ΣΥΡΙΖΑ: Η πατέντα των Νομαρχιακών

ΣΥΡΙΖΑ: Η πατέντα των Νομαρχιακών

Από ότι φαίνεται είναι πατέντα. Μέλη νομαρχιακών επιτροπών, άδηλο πόσα και ποια, εκδίδουν πανομοιότυπα σχεδόν δελτία τύπου που υποστηρίζουν χωρίς περαιτέρω εξηγήσεις ότι η αποπομπή Κασσελάκη ήταν μη καταστατική. Με μεγαλόστομες εκφράσεις περί ενότητας, δημοκρατίας και ψυχής της αριστεράς επικαλούνται αποφάσεις τοπικών οργανώσεων και αγανακτισμένα – οργισμένα μέλη που τους «αναγκάζουν» να πάρουν θέση.

Η όλη κατάσταση έχει μια ισχυρή δόση παραλόγου, αν μη γελοιότητας. Την ίδια στιγμή που γίνεται επίκληση στη νομιμότητα και τη δημοκρατία, ακολουθείται σειρά αντικαταστατικών – πραξικοπηματικών πρακτικών. Ακόμα και αν παραβλεφθεί το γράμμα του καταστατικού ότι οι νομαρχιακές επιτροπές δεν έχουν ανάλογες αρμοδιότητες, δεν μπορεί να αγνοηθεί η ίδια η ουσία του. Ποια ακριβώς μέλη εκφράζουν τα κείμενα των Νομαρχιακών; Πότε συγκλήθηκαν για τελευταία φορά οι οργανώσεις των κυρίαρχων μελών τα οποία επικαλούνται; Πότε τα μέλη ερωτήθηκαν επί των ζητημάτων που γνωμοδοτούν οι Νομαρχιακές; Και αν δεν ερωτήθηκαν και δεν αποφάσισαν πώς αυθαίρετα υφαρπάζεται ο τίτλος των οργανώσεων και φέρονται να υπογράφουν σε κείμενα 10-15 προσώπων υπό την αιγίδα της ΝΕ; Ας μη ξεχνάμε ότι οι ίδιες Νομαρχιακές θα κληθούν το αμέσως επόμενο διάστημα να φέρουν εις πέρας μια διαδικασία που κάποια μέλη τους δεν αναγνωρίζουν.

Ένα είναι σίγουρο. Οι πραξικοπηματικές πρακτικές δυναμιτίζουν την ενότητα του κόμματος. Οι νομαρχιακές επιτροπές δεν αποτελούν προσωπικό στρατό κανενός. Εκλέχθηκαν για να λειτουργούν σύμφωνα με το καταστατικό, συνθετικά και ενωτικά, για να προωθούν την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. Ας το έχουμε κατά νου στο δρόμο για το συνέδριο.

Υ.Γ Τη σκυτάλη των δελτίων τύπου πήρε και η Φθιώτιδα, όπου εκλέγεται ο διορισθείς από τον τέως πρόεδρο ως εκπρόσωπος της κοινοβουλευτικής ομάδας Γιάννης Σαρακιώτης. Σε κείμενο συρραφής προτάσεων που κυκλοφόρησε… συνωμοτικά χθες τα μεσάνυχτα κάποια μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Φθιώτιδας που δεν κατονομάζονται καταγγέλλουν ως έωλη (sic!) την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής που δήθεν παραβιάζει κατάφωρα τις αρχές της Αριστεράς και της Δημοκρατίας. Για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία για το πόσο… ενωτικοί και δημοκρατικοί είναι όσοι από τη ΝΕ έβγαλαν την απόφαση σπεύδουν να αποκλείσουν αυτούς που εκφράζουν αντίθετη άποψη.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter