ΣΥΡΙΖΑ: Η βόμβα Πολάκη, η πρόκληση Κασσελάκη για μομφή και η πρώτη αντίδραση των 87 μέσω του documentonews.gr

ΣΥΡΙΖΑ: Η βόμβα Πολάκη, η πρόκληση Κασσελάκη για μομφή και η πρώτη αντίδραση των 87 μέσω του documentonews.gr

Οι καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ προμηνύουν ένα άκρως …θερμό Φθινόπωρο, με όλα τα σενάρια για το μέλλον του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να είναι ανοιχτά.

Υποτίθεται ότι η χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας θα είχε μοναδικό θέμα συζήτησης το πρόβλημα βιωσιμότητας των κομματικών Media και τις υποχρεώσεις απέναντι στους εργαζόμενους, όμως επεφύλασσε πολλές εκπλήξεις, οι οποίες ίσως είναι κομβικές.

Το Όργανο αποφάσισε ότι το κόμμα «θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα εξεύρεσης πόρων και χρηματοδότησης» (συμπεριλαμβανομένου και του δανεισμού), ώστε «να υπηρετηθεί το σχέδιο ανασυγκρότησης και εξορθολογισμού των ΜΜΕ, το οποίο θα περιλαμβάνει και πρόγραμμα εθελούσιας για τους εργαζόμενους».

Το γεγονός ότι δεν συζητήθηκε καθόλου το ενδεχόμενο απολύσεων έγινε δεκτό με ικανοποίηση από τους εργαζόμενους, οι οποίοι ενημερώθηκαν μετά το τέλος της συνεδρίασης από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Κάποιοι χθες το απόγευμα εμφανίστηκαν συγκρατημένα αισιόδοξοι. Κάποιοι άλλοι χαρακτήρισαν «ασαφή» τα χρονοδιαγράμματα για το σχέδιο εθελούσιων και για το σχέδιο πληρωμών…

Όπως και να ‘χει, το άμεσο μέλλον θα δείξει αν εξομαλυνθεί η κατάσταση. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ήθελε επουδενί να πάει στην Κεντρική Επιτροπή (6-7 Σεπτέμβρη) και στο Συνέδριο (4-7 Οκτώβρη) με τους εργαζόμενους επί ξυρού ακμής.

Δείτε επίσης: Απόφαση ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ για κομματικά Media: Προσπάθεια εύρεσης πόρων και πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου

Βόμβα Πολάκη

Ούτε οι πιο στενοί συνεργάτες του Παύλου Πολάκη δεν περίμεναν ότι ο Κρητικός βουλευτής χθες θα έθετε θέμα ηγεσίας. «Χρειάζεται ένα πρόγραμμα λαϊκά κατανοητό, κοινωνικά αναγκαίο, σε σύγκρουση με τη διαπλοκή που να φέρνει ελπίδα στη νέα γενιά. Δυστυχώς, η σημερινή μας ηγεσία κάτι τέτοιο δεν μπορεί να το εξασφαλίσει. Γι’ αυτό χρειάζονται μεγάλες αλλαγές και σύντομα. Και όσο με αφορά θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ γι’ αυτό» είπε κατα λέξη, αμφισβητώντας τον Στέφανο Κασσελάκη και θέτοντας εαυτόν διεκδικητή της προεδρίας.

Δείτε επίσης: Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Θέμα ηγεσίας έβαλε ο Πολάκης

Από τη μεριά του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε αμέσως πως δεν θα σηκώσει το γάντι και πως όποιος επιθυμεί να θέσει θέμα ηγεσίας, θα πρέπει να «κινήσει τις διαδικασίες», εννοώντας να καταθέσει πρόταση μομφής στην Κεντρική Επιτροπή.

Δείτε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ: Πώς έθεσε θέμα ηγεσίας ο Πολάκης – Ολόκληρη η παρέμβαση στην ΠΓ

Στο τέλος της συνεδρίασης, ο Στέφανος Κασσελάκης φέρεται να είπε πως «δεν θα ταλαιπωρήσει το κόμμα» και ότι «δεν θα τα βροντήξει», κάτι που ερμηνεύτηκε πως δεν επιθυμεί να στήσει εσωκομματικές κάλπες έχοντας αντίπαλο τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας.

Δείτε επίσης: Δεν στήνει κάλπες ο Κασσελάκης: «Δεν θα ταλαιπωρήσω το κόμμα»

Μάλιστα, σε βραδινή του ανάρτηση, υποστήριξε πως ο Παύλος Πολάκης μίλησε σε «πολιτική βάση» και αποκάλυψε πως θα συναντηθεί μαζί του. Για τις καταγγελίες εναντίον της Αθηνάς Λινού τόνισε πως τις ερευνά προσωπικά και πως θα αποφασίσει «νηφάλια» όταν θα έχει «τα πλήρη στοιχεία».

Ξένοι στο ίδιο κόμμα

Μπορεί ο Στέφανος Κασσελάκης να μην κλιμάκωσε την αντιπαράθεση με τον Παύλο Πολάκη, όμως δεν συνέβη το ίδιο με τους «87» του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι έχουν 8 μέλη στην Πολιτική Γραμματεία (Γεροβασίλη, Φλαμπουράρη, Ραγκούση, Ζαχαριάδη, Νοτοπούλου, Καρκούλια, Θεοχαρόπουλο και Συμεωνίδου).

Αφού ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τους ρώτησε αν «ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ ή σε κάποιο άλλο κόμμα που ακόμα δεν έχει σχηματιστεί» τους προκάλεσε να καταθέσουν πρόταση μομφής:

«Αν θέλουν έναν άλλο ΣΥΡΙΖΑ, με τις ισορροπίες και την ακινησία που είχαν συνηθίσει, ας επιλέξουν υποψήφιο και ας θέσουν θέμα ηγεσίας ευθέως και δημόσια. Τώρα» ανέφερε στην ανάρτησή του και συμπλήρωσε:

«Είναι ό,τι πιο έντιμο μπορούν να κάνουν απέναντι στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ. Μην ταλαιπωρούμε άλλο τον κόσμο μας. Μην παίζουμε με την αγωνία του. Όποιος θέλει να ξαναμετρηθούμε, είναι ευπρόσδεκτος».

Όπως καταλαβαίνει ο καθένας, οι επόμενες κινήσεις των «87», θα έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όπως και οι επόμενες συνεδριάσεις των κομματικών Οργάνων.

Δείτε επίσης: Κασσελάκης σε «87»: Επιλέξτε υποψήφιο και βάλτε θέμα ηγεσίας ευθέως και δημόσια

Πυρά κατά Κασσελάκη

Τα 8 στελέχη της Πολιτικής Γραμματείας αποχώρησαν από τη συνεδρίαση λίγο πριν από τη λήξη της, κατηγορώντας τον Στέφανο Κασσελάκη ότι δεν έδωσε καμία πρόταση βιωσιμότητας για τα κομματικά Media και έκαναν λόγο για «απόκρυψη στοιχείων γύρω από τα οικονομικά του κόμματος».

Επίσης, κατήγγειλαν ότι τέθηκε θέμα -εκτός ημερησίας διάταξης- «παραίτησης των εκλεγμένων και των συμμετεχόντων στο ψηφοδέλτιο επικρατείας» προκειμένου να μπει στη Βουλή ο Στέφανος Κασσελακης και έκαναν λόγο για «φραξιονιστικές λειτουργίες», με «πιέσεις σε πλήθος Νομαρχιακών Επιτροπών για πανομοιότυπες αποφάσεις υπέρ της παραίτησης των συμμετεχόντων στο ψηφοδέλτιο επικρατείας».

Δείτε επίσης: Νέα ρήξη στον ΣΥΡΙΖΑ: Αποχώρησαν από την ΠΓ οι «87» με καρφιά προς τον Κασσελάκη

Οι απαντήσεις

Ο Στέφανος Κασσελάκης στην ανάρτηση – πρόκληση, απάντησε στους 87 λέγοντας πως είχε ζητήσει από τους 8 να φέρουν σχέδιο για τα ΜΜΕ, κάτι που δεν έκαναν…

Επίσης, υποστήριξε πως είπε στα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας να συνεισφέρουν το μέγιστο ποσό που μπορούν, και πρότεινε να βάλει ο ίδιος «το διπλάσιο του συνόλου, προκειμένου να πληρωθούν μισθός και επίδομα αδείας».

Επίσης, άνθρωποι κοντά στον πρόεδρο υποστήριξαν πως όλα τα γενικά οικονομικά στοιχεία για τα κομματικά Media είναι διαθέσιμα σε όλα τα μέλη του Οργάνου. Τα μόνα που δεν μπορούν να δοθούν είναι τα προσωπικά δεδομένα των εργαζόμενων. Δηλαδή το πόσα χρήματα παίρνει ο καθένας…

Όσον αφορά την καταγγελία των 8 για πιέσεις στους υποψήφιους στο Επικρατείας, από την πλειοψηφία τονίζουν πως το μόνο που ειπώθηκε είναι ότι θα ήταν καλό για το κόμμα να βρίσκεται ο πρόεδρος εντός Κοινοβουλίου.

«Πώς μπορεί στελέχη ενός κόμματος να μη θέλουν -ή έστω να μην εύχονται σε μία ανακοίνωση- την είσοδο του προέδρου τους στη Βουλή;» αναρωτήθηκε στην ανάρτησή του ο Στέφανος Κασσελάκης.

Η πρώτη αντίδραση των 87

«Ο Στέφανος Κασσελάκης ψάχνει να δημιουργήσει έναν εσωτερικό εχθρό. Και δεν βρίσκει αυτόν τον εχθρό στο πρόσωπο του Πολάκη, διότι οι δυο τους έχουν κοινούς υποστηρικτές. Βάζει εμάς απέναντι, που ξέρει ότι έχουμε απόσταση και από τους δύο» είπε αργά το βράδυ στο documentonews.gr ένα από το πιο προβεβλημένα στελέχη των 87, αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για τη στάση τους στο άμεσο μέλλον.

Τα μεσάνυχτα οι 87 διέρρευσαν το εξής κείμενο – απάντηση:

«Τις προσβολές του Στέφανου Κασσελάκη τις αφήνουμε στην κρίση των μελών και των φίλων του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, του συνόλου του προοδευτικού κόσμου της χώρας και του ελληνικού λαού .

Άλλωστε αδυνατούμε να παρακολουθήσουμε τη σύγχυση στην οποία βρίσκεται, μιας και για μια ακόμη φορά έθεσε μόνος του θέμα ηγεσίας, μέσω βραδινών αναρτήσεων, ενώ λίγες ώρες νωρίτερα, στην συνεδρίαση της ΠΓ, που ειπώθηκαν τα πάντα δήλωνε ότι δεν σηκώνει το γάντι.

Η εσωστρέφεια που προκαλείται συνεχώς και η ανεπάρκεια έχουν δείξει ήδη τα αποτελέσματα τους.

Από εκεί και πέρα, είμαστε ικανοποιημένοι για το γεγονός ότι υπό την πίεση της δικής μας στάσης σήμερα, όσο κι αν ενόχλησε τον Στέφανο Κασσελάκη, οι εργαζόμενοι στα μέσα ενημέρωσης του κόμματος ενημερώθηκαν μόλις σήμερα ότι αύριο επιτέλους θα πληρωθούν».

Όπως καταλαβαίνει κανείς, το ρήγμα όσο πάει και βαθαίνει και οι επόμενες μέρες θα κρίνουν εν πολλοίς το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ, με όλα τα σενάρια όπως είπαμε να είναι στο τραπέζι.

Διαβάστε επίσης:

Έλενα Ακρίτα: «Κύριε Πλεύρη πες αλεύρι μπάτσος αλέρτ, sue me»

«Μπάτσος» της ελευθερίας έκφρασης ο Πλεύρης

Χαλκιδική: «Θα βρω μόνος μου λύση αν δεν αποδοθεί δικαιοσύνη, δεν θα ξεχαστεί το παιδάκι μου» – Ξεσπά ο πατέρας του 19χρονου (Video)

Ένδειξη δεξιάς στροφής της Ελλάδας η επιλογή του Μητσοτάκη με Τζιτζικώστα – Η ανάλυση του Politico

Σικελία: Αυτοί είναι οι έξι νεκροί του ναυαγίου – Αγνοείται ένα ακόμη άτομο (Photos)

Εξαφάνιση 28χρονου στην Καρδίτσα: Η ΕΛ.ΑΣ παραδέχεται παραλείψεις στην έρευνα – Η ανακοίνωση της δικηγόρου της οικογένειας

 

 

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter