ΣΥΡΙΖΑ: Η Πολιτική Γραμματεία αποφασίζει το χρονοδιάγραμμα μέχρι τις εκλογές – Ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι καταστατικό το Συνέδριο

ΣΥΡΙΖΑ: Η Πολιτική Γραμματεία αποφασίζει το χρονοδιάγραμμα μέχρι τις εκλογές – Ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι καταστατικό το Συνέδριο

Συνεδριάζει στις 4 το απόγευμα η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της Κεντρικής Επιτροπής του Σαββάτου (θα διαρκέσει μόνο μία μέρα), η οποία θα εγκρίνει το χρονοδιάγραμμα των επόμενων εβδομάδων που θα οδηγήσει στις εσωκομματικές εκλογές.

Στην Πολιτική Γραμματεία της 10ης Σεπτεμβρίου είχε αποφασιστεί πως το Όργανο θα προτείνει στην Κεντρική Επιτροπή να γίνει το έκτακτο Συνέδριο από 1 μέχρι 3 Νοεμβρίου, με συνέδρους που θα έχουν εκλεγεί από τις 20 Οκτώβρη. Επίσης, αποφασίστηκε ο πρώτος γύρος των εσωκομματικών εκλογών να πραγματοποιηθεί στις 24 Νοέμβρη (μαζί με εκλογές για τη νέα Κεντρική Επιτροπή) και αν χρειαστεί και δεύτερος γύρος να γίνει μια εβδομάδα μετά, στη 1 Δεκέμβρη.

Την Κυριακή ο Παύλος Πολάκης ζήτησε να επισπευσθούν οι διαδικασίες. Πρότεινε Συνέδριο ανακήρυξης υποψηφιοτήτων στις 5-6 Οκτωβρίου (με τους συνέδρους του Φεβρουαρίου) και εκλογή προέδρου και Κεντρικής επιτροπής στις 3 Νοεμβρίου, και αν χρειαστεί και δεύτερος γύρος, να γίνει μία εβδομάδα μετά.

 

Η επόμενη μέρα

Στο έκτακτο Συνέδριο όπου θα εγκριθούν οι υποψηφιότητες, αναμένεται να γίνει διάλογος για την πολιτική πορεία του κόμματος. Οι υποψήφιοι πρόεδροι θα καταθέσουν το όραμα και το πολιτικό τους σχέδιο για την επόμενη μέρα.

Το ενδεχόμενο να απορρίψει το συνέδριο τη μομφή προς τον Στέφανο Κασσελάκη φαντάζει απίθανο όπως λένε στο Documento κορυφαία στελέχη του κόμματος, τα οποία έχουν φάει τις διαδικασίες …με το κουτάλι. «Δεν θα τεθεί καν τέτοιο θέμα» λένε χαρακτηριστικά, παρότι οι υποστηρικτές Κασσελάκη θα το επιθυμούσαν (και πιθανόν να το επιδιώξουν).

Καταστατικό Συνέδριο;

Είναι ανοιχτό το σενάριο το Συνέδριο να είναι Καταστατικό. Δηλαδή να αλλάξει όλο ή μέρος του καταστατικού του κόμματος, με βάση βεβαίως την εισήγηση που έχει κάνει προ ολίγων ημερών η Επιτροπή Καταστατικού.

Αυτό θα αποφασιστεί σήμερα το απόγευμα.

Πάντως, το ενδεχόμενο να μπουν κριτήρια στους υποψήφιους προέδρους (ακούστηκε ότι θα μπορούσε για παράδειγμα να αποτραπεί μια νέα υποψηφιότητα Κασσελάκη με την αιτιολογία ότι είναι έκπτωτος) ή να αλλάξει ο τρόπος εκλογής προέδρου (μέσω Συνεδρίου αντί εκλογής από τη βάση) διαψεύδεται κατηγορηματικά από όλους.

Επίσης, πληθαίνουν οι φωνές που λένε πως οι υποψήφιοι πρόεδροι θα πρέπει να πληρούν κάποια κριτήρια, όπως να έχουν συγκεντρώσει έναν συγκεκριμένο αριθμό υπογραφών από τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής ή από τη βάση, όπως συνέβη δηλαδή και στο ΠΑΣΟΚ…

Διαβάστε επίσης

«Ουάου»: Το σχόλιο του Ίλον Μάσκ για το δημογραφικό πρόβλημα στην Ελλάδα

Πάρτι διαφθοράς στο «Μεταξά»: Κόλαφος το πόρισμα για τον πρώην Διοικητή – Καλείται να επιστρέψει 500.000

Πυρετός στο Μαξίμου για «γαλάζιες» διαρροές προς τα δεξιά – Περιοδείες με στόχο τη συσπείρωση

Ο ΣΥΡΙΖΑ χρωστάει στον Πολάκη

Η κακοκαιρία Boris σαρώνει την Ευρώπη: Ξεχειλίζουν ποτάμια, πλημμύρες και νεκροί- Φουσκώνει κι ο Δούναβης (Photos)

«Ως εδώ»: Kλιμακώνουν οι αστυνομικοί μετά τα ψίχουλα Μητσοτάκη – Διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία της ΝΔ (Photos)

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter