Ένταση στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ: 1-3 Νοέμβρη Συνέδριο, 24 Νοέμβρη εκλογές – Τι ισχύει με το Πόθεν Έσχες

Ένταση στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ: 1-3 Νοέμβρη Συνέδριο, 24 Νοέμβρη εκλογές – Τι ισχύει με το Πόθεν Έσχες

Με ένταση ολοκληρώθηκε η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ το βράδυ του Σαββάτου. Μέλη που υποστηρίζουν Στέφανο Κασσελάκη αποχώρησαν από την αίθουσα και φώναζαν το σύνθημα «η βάση μπορεί να φέρει ανατροπή» και «πρόεδρε προχώρα, άλλαξέ τα όλα».

Αιτία των διαμαρτυριών ήταν η έγκριση του Οργάνου της πρότασης Σπίρτζη για το Πόθεν Έσχες με ψήφους 87 υπέρ και 84 κατά.

«Οι υποψήφιοι πρόεδροι του κόμματος, θα καταθέτουν με την υποψηφιότητα τους το Πόθεν Έσχες που έχουν καταθέσει στις Αρμόδιες Αρχές, ώστε να δημοσιοποιηθούν στην ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πριν την αναγόρευση τους από το Συνέδριο» ανέφερε η πρόταση.

Αυτό σημαίνει πως στα έγγραφα για την έγκριση της υποψηφιότητας θα είναι υποχρεωτικό να συμπεριλαμβάνεται και το Πόθεν Έσχες. Το Πόθεν Έσχες του κάθε υποψήφιου θα είναι εις γνώση των συνέδρων, ώστε να εγκρίνουν ή όχι την κάθε υποψηφιότητα.

Διαβάστε σχετικά: Σπίρτζης στην Κεντρική Επιτροπή: Να καταθέσουν το Πόθεν Έσχες τους οι υποψήφιοι πρόεδροι

Οι ημερομηνίες

Εγκρίθηκε η εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας στην Κεντρική Επιτροπή (112 υπέρ – 62 υπέρ της πρότασης Τζάκρη – 9 υπέρ Πολάκη και 2 λευκά).

Υπενθυμίζεται ότι ο Παύλος Πολάκης και η Θεοδώρα Τζάκρη είχαν προτείνει επίσπευση των διαδικασιών.

Το έκτακτο συνέδριο θα πραγματοποιηθεί από τη 1 έως τις 3 Νοέμβρη, με συνέδρους που θα έχουν εκλεγεί στις 20 Οκτωβρίου. Για συνέδρους θα μπορούν να ψηφίσουν όσοι έχουν εγγραφεί μέλη μέχρι 11 Οκτωβρίου.

Kαταψηφίστηκε η πρόταση να συζητηθούν καταστατικές αλλαγές στο συνέδριο. Πέρασε όμως να μπει η περιφερειακή συγκρότηση ως θέμα…

Οι εκλογές θα γίνουν στις 24 Νοεμβρίου και αν χρειαστεί δεύτερος γύρος, αυτός να γίνει μία εβδομάδα αργότερα, στη 1 Δεκέμβρη.

To πότε θα εκλεγεί νέα Κεντρική Επιτροπή, θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση….

«Οι προσβλητικές συμπεριφορές»

Πέρασε με πλειοψηφία η πρόταση του Θανάση Θεοχαρόπουλου, η οποία καταδικάζει τις «προσβλητικές συμπεριφορές. Η προσθήκη Θεοχαρόπουλου στην πολιτική απόφαση λέει πως «συμπεριφορές που προσβάλουν την προσωπικότητα στελεχών και μελών του κόμματος και μάλιστα για συλλογικές αποφάσεις των οργάνων, όπως αναφορές σε “κουκουλοφόρους”, “πραξικοπηματίες”, “εκτροπές”, όπως και κάθε άλλη μορφή στοχοποίησης, είναι καταδικαστέες και δεν έχουν καμιά σχέση με την Αριστερά».

Διαβάστε επίσης

Δικαιοσύνη από τη Νιγηρία

Αποκάλυψη – Αυτή την Κυριακή στο Documento: Πάρτι 450.000.000 ευρώ για το κύκλωμα των σκόιλ ελικίκου

Ζαχαριάδης: «Συκοφαντικό το δημοσίευμα που εμφανίζει χρήματα σε προσωπικό μου λογαριασμό» (Video)

«Συγγνώμη» και παραίτηση από Ακρίτα για τον «γιο της πλύστρας» – Δεν την έκανε αποδεκτή ο Παππάς

Βηρυτός: Aνάφλεξη στη Μέση Ανατολή, μετά τη δολοφονία 10 διοικητών της Χεζμπολάχ από το Ισραήλ – Στους 14 οι νεκροί (Photos – Videos)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter