ΣΥΡΙΖΑ: Η πιο κρίσιμη μέρα …μέχρι την επόμενη – Το σημάδι που δείχνει ότι είναι πολύ πιθανό να περάσει η μομφή κατά Κασσελάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Η πιο κρίσιμη μέρα …μέχρι την επόμενη – Το σημάδι που δείχνει ότι είναι πολύ πιθανό να περάσει η μομφή κατά Κασσελάκη
Συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024 (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Αδιαμφισβήτητα η σημερινή μέρα είναι από τις πιο σημαντικές της σύγχρονης ιστορίας του ΣΥΡΙΖΑ. Περίπου στη 1 το μεσημέρι (αν και με την …ώρα ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να το θεωρούμε δεδομένο) θα ξέρουμε αν θα περάσει τελικά η πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη.

Το documentonews.gr εδώ και πολλές ημέρες είχε αποκαλύψει ότι η συντριπτική πλειονότητα των μελών των «87» ήταν υπέρ της κατάθεσης μομφής. Επίσης, είχαμε αποκαλύψει πως τελικά οι «87» ήταν αρκετοί περισσότεροι, τουλάχιστον 100 με 110 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής. Και για τον Παύλο Πολάκη, είχαμε πει πως δεν επρόκειτο να κάνει πίσω, παρά τις φήμες που διαδίδονταν.

Την Παρασκευή το βράδυ οι «87» συνεδρίασαν και πήραν τις τελικές τους αποφάσεις. Συντάχθηκε ένα ιδιαίτερα σκληρό κείμενο κατά του Στέφανου Κασσελάκη, και αφού ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην εισαγωγική του ομιλία δεν σήκωσε το γάντι, αμέσως κατατέθηκε πρόταση μομφής.

Διαβάστε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ: Ο κύβος ερρίφθη για τη μομφή – «Είναι ιστορικό καθήκον να ανακοπεί η καθοδική πορεία» λένε οι 87

Κεντρική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ: Κατατέθηκε μομφή κατά Κασσελάκη από τους 87 – Έθεσε υποψηφιότητα και ο Πολάκης: «Πρόεδρε δεν κάνεις για αρχηγός»

Γεροβασίλη στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ: «Από τον Κασσελάκη ακούσαμε απειλές, διχασμό, απρέπεια και κακία»

Θεοχαρόπουλος κατά Κασσελάκη: «Μόνος του τα λέει, μόνος του αλλάζει και πανηγυρίζει κιόλας…»

«Πρόεδρε δεν κάνεις για αρχηγός. Παραιτήσου και κάνε εκλογές» είπε ο Παύλος Πολάκης στον Στέφανο Κασσελάκη από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής θέτοντας παράλληλα υποψηφιότητα για την προεδρία.

«Τα εσωτερικά μας προβλήματα κάθε μέρα που περνά, γιγαντώνονται. Η εικόνα του κόμματος είναι το λιγότερο προβληματική και ως αποτέλεσμα έχει τη συνεχή δημοκοπική μας κατάρρευση» είπε και συνέχισε:

«Αν το πρόβλημα δεν λυθεί άμεσα, με τρόπο οριστικό και μέσα από τις διαδικασίες που προβλέπει το καταστατικό μας, σε λίγους μήνες που θα έχει γιγαντωθεί και δεν μπορώ να προβλέψω πως μπορεί να λυθεί».

Αφού αμφισβήτησε ξεκάθαρα τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας με δημοσιογράφους είπε πως δεν έχει νόημα να καταθέσει και εκείνος πρόταση μομφής και πως θα ψηφίσει την πρόταση των «87». Επίσης, τόνισε πως θα παραμείνει στο κόμμα ό,τι και να γίνει. «Δεν χρειαζόμαστε ένα ακόμα κόμμα σαν της Ζωής Κωνσταντοπούλου» υποστήριξε.

Διαβάστε αναλυτικά: Πύρινη ομιλία – μομφή Πολάκη σε Κασσελάκη – Η δέσμευση για παραμονή στον ΣΥΡΙΖΑ και οι στίχοι του Ρίτσου (Video)

Μετά από πολλή συζήτηση, τοποθετήσεις και τελικά ψηφοφορία, αποφασίστηκε να ξεκινήσει η ψηφοφορία για τη μομφή με κάλπη στις 10 το πρωί. Όσοι απουσιάζουν, θα ψηφίσουν τηλεφωνικά, αφού το Καταστατικό λέει πως πρέπει να συγκεντρωθεί το 50% + μία ψήφο, όλων των μελών του Οργάνου και όχι μόνο των παρόντων.

Για να περάσει η μομφή χρειάζονται 148 ψήφοι, σε σύνολο 295 μελών. Το γεγονός ότι χτες 122 (από τους 212 παρόντες στην αίθουσα) ψήφισαν πως πρέπει να γίνει η διαδικασία με μυστική ψηφοφορία, φαίνεται πως δίνει ένα ξεκάθαρο προβάδισμα στο να τελεσφορήσει η μομφή.

«Με την κάλπη, θα ψηφίσει ο κόσμος ελεύθερα… Ειδικά όσοι είναι εργαζόμενοι στο κόμμα και διαφωνούν με την πολιτική Κασσελάκη. Δεν πρόκειται να χάσουμε» είπε μέλος της λεγόμενης εσωκομματικής αντιπολίτευσης στο documentonews.gr.

Βέβαια όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά. Σε λίγες ώρες θα ξέρουμε…

Διαβάστε επίσης: Φανερή ψηφοφορία ήθελε ο Κασσελάκης – Το παρασκήνιο από την κλειστή αίθουσα

Φάμελλος στην ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ: «Η βάση είναι η μόνη διέξοδος, είμαι έτοιμος να συμβάλλω»

Δεν στήνει κάλπες ο Κασσελάκης και προκαλεί για μομφή: «Με τρώει το χέρι μου να σηκώσω το γάντι… Δεν θέλω να ταλαιπωρήσω τον κόσμο» (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter