ΣΥΡΙΖΑ: Μάχη για τρεις για την προεδρία – Σε τεντωμένο σκοινί οι ισορροπίες

ΣΥΡΙΖΑ: Μάχη για τρεις για την προεδρία – Σε τεντωμένο σκοινί οι ισορροπίες

Σκηνικό έντασης δημιουργείται στον ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που το κόμμα οδεύει προς την εσωκομματική προεκλογική περίοδο. Αιχμηρές δηλώσεις που προτρέπουν μέχρι και σε αποχωρήσεις, ανακοινώσεις, αναρτήσεις και εκατέρωθεν αιχμές διαμορφώνουν μία κατάσταση έντονης εσωστρέφειας, η οποία δύσκολα θα κοπάσει.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, έναν χρόνο μετά τη νίκη του στις εσωκομματικές εκλογές, αναμένεται να ανακοινώσει επίσημα την υποψηφιότητά του. Χθες, με μια φωτογραφία σε μωβ και ασπρόμαυρο φόντο και το σύνθημα #Είμαι εδώ, ουσιαστικά φανέρωσε τις προθέσεις του. Συνεργάτες του διακινούν τα υποστηρικτικά ψηφίσματα οργανώσεων ανά την Ελλάδα, κάτι που σημαίνει πως υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας με κάποια στελέχη σε τοπικό επίπεδο. Οπότε, οι ανακοινώσεις φαίνεται πως είναι θέμα ωρών…

Διαβάστε σχετικά: Προαναγγελία υποψηφιότητας από Κασσελάκη: «#Είμαι Εδώ – Ο δικός μας ΣΥΡΙΖΑ»

Με μια ανάρτηση σε κοκκινοπράσινο φόντο, με τα πρόσωπα των Ανδρέα Παπανδρέου και Αλέξη Τσίπρα και με τους ήχους του Νίκου Ξυλούρη απάντησε ο Χρήστος Σπίρτζης στον Στέφανο Κασσελάκη. Ο Χρήστος Σπίρτζης μεταξύ άλλων, γράφει πως «η ελπίδα δεν είναι ούτε μαύρη, ούτε μωβ» και πως «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει, ούτε θα αποκτήσει ιδιοκτήτες».

«Κι εγώ εδώ είμαι» ανέφερε ο Παύλος Πολάκης σε ανάρτησή του. O Κρητικός βουλευτής τάσσεται κατά του διχαστικού λόγου, θέτει ως προτεραιότητα τις προγραμματικές θέσεις και μιλά για έναν ΣΥΡΙΖΑ όπου θα είναι «κορμός της προοδευτικής παράταξης με ισχυρές κοινωνικές συμμαχίες» και «που θα αποτελέσει την εναλλακτική λύση διακυβέρνησης στο σύστημα Μητσοτάκη».

Διαβάστε σχετικά: Πολάκης: «Και εγώ εδώ είμαι – Καμία σοβαρή κουβέντα θα πούμε;»

Μπορεί ο Σωκράτης Φάμελλος στο Attica να υποστήριξε ότι «είναι πολύ νωρίς ακόμα» για να πει αν είναι υποψήφιος, όμως όλες οι ενδείξεις συνηγορούν ότι θα δώσει το παρών στη μάχη για την προεδρία, ειδικά μετά τη χθεσινή παραδοχή της Όλγας Γεροβασίλη πως δεν θα ριχτεί στη μάχη.

«Παραμένω στη συζήτηση για μια πολιτική πρόταση για την επόμενη ημέρα των εκλογών. Πρέπει να υπάρχει πολιτική πρόταση, όχι μόνο νέος πρόεδρος» είπε χαρακτηριστικά και τόνισε πως «οι πρωτοβουλίες Κασσελάκη έκαναν κακό στο κόμμα, θέλω να αλλάξουμε αυτόν τον ΣΥΡΙΖΑ…».

Μπορεί ο Απόστολος Γκλέτσος να δηλώνει ότι θα επιχειρήσει να συγκεντρώσει τις 30 υπογραφές από μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, ώστε να είναι και εκείνος υποψήφιος, όμως φαίνεται πως πάμε σε μία μάχη για τρεις στον ΣΥΡΙΖΑ, αφού ο Νικόλας Φαραντούρης εδώ και μερικές μέρες φαίνεται πως έχει δεύτερες σκέψεις… Βέβαια δεν αποκλείονται και οι εκπλήξεις, αφού οι Νίκος Παππάς και Ρένα Δούρου κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους.

Καμπανάκι σε Παππά

«Ο διχαστικός λόγος και ο λόγος περί προγραφών δεν συνάδουν με τις καταστατικές μας αρχές και την ευθύνη των στελεχών του κόμματος, πόσο μάλλον των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Ως εκ τούτου ο λόγος αυτός δεν είναι υπό οποιαδήποτε συνθήκη αποδεκτός» ανέφερε χθες το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις δηλώσεις του Πέτρου Παππά.

Νωρίτερα, ο βουλευτής Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ είχε πει στον ΣΚΑΙ πως «όσοι δεν μπορούν να υπηρετήσουν το σχέδιο Κασσελάκη δεν έχουν λόγο να παραμείνουν στο κόμμα» σε περίπτωση επανεκλογής του. Στην ΕΡΤ είπε πως «δεν έχει και τόση σημασία αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αξιωματική αντιπολίτευση. Καλύτερα να έχουμε ένα κόμμα που να σέβεται τον πρόεδρό του». Δηλώσεις που δεν τις υποδέχθηκαν με… ιδιαίτερο ενθουσιασμό στην Κουμουνδούρου.

Διαβάστε σχετικά: ΣΥΡΙΖΑ: «Ο λόγος περί προγραφών δεν συνάδει με τις αρχές μας» – Καμπανάκι σε Πέτρο Παππά

Βράβευση Τσίπρα

Το Βραβείο Ειρήνης «Νίκος Νικηφορίδης» θα απονεμηθεί στον Αλέξη Τσίπρα σήμερα στις 19:00, στο Αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ» της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων.

Η βράβευση του πρώην πρωθυπουργού γίνεται με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών. Μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα θα βραβευτεί η Τουρκοκύπρια ποιήτρια Νεσέ Γιασίν, καθηγήτρια στο δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και ο Ελληνοκύπριος ακτιβιστής της ειρήνης Γιώργος Λιασής.

Φυσικά θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον αν ο Αλέξης Τσίπρας αναφερθεί στην πολιτική επικαιρότητα ή στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ…

Η Οικονομική Επιτροπή

Σήμερα συνεδριάζει και η Οικονομική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, με νέα σύνθεση μετά την Κεντρική Επιτροπή του Σαββάτου. Σκοπός είναι η ενημέρωση επί των οικονομικών και τα επόμενα βήματα. Στη συνεδρίαση θα συμμετέχει και ο οικονομικός διευθυντής Χρήστος Μαυροκεφαλίδης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter