ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση σε πλήρη αντίθεση με τον κανονισμό δεν συζητά τις προτάσεις μας στη Βουλή

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση σε πλήρη αντίθεση με τον κανονισμό δεν συζητά τις προτάσεις μας στη Βουλή

«Η νέα άρνηση του Προέδρου της Βουλής, Κωνσταντίνου Τασούλα, να εισαχθούν προς συζήτηση στις συναρμόδιες επιτροπές της Βουλής οι προτάσεις νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για την ακρίβεια και τη φορολογία, αποδεικνύει πως η κυβέρνηση προσπαθεί, με νύχια και με δόντια, να αποτρέψει μια δημόσια κοινοβουλευτική συζήτηση επί των συγκεκριμένων, αποτελεσματικών, κοινωνικά αποδεκτών και πλήρως κοστολογημένων προτάσεών μας» τονίζουν από την Κουμουνδούρου.

Στη σημερινή Διάσκεψη των Προέδρων, η γραμματέας της ΚΟ της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Θεοδώρα Τζάκρη, στην άρνηση του προέδρου της Βουλής, αντέτεινε πως πρέπει να γνωμοδοτήσει επ’ αυτού το Επιστημονικό Συμβούλιο, με τον κ. Τασούλα να απορρίπτει και αυτό το αίτημα.

Κατά την ενημέρωση των κοινοβουλευτικών συντακτών, το documentonews.gr ρώτησε τον κ. Τασούλα γιατί απέρριψε την προσφυγή στο Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής, με τον πρόεδρο της Βουλής να απαντά πως δεν θέλει να ανοίξει «φάμπρικα» γνωμοδοτήσεων για προτάσεις νόμου που αυξάνουν τις δαπάνες ή μειώνουν τα έσοδα του κράτους.

Δείτε επίσης: Προτάσεις νόμου ΣΥΡΙΖΑ: Ο Τασούλας απορρίπτει και την προσφυγή στο Επιστημονικό Συμβούλιο

Από τον ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζουν και τη χθεσινή τοποθέτηση του γαλάζιου βουλευτή Στράτου Σιμόπουλου στο Kontra:

«Δήλωσε ευθαρσώς και σε πλήρη αντίθεση με τον Κανονισμό της Βουλής, ότι “η Βουλή είναι για να συζητάει τα νομοσχέδια της κυβέρνησης”. Αυτό είναι το θεσμικό επίπεδο της ΝΔ και της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Διαβάστε επίσης:

Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ: Μετά το «σφυροκόπημα», damage control δια του Τύπου 

Στη Βουλή έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ το άρθρο-κόλαφος του BBC για την ελληνική ακτοφυλακή

Αυτό είναι το κείμενο της εσωκομματικής αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter