ΣΥΡΙΖΑ: Οι «Κασσελακικοί», οι «Τσιπρικοί», το παρασκήνιο και η πρόκληση στη ΝΔ

ΣΥΡΙΖΑ: Οι «Κασσελακικοί», οι «Τσιπρικοί», το παρασκήνιο και η πρόκληση στη ΝΔ

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ την Πέμπτη 4 Ιουλίου, από την οποία θα απουσιάζει ο Διονύσης Τεμπονέρας, ο οποίος χθες παραιτήθηκε από τα Όργανα του κόμματος. Σκοπός της είναι η προετοιμασία της Κεντρικής Επιτροπής η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Ιουλίου.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του documentonews.gr, όσοι διαφωνούν με την πολιτική Κασσελάκη, προσπαθούν τις τελευταίες ώρες να συνεννοηθούν και να συσπειρωθούν σε ένα ενιαίο μπλοκ, ενώ ετοιμάζεται και κείμενο που αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα άμεσα.

Και βεβαίως, ο κύριος στόχος είναι να υπάρξει ενιαίο μέτωπο στις επόμενες συνεδριάσεις των Οργάνων. Δηλαδή στην Πολιτική Γραμματεία, αλλά κυρίως στην Κεντρική Επιτροπή, εκεί όπου φαίνεται πάντως ότι η πλευρά Κασσελάκη διατηρεί την πλειοψηφία.

Εντύπωση προκάλεσε η χθεσινή τοποθέτηση του βουλευτή Χρήστου Γιαννούλη, ο οποίος είπε στο Kontra πως πρέπει να σταματήσει η σύγκρουση μεταξύ «Κασσελακικών» και «Τσιπρικών», κάτι το οποίο δεν είχε ειπωθεί δημόσια από κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ στο παρελθόν.

Διαβάστε αναλυτικά: Ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Συσπειρώνεται η εσωκομματική αντιπολίτευση κατά Κασσελάκη – Ετοιμάζεται παρέμβαση τις επόμενες ώρες

Όλα αυτά, την ώρα που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως η απόφαση για την αναστολή της κυκλοφορίας της καθημερινής Αυγής είχε αποφασιστεί πριν αναλάβει ο ίδιος την ηγεσία. Επίσης, με ανάρτησή του, υποστήριξε πως «οι δύσκολες οικονομικές αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν, θα μπορούσαν να αποφευχθούν μόνο με μαύρο χρήμα…»

Διαβάστε αναλυτικά: Κασσελάκης: Το κλείσιμο της καθημερινής Αυγής είχε αποφασιστεί πριν την εκλογή μου – Θα δωρίσω 20.000 ευρώ στο κόμμα

«Ο δικός μου ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει ότι, αν οι ψηφοφόροι ή τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι διατεθειμένα να αποδεχθούν μαύρο χρήμα προκειμένου να αποφευχθούν επίπονες αλλά αναγκαίες οικονομικά αποφάσεις, θα πρέπει να εκλέξουν άλλο πρόεδρο» τόνισε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης: Κασσελάκης: Αν ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ θέλει μαύρο χρήμα, ας βρει άλλον πρόεδρο

«Εκστρατεία κατά της διαφθοράς»

Ο Στέφανος Κασσελάκης δηλώνει αμετακίνητος από την απόφαση του να πολεμήσει πάση θυσία το μαύρο χρήμα και προκάλεσε πολλάκις τα κυβερνητικά στελέχη να δεχθούν έλεγχο των οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ από ανεξάρτητη εταιρεία ορκωτών λογιστών.

Η αλήθεια είναι πως η φράση Κασσελάκη πως «στον δικό μου ΣΥΡΙΖΑ δεν θα υπάρχουν μαύρα» ερμηνεύθηκε από κάποιους ως αιχμή για τον τρόπο που λειτουργούσε το κόμμα στο παρελθόν, κάτι που διαψεύδουν κατηγορηματικά από την Κουμουνδούρου.

«Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν άφησε υπαινιγμούς για το εσωτερικό του κόμματος, ούτε υπαινίχθηκε ότι υπήρχαν “μαύρα” στον ΣΥΡΙΖΑ ή ότι λειτουργούσε με μαύρες σακούλες. Αυτή είναι μια συζήτηση που διεξάγεται παραπλεύρως και από διάφορα συστήματα. Αναφερόταν γενικώς σε όσα γνωρίζουμε ότι τεκταίνονται στο πολιτικό σύστημα διαχρονικά. Και μάλιστα ήρθε και προσδιόρισε και είπε ότι η βασίλισσα των “μαύρων” είναι η παράταξη της ΝΔ» είπε η εκπρόσωπος τύπου, Βούλα Κεχαγιά στη Ναυτεμπορική.

Ακόμα και ο Ευάγγελος Αποστολάκης, μιλώντας με δημοσιογράφους στη Βουλή, τόνισε πως όταν είπε ότι σε όλα τα κόμματα υπήρχαν μαύρα χρήματα, δεν εννοούσε τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγές της Κουμουνδούρου υπογραμμίζουν ότι «η εκστρατεία Κασσελάκη κατά της διαφθοράς και της διαπλοκής στην πολιτική, δεν προέκυψε ως κεραυνός εν αιθρία τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, ούτε είναι μιας χρήσεως».

«Αποτελεί» -λένε- «τον στρατηγικό στόχο που έχει θέσει o ίδιος εξ αρχής, προκειμένου να σπάσει το απόστημα…»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter