρυξή τους.
  • Τη διεξαγωγή εκλογής προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής την Κυριακή 3 Νοεμβρίου και, εφόσον προκύψει ανάγκη δευτέρου γύρου για την εκλογή προέδρου, αυτός να διεξαχθεί το Σάββατο 9 Νοεμβρίου (καθώς 10 Νοεμβρίου διεξάγεται ο Μαραθώνιος της Αθήνας).

Η πρόταση Πολάκη

Εν πολλοίς, η παραπάνω πρόταση συμπίπτει με τα όσα έχει προτείνει ο Παύλος Πολάκης εδώ και μέρες στη Πολιτική Γραμματεία. Ο Κρητικός βουλευτής υποστηρίζει πως μέχρι τις 29 Σεπτέμβρη πρέπει να κατατεθούν οι υποψηφιότητες, στις 5 Οκτώβρη να γίνει το Συνέδριο και στις 3 Νοέμβρη να γίνουν οι εκλογές. Αν χρειαστεί δεύτερος γύρος, να γίνει στις 10 Νοέμβρη.

«Έξω από τον μικρόκοσμο του ΣΥΡΙΖΑ, η κοινωνία αντιμετωπίζει οξυμένα προβλήματα που οδηγούν ακόμα και βουλευτές της ΝΔ να αντιπολιτεύονται. Σε αυτή τη χρονική συγκυρία, η χωρίς σοβαρό λόγο χρονική παράταση μιας περιόδου ακραίας εσωστρέφειας, αποτελεί το καλύτερο δώρο για τον αντίπαλο» έχει πει χαρακτηριστικά.

Η εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας

Η εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας στην Κεντρική Επιτροπή είναι να πραγματοποιηθεί το έκτακτο συνέδριο από τη 1 έως τις 3 Νοέμβρη, με συνέδρους που θα έχουν εκλεγεί στις 20 Οκτωβρίου.

Επίσης, αποφάσισε ότι η βέλτιστη ημερομηνία για εκλογές είναι η 24η Νοεμβρίου και αν χρειαστεί δεύτερος γύρος, αυτός να γίνει μία εβδομάδα αργότερα, στη 1 Δεκέμβρη.

Την πρώτη Κυριακή, σε ξεχωριστή κάλπη, θα εκλεγεί ανά περιφέρεια και η νέα Κεντρική Επιτροπή.

Την εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας φαίνεται πως στηρίζει η «ομάδα των 87», με την εξαίρεση να γίνει εκλογή της Κεντρικής Επιτροπής μετά την εκλογή προέδρου…

Οριστική απόφαση θα παρθεί με ψηφοφορία το βράδυ.

Διαβάστε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ: Αυστηρό μήνυμα Επιτροπής Δεοντολογίας – «Κυρώσεις σε όσους βγαίνουν στα ΜΜΕ και κάνουν κακό στο κόμμα»

ΣΥΡΙΖΑ: Σήμερα η Κεντρική Επιτροπή αποφασίζει για χρονοδιάγραμμα, προϋποθέσεις και Συνέδριο

Δικαιοσύνη από τη Νιγηρία

Αποκάλυψη – Αυτή την Κυριακή στο Documento: Πάρτι 450.000.000 ευρώ για το κύκλωμα των σκόιλ ελικίκου

Ζαχαριάδης: «Συκοφαντικό το δημοσίευμα που εμφανίζει χρήματα σε προσωπικό μου λογαριασμό» (Video)

«Συγγνώμη» και παραίτηση από Ακρίτα για τον «γιο της πλύστρας» – Δεν την έκανε αποδεκτή ο Παππάς

Βηρυτός: Aνάφλεξη στη Μέση Ανατολή, μετά τη δολοφονία 10 διοικητών της Χεζμπολάχ από το Ισραήλ – Στους 14 οι νεκροί (Photos – Videos)

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter