ΣΥΡΙΖΑ: Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ενοχλείται από τις ερωτήσεις για τα οικονομικά της καταχρεωμένης ΝΔ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ενοχλείται από τις ερωτήσεις για τα οικονομικά της καταχρεωμένης ΝΔ

Τη σφοδρή αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη για τις καταγγελίες του Στέφανου Κασσελάκη για μαύρα χρήματα στη ΝΔ, αλλά και με αφορμή την πρόκληση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να ελεγχθούν τα οικονομικά των δύο κομμάτων σε βάθος δεκαετίας από ορκωτούς λογιστές.

«Δείχνει ότι για άλλη μια φορά δεν ξέρει τα στοιχειώδη για το τι συμβαίνει σε αυτή τη χώρα ο κ. Κασσελάκης» είπε ο Παύλος Μαρινάκης στο ΟΡΕΝ και συμπλήρωσε:

«Τα κόμματα συντάσσουν προϋπολογισμούς, τους καταθέτουν στη Βουλή όπου ελέγχονται υπό το πρίσμα επιτροπής που συμμετέχουν όλα τα κόμματα. Η κατηγορία του κ. Κασσελάκη δεν νομίζω ότι αναφερόταν στα υπόλοιπα κόμματα. Αλλά δεν μπορούμε να το λέμε έτσι ελαφρά τη καρδία. Το λέω χωρίς να γνωρίζω κάτι. Ας πάνε να το πούνε στον εισαγγελέα. Ζητήματα που δεν έχουν αποδείξεις και δεν πηγαίνουν να αναφερθούν στη Δικαιοσύνη, το μόνο που καταφέρνουν είναι να επιμένουν σε μια τοξικότητα».

Η ανακοίνωση-απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Τον ενοχλούν τον κυβερνητικό εκπρόσωπο οι ερωτήσεις για τα οικονομικά της καταχρεωμένης ΝΔ και δεν μπορεί να το κρύψει. Έτσι και σήμερα, σε τηλεοπτική συνέντευξη του (Open), άρχισε να σφυρίζει αδιάφορα όταν ρωτήθηκε για τα ζητήματα που έχει θέσει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ο πρόεδρός του, ιδίως για την πρόταση να έρθει ανεξάρτητη εταιρεία ορκωτών λογιστών ( πρότεινε την Deloitte ή αντίστοιχου κύρους εταιρεία) να ελέγξει τα οικονομικά στοιχεία των κομμάτων σε χρονικό βάθος δεκαετίας.

Η καταφυγή του Π. Μαρινάκη σε έτοιμες δικαιολογίες, όπως τα περί κατάθεσης των ισολογισμών των κομμάτων στη Βουλή, δείχνει απλώς την αμηχανία του όταν τίθενται ζητήματα διαφάνειας.  Όσο για τα περί προσπάθειας αντιπερισπασμού που καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, πρόκειται περί αστείας δικαιολογίας, που ούτε ο ίδιος δεν πιστεύει. Η συνεχής πίεση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για λήψη μέτρων για βελτίωση της ζωής των πολιτών αλλά και η επιμονή μας για διαφάνεια στον δημόσιο βίο δεν είναι αντιπερισπασμός, είναι δημοκρατική απαίτηση».

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Η στιγμή που ο Τζο Μπάιντεν χάνει τα λόγια του στο debate… (Video)

Politico: Ψυχρολουσία στους Δημοκρατικούς με τον Μπάιντεν στο ντιμπέιτ – «Πρέπει να αποσυρθεί»

Κύρτσος: Η Δύση απαξιώνεται με ανησυχητικά γρήγορο ρυθμό

Πετάνε το μπαλάκι για τις τρύπες στο ΕΣΥ – Μητσοτάκης και Αδωνης επέμεναν ότι έκαναν τις προσλήψεις που χρειάζονταν, ωστόσο τα κενά παραμένουν

«Πράσινο φως» στις Βρυξέλλες: Ποια είναι η τριάδα στην κορυφή της ΕΕ – «Καρφιά» από τη Μελόνι

Της υπογραφής το κάγκελο

Αβοήθητοι στη λεωφόρο της αδιαφορίας

Ενας μισθός μόνο για τα ναύλα – Είδος πολυτελείας οι διακοπές

Ιστορικό draft στο NBA: Ο πατέρας ΛεΜπρόν και ο γιος Μπρόνι Τζέιμς θα παίξουν μαζί στην ίδια ομάδα (Videos)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter