ΣΥΡΙΖΑ: Ζυγίζουν τα δεδομένα οι «87» και ψάχνουν υποψήφιο πρόεδρο – Δεν τίθεται θέμα Αρβανίτη

ΣΥΡΙΖΑ: Ζυγίζουν τα δεδομένα οι «87» και ψάχνουν υποψήφιο πρόεδρο – Δεν τίθεται θέμα Αρβανίτη

Η έκτακτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κυριαρχεί στη σημερινή ειδησεογραφία του ΣΥΡΙΖΑ. Με τον Στέφανο Κασσελάκη να βρίσκεται εδώ και μερικά 24ωρα στην Κρήτη, οι βουλευτές έλαβαν χθες μήνυμα στα κινητά τους ώστε να βρίσκονται σήμερα στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα της Γερουσίας στη Βουλή. Η ενημέρωση που έχουν είναι πως θα τους μιλήσει ο Στέφανος Κασσελάκης, πιθανότατα διαδικτυακά.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ λένε πως σκοπός της συνεδρίασης είναι ο προγραμματισμός των δράσεων για την επόμενη Κοινοβουλευτική περίοδο, η οποία ξεκινάει από την Τετάρτη.

Χθες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τα στελέχη της Κουμουνδούρου να «κατεβάσουν τους τόνους και να μην τροφοδοτούν τα συστημικά ΜΜΕ, που βασίζονται στη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ για τα συμφέροντά τους», τονίζοντας πως «ο δημόσιος διάλογος για το κόμμα έχει γίνει νοσηρός». Μένει να δούμε αν και σήμερα θα κινηθεί στο ίδιο μήκος κύματος.

Δείτε επίσης: Κασσελάκης: «Μην τροφοδοτείτε τα ΜΜΕ που θέλουν τη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ» – Το μήνυμα σε Νοτοπούλου

«Ευπρόσδεκτη η όποια πρόσκληση»

«Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν θέλει να ταλαιπωρήσει άλλο τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ […] Εφόσον όμως υπάρξει η πρόκληση – πρόσκληση ότι τίθεται θέμα αμφισβήτησής του και αυτό πάρει επίσημη μορφή, είναι ευπρόσδεκτη η όποια πρόκληση θα του απευθυνθεί… Και σε αυτή την περίπτωση θα κινηθούν οι διαδικασίες» είπε χθες η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλα Κεχαγιά. Μάλιστα, σχολιάζοντας τη συνέντευξη του Παύλου Πολάκη στο Documento, τόνισε πως «ό,τι είναι να γίνει θα γίνει στα Όργανα».

Άλλωστε, και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, πριν από λίγες μέρες προκάλεσε ανοιχτά όσους το επιθυμούν να τον αμφισβητήσουν θεσμικά.

Δείτε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ: Όλα ανοιχτά για εσωκομματικές εκλογές ακόμα και αν δεν επιτευχθεί πλειοψηφία στην Κεντρική Επιτροπή

Αυτή τη στιγμή το σενάριο να κατατεθεί πρόταση μομφής κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην Κεντρική Επιτροπή στις 7 Σεπτέμβρη φαντάζει ως το πιθανότερο. Ήδη ο Παύλος Πολάκης έχει εκφράσει την πρόθεσή του να «κάνει ό,τι μπορεί» για «μεγάλες αλλαγές», ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η πλειονότητα των στελεχών των «87».

Δείτε επίσης: «Ο,τι χρειαστεί να γίνει θα γίνει» – Ο Παύλος Πολάκης εξηγεί στο Documento τη στάση και τις επόμενες κινήσεις του

Καταρτίζουν τη στρατηγική τους

Άμεσα (κάποιοι άφηναν ανοιχτό ακόμα και το ενδεχόμενο για σήμερα) αναμένεται να συγκληθεί η ομάδα των «87». Πιθανότατα θα συνεδριάσει αρχικά το άτυπο συντονιστικό της και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση με πλήρη σύνθεση.

Οι «87» εκτός απροόπτου αναμένεται να καταθέσουν πρόταση μομφής στην Κεντρική Επιτροπή. Όμως για να γίνει αυτό, θα πρέπει προφανώς να έχουν βρει και τον υποψήφιο που θα στηρίξουν. Μεταξύ άλλων, έχουν ακουστεί τα ονόματα των Φάμελλου, Φαραντούρη και Αρβανίτη.

«Δεν μπορώ να μείνω αμέτοχος»

«Δεν μπορώ να παραμένω αμέτοχος σε τούτη τη φθορά… Οι χιλιάδες των συμπολιτών μας που με τίμησαν και με τους οποίους συνομιλώ καθημερινά, θέλουν πρωτοβουλίες απ’ όλους μας» είπε ο Νικόλας Φαραντούρης χθες στο documentonews.gr.

«Δεν ανήκω σε καμία ομάδα, ούτε υποστηρίζομαι από κάποια ομάδα. Υπήρξα πάντοτε θεσμικός και οι θέσεις μου εκφράζονται πάντοτε στο προσκήνιο, δημόσια και με ειλικρινή αγωνία για το αύριο του κόμματος και της χώρας» ανέφερε κατά λέξη, αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.

Δείτε επίσης: Φαραντούρης στο Documento για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν μπορώ να μείνω αμέτοχος»

«Όχι» από Αρβανίτη

Συνεργάτες του Κώστα Αρβανίτη τόνιζαν στο documentonews.gr, πως ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ δεν προτίθεται να μπει σε καμία συζήτηση, ούτε έχει φιλοδοξίες να διεκδικήσει την προεδρία.

Υπενθυμίζεται ότι ο ευρωβουλευτής έχει αναλάβει τη θέση του Αντιπροέδρου της ευρωομάδας της Αριστεράς για το πρώτο μισό της θητείας και τη θέση του Συμπροέδρου για το δεύτερο μισό.

«Δεν γίνεται να είναι αντιπρόεδρος της Left και ταυτόχρονα πρόεδρος κόμματος… Έχει νωπή εντολή από 19 ευρωπαϊκές αντιπροσωπείες της Αριστεράς και θα την τιμήσει. Άλλωστε, δεν συνομιλεί με κανέναν στο παρασκήνιο» μας είπαν άνθρωποι κοντά στον Κώστα Αρβανίτη.

Φάμελλος και Παππάς

Ούτε ο Σωκράτης Φάμελλος έχει εκφράσει την πρόθεση του να διεκδικήσει την προεδρία παρότι έχει πολλούς υποστηρικτές στην ομάδα των «87». Από την άλλη, ο Νίκος Παππάς κρατά κλειστά τα χαρτιά του για την ώρα…

Δείτε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ: 15 ημέρες στο… κόκκινο – Όλα δείχνουν πρόταση μομφής στην Κεντρική Επιτροπή

«Κίνημα Μελών» υπέρ Κασσελάκη

Χαρακτηριστικά τάσης λαμβάνει η νέα ομαδοποίηση, η οποία έκανε χθες την εμφάνισή της στο εσωκομματικό τοπίο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν μπορούμε να μένουμε πλέον με σταυρωμένα χέρια βλέποντας συγκεκριμένα στελέχη και ομάδες μέσα στο κόμμα μας που σε αγαστή συνεργασία με τη κομματική γραφειοκρατία ροκανίζουν μεθοδικά τόσο τον Πρόεδρο σ. Στέφανο Κασσελάκη όσο και το ίδιο το εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, για το οποίο έχουμε δώσει τεράστιο αγώνα από το 2012» αναφέρει μεταξύ άλλων το «Κίνημα Μελών» σε κείμενο του, το οποίο μέχρι χθες είχαν υπογράψει πάνω από 870 μέλη του κόμματος, μεταξύ αυτών μέλη της Κεντρικής Επιτροπής και στελέχη συντονιστικών από Νομαρχιακές και Οργανώσεις Μελών ανά την Ελλάδα.

Δείτε επίσης: Δημιουργείται το «Κίνημα Μελών» στον ΣΥΡΙΖΑ – Με κείμενο υπέρ Κασσελάκη

«Η έδρα να παραμείνει στους απόδημους»

Οι οργανώσεις Μελών Βελγίου, Βουλγαρίας, Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας (Γερμανία), Έσσης (Γερμανία), Ηνωμένου Βασιλείου και Ιρλανδίας, Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Κύπρου και Σκανδιναβίας συνυπέγραψαν κείμενο με το οποίο ζητούν η έδρα του Όθωνα Ηλιόπουλου να πάει στον Στέφανο Κασσελάκη.

«Η παραίτηση του Όθωνα Ηλιόπουλου για προσωπικούς λόγους, τον οποίο ευχαριστούμε και τιμούμε για την προσφορά του, και η επιθυμία του να αντικατασταθεί από τον έτερο απόδημο Έλληνα του ψηφοδελτίου μας, δηλαδή τον Πρόεδρό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανο Κασσελάκη, όχι μόνο αντανακλά τη βούληση των χιλιάδων ψηφοφόρων του κόμματος μας, και ιδιαίτερα των αποδήμων, αλλά συνιστά κορυφαία πράξη πολιτικού θάρρους και ενσυναίσθησης, της επιθυμίας της βάσης μας» αναφέρουν μεταξύ άλλων.

Πάντως, από τον ΣΥΡΙΖΑ λένε πως δεν έχει ζητηθεί σε κανέναν να παραιτηθεί, την ώρα που οι πληροφορίες συγκλίνουν πως η Πόπη Τσαπανίδου αναμένεται να ορκιστεί βουλευτής. Άλλωστε, πριν τον Στέφανο Κασσελάκη βρίσκεται η Ζωρζέτα Λάλη, η οποία ανήκει στη Νέα Αριστερά και η οποία έχει πει πως θα κρατήσει την έδρα σε περίπτωση που της δοθεί η επιλογή…

Διαβάστε επίσης:

Βόλος: Απόκοσμες και αποκρουστικές εικόνες από το γεμάτο νεκρά ψάρια λιμάνι (Photos)

Χαλκιδική: Παρέμβαση εισαγγελέα για τον θάνατο του 19χρονου στο λούνα παρκ

Μάχη με τις φλόγες για 5η ημέρα στο Παγγαίο – Στάχτη πάνω από 12.000 στρέμματα (Photos)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter