ΣΥΡΙΖΑ: Καταθέτει αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας για τη ΛΑΡΚΟ (Video)

ΣΥΡΙΖΑ: Καταθέτει αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας για τη ΛΑΡΚΟ (Video)

Αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας για την τροπολογία που αφορά τη ΛΑΡΚΟ και τη «μεταμεσονύχτια κυβερνητική τροπολογία», η οποία, μεταξύ άλλων, προβλέπει ότι κατά τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για αξιόποινη πράξη σε τραπεζικές υποθέσεις, η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή θα ζητά από την Τράπεζα της Ελλάδας την πρόταση δύο επιθεωρητών αυτής, αναμένεται να καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε παρέμβασή του κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, σημείωσε «Μέσω αυτής της μεταμεσονύχτιας τοπολογίας, δίνετε παράταση για τα πόθεν έσχες. Αποδεικνύεται, έτσι, πόσο υποκριτική ήταν η στάση της Ν.Δ. πριν από τις εκλογές. Εμείς θα επαναφέρουμε την τροπολογία για το πόθεν έσχες με την πρόσθετη πρόνοια να κατατίθενται και οι ρυθμίσεις δανείων για τους υπόχρεους. Έχει μία φωτογραφική υφή η διάταξη που έχετε φέρει και αφορά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία».

Αναφερόμενος στην ανακοίνωση του υπουργείου περί έκτακτης φορολόγησης των υπερκερδών των διυλιστηρίων για το 2023, ο Νίκος Παππάς επεσήμανε: «Βγήκε μια ανακοίνωση ότι θα φορολογηθούν τα υπερκέρδη των διυλιστηρίων κατά 33%. Είναι ο κατώτατος συντελεστής που προβλέπεται από τον σχετικό κανονισμό 1854/2022. Δεν τολμάτε να πάτε ούτε μία ποσοστιαία μονάδα πάνω από αυτό που επιβάλλει ο κανονισμός».

«Σε συζήτηση που είχε γίνει εντός της Εθνικής Αντιπροσωπείας, ο κ. Θεοχάρης είχε πει ότι για το 2023 δεν υπάρχουν υπερκέρδη των διυλιστηρίων. Καλωσορίζουμε την κυβέρνηση στην πραγματικότητα των υπερκερδών και ρωτάμε αν προτίθενται να πάνε στον ανώτατο προβλεπόμενο φορολογικό συντελεστή», συμπλήρωσε.

Διαβάστε επίσης:

ΑΔΕΔΥ: Στάση εργασίας την Πέμπτη και κάλεσμα στη συγκέντρωση των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στο Σύνταγμα

Aπόστολος Λύτρας: Στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών – Αντιμέτωπος με προφυλάκιση

Ολες οι «φυλές» του ΠΑΣΟΚ ζητούν εκλογές για νέα ηγεσία – Το «δρομολόγιο» προς τις κάλπες στα χέρια Ανδρουλάκη

Χάρης Δούκας: Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα – Εχει αποφασίσει να έχει ηγετικό ρόλο σε ΠΑΣΟΚ και Κεντροαριστερά

Το ΕΣΥ… στην εντατική: Έπεσαν σοβάδες στο κεφάλι νοσηλευτή στο Νοσοκομείο Χανίων – Τραυματίστηκε σοβαρά

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter