ΣΥΡΙΖΑ: Με 17 «υπέρ», 12 «κατά» και 4 «λευκά» νέος πρόεδρος της Κ.Ο. ο Νίκος Παππάς – Τι ψήφισαν οι βουλευτές

ΣΥΡΙΖΑ: Με 17 «υπέρ», 12 «κατά» και 4 «λευκά» νέος πρόεδρος της Κ.Ο. ο Νίκος Παππάς – Τι ψήφισαν οι βουλευτές

Ολοκληρώθηκε η φανερή ψηφοφορία στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

17 βουλευτές ψήφισαν υπέρ, 12 κατά ενώ υπήρξαν 4 λευκά.

«Ναι» ψήφισαν οι Δούρου, Άκριτα, Αυλωνίτης, Βέττα, Αποστολάκης, Γαβρήλος, Θρασκιά, Κασιμάτη, Μάλαμα, Μεϊκόπουλος, Κόκκαλης, Νικός Παππάς, Πέτρος Παππάς, Πούλου, Σαρακιώτης, Τζάκρη και Χρηστίδου.

«Όχι» ψήφισαν οι Γεροβασίλη, Γιαννούλης, Καλαματιανός, Κεδίκογλου, Κοντοτόλη, Λινού, Μπάρκας, Νοτοπούλου, Ξανθόπουλος, Παναγιωτόπουλος, Ψυχογιός και φυσικά ο Σωκράτης Φάμελλος.

«Παρών» ψήφισαν οι Ζαμπάρας, Καραμέρος, Μαμουλάκης και Παπαηλιού.

Από την ομάδα των «87» διαρρέουν πως ο Στέφανος Κασσελάκης είναι πρόεδρος χωρίς πλειοψηφία στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, αφού -όπως λένε- έχει μόνο τους 17 από τους 35 βουλευτές.

Υπενθυμίζεται πως από τη σημερινή ψηφοφορία έλειπαν ο Αλέξης Τσίπρας και η Πόπη Τσαπανίδου, η οποία θα ορκιστεί τις επόμενες μέρες παίρνοντας τη θέση του Όθωνα Ηλιόπουλου.

Μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας όπου εκλέχθηκε πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, ο Νίκος Παππάς δήλωσε τα εξής: 

«Θέλω να ευχαριστήσω καταρχάς τον πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη, για την τιμητική πρόταση προς το πρόσωπό μου και τα πρόσωπα για τη στελέχωση του προεδρείου της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Να ευχαριστήσω όλους/ες τους/τις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία για τη δημιουργική συζήτηση, ανεξαρτήτως της τοποθέτησής τους και να υποσχεθώ ότι θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις μαζί με όλα τα μέλη της ΚΟ για σταθεί η κοινοβουλευτική ομάδα στο ύψος των περιστάσεων, να κάνει πράξη την ανάγκη για οργανωμένη εξωστρέφεια του κόμματος και την υπέρβαση των όποιων δυσκολιών έχουν παρουσιαστεί το τελευταίο διάστημα.

Έχουμε όλο το ιδεολογικό και πολιτικό οπλοστάσιο, έχουμε την υποχρέωση να δίνουμε χώρο στις δημόσιες τοποθετήσεις μας ώστε οι προγραμματικές μας θέσεις να ακούγονται, να αξιολογούνται από τον λαό και αυτό θα κάνουμε”.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου ο Νίκος Παππάς είπε: «Είναι ένα αποτέλεσμα καθαρό, ένα αποτέλεσμα δημοκρατικό, ένα αποτέλεσμα που μας δίνει την εντολή να πάμε όλοι/όλες μαζί παρακάτω. Από αυτή τη στιγμή και μετά δεν έχει καμία σημασία το τι ψήφισε ο/η κάθε βουλευτής. Όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία ενωμένοι, με οδηγό τις συλλογικές μας αποφάσεις μπορούμε να φέρουμε τα θετικά αποτελέσματα για την κοινωνία».

Νωρίτερα ο Σωκράτης Φάμελλος είχε ζητήσει να καταψηφιστεί η πρόταση Κασσελάκη:

«Η πρόταση του προέδρου για αλλαγή του προέδρου της ΚΟ πέρα από αιφνιδιαστική και αναίτια κυρίως είναι επιζήμια για τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Έρχεται σε αντίθεση με την απόφαση του συνεδρίου που μας έδωσε εντολή για ενότητα και συλλογικότητα. Αντί για ενότητα – και χωρίς καμιά αιτιολογία – η εισήγηση του προέδρου μας οδηγεί σε ακόμη μεγαλύτερη εσωστρέφεια. Και τροφοδοτεί και ένα νέο κύκλο τοξικότητας, που μας προβληματίζει τελευταία όλο και περισσότερο. Τα πραγματικά προβλήματα δεν κουκουλώνονται με αιφνιδιασμούς και καθαιρέσεις. Ούτε μπορούμε να λύσουμε προβλήματα δημιουργώντας εσωτερικούς εχθρούς. Αυτή η κατάσταση στο κόμμα μας επιτρέπει στην κυβέρνηση Μητσοτάκη να αλωνίζει και να κατεδαφίζει, ενώ αφήνει χώρο και στο ΠΑΣΟΚ να σφετερίζεται τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εκμεταλλευόμενο την εκλογή προέδρου του.

Η ΚΟ εδώ και 11 μήνες λειτουργεί με ενότητα και ομοψυχία και παράγει σπουδαίο κοινοβουλευτικό έργο. Η ΚΟ δεν είναι το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Η πρόταση αλλαγής προεδρείου αντί να διορθώσει τα μέχρι τώρα λάθη και να αντιμετωπίσει τα πραγματικά προβλήματα που έχουμε, κάνει τα πράγματα πολύ χειρότερα. Δεν παραιτούμαι από τη θέση του προέδρου της ΚΟ στην οποία εκλέχτηκα ομόφωνα από την ΚΟ με ομόφωνη εισήγηση της ΠΓ. Ενημέρωσα τον πρόεδρο ότι αυτή η εισήγηση είναι πολιτικό λάθος. Δεν έχει να κάνει με το πρόσωπό μου και προσωπική επιδίωξη αυτή η άποψη. Η εισήγηση κάνει κακό και στην κοινωνία και στην αριστερά. Για αυτό και δεν μπορώ να συμφωνήσω.

Οφείλω να προστατέψω την ενότητα και την ενιαία έκφραση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ όπως κάνω εδώ και ένα χρόνο. Επιδίωξα τη σύνθεση προσπάθησα να βρω λύσεις ακόμα και με συμβιβασμούς σε λάθη και ελλείμματα, δουλέψαμε ένα χρόνο όλοι μαζί, ακόμα και πάνω από τις δυνάμεις μας, αλλά δεν μπορώ να σιωπήσω σε ένα τόσο μεγάλο πολιτικό λάθος. Οι πολίτες μας γυρνούν την πλάτη και εμείς αντί να ακούσουμε σήμερα μία εισήγηση που διορθώνει τα λάθη μας και μας κάνει καλύτερους, ακούσαμε μια εισήγηση για ένα ακόμα μεγάλο λάθος. Νέα εσωστρέφεια. Νέο πρόβλημα. Καταλαβαίνω ότι δημιουργείται έτσι ένα μεγάλο πρόβλημα, ενημέρωσα σήμερα τον πρόεδρο αλλά δεν έγινε αποδεκτή η πρόταση μου να μην προχωρήσει η αλλαγή προεδρείου.

Η ΚΟ έχει σοβαρό και θεσμικό ρόλο στην κοινοβουλευτική δημοκρατία και πρέπει σήμερα να πάρει την απόφαση που προβλέπεται κοινοβουλευτικά. Να ακολουθηθούν οι διαδικασίες που προβλέπονται και να τεθεί σε ψηφοφορία η πρόταση. Ζητώ να τοποθετηθεί η ΚΟ και να καταψηφιστεί η πρόταση του προέδρου για το καλό του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και για την ενότητα του χώρου μας.»

Τα σημεία από την ομιλία της Όλγας  Γεροβασίλη:

– Ποτέ το λάθος δεν διορθώνεται με λάθος. Μετά τις ευρωεκλογές μόνο λάθη πάνω σε προηγούμενα λάθη.

– Ξεκινώντας από την ιστορία που ξεκίνησε από τον Στέφανο Κασσελάκη για τα μαύρα. Όσα δεν τόλμησε ούτε το αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο να πει.

– Κατασκευή εσωτερικών εχθρών με κύριο στόχο πλέον τον Αλ. Τσίπρα.

– Όχι Στέφανε, σε ένα χρόνο δεν έφαγες εσύ το μεγαλύτερο μπούλινγκ. Δεν πρόλαβες σε ένα χρόνο. Υπάρχουμε εδώ μέσα άνθρωποι που έχουμε αγωνιστεί σε πολύ δύσκολα για τη χώρα.

– Κρινόμαστε όλοι κάθε μέρα άρα και ο πρόεδρος. Ευθύνεται που παράγουμε συνεχώς αρνητικές ειδήσεις.

– Υπάρχει οργανωμένο σύστημα τρολλ με κεντρικό συντονισμό.

– Κάποιοι νόμισαν ότι θα φύγουν κάποιοι άλλοι για να έρθουν αυτοί και θα εκτοξευτεί το κόμμα.

– Δεν είναι χρήσιμοι όσοι λένε σε όλα «ναι», ενώ ξέρουν την αλήθεια.

– Ό,τι πιστεύω το έκανα πάντα ανοιχτά και ορατά και τα θετικά και αρνητικά.

– Σήμερα δεν προτείνεται αλλαγή για να πάμε μπροστά. Γίνεται άλλο ένα ξεκαθάρισμα.

– Ο Σωκράτης υπηρέτησε το ρόλο του και κράτησε τον ΣΥΡΙΖΑ στην Βουλή και σε πολύ δύσκολες στιγμές με πολλή μεγάλη επάρκεια και αξιοπιστία και αυτό είναι κοινός τόπος σε όλη την κοινωνία.

Διαβάστε επίσης

Ζούκερμπεργκ: H κυβέρνηση Μπάιντεν πίεσε το Facebook να λογοκρίνει το περιεχόμενο για τον Covid

Θεσσαλονίκη: Ρατσιστική επίθεση κατά 23χρονης σε αστικό λεωφορείο – Δύο συλλήψεις

Βόλος: Εισαγγελική παρέμβαση για τα νεκρά ψάρια στον Παγασητικό – Εντολή για επείγουσα έρευνα

Φταίνε πολίτες, δήµοι αλλά… προς Θεού, όχι η κυβέρνηση

ΣΥΡΙΖΑ: Ζυγίζουν τα δεδομένα οι «87» και ψάχνουν υποψήφιο πρόεδρο – Δεν τίθεται θέμα Αρβ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter