ΣΥΡΙΖΑ: Η διαγραφή Λινού, η δικαίωση Πολάκη και στο βάθος… Κεντρική Επιτροπή

ΣΥΡΙΖΑ: Η διαγραφή Λινού, η δικαίωση Πολάκη και στο βάθος… Κεντρική Επιτροπή

Ημέρα γεμάτη εξελίξεις ήταν και η Τετάρτη στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η Αθηνά Λινού διεγράφη από την ΚΟ του κόμματος. Πρόκειται για ξεκάθαρη δικαίωση του Παύλου Πολάκη, ο οποίος είχε αναδείξει το θέμα των συμβάσεων του ινστιτούτου τόσο δημόσια, όσα και επισήμως στα κομματικά Όργανα. Όλα αυτά συνέβησαν ενόψει της κρίσιμης συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής στις 7 Σεπτεμβρίου.

Με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα, ο νέος πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, γνωστοποίησε την απόφαση για τη διαγραφή της Αθηνάς Λινού. Ωστόσο, η ανεξάρτητη πλέον βουλευτής δεν απάντησε ποτέ, με αποτέλεσμα ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να γνωστοποιήσει τη διαγραφή της μέσω ανάρτησης.

«Ζήτησα εξηγήσεις από την Αθηνά Λινού για την υπόθεση της ΑΜΚΕ Prolepsis. Τα στοιχεία που μας παρείχε δημιούργησαν περισσότερες απορίες και αμφιβολίες από όσες προϋπήρχαν. Το γραφείο μου ζήτησε περαιτέρω διευκρινίσεις και στοιχεία, τα οποία δεν δόθηκαν μέχρι σήμερα, που είναι η ημέρα της έναρξης των εργασιών της Βουλής» ανέφερε σε ανάρτησή του ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Αναζητούμε όλη μέρα την Αθηνά Λινού για να της ζητήσουμε να παραιτηθεί και να παραδώσει την έδρα προκειμένου να διευκολύνει το κόμμα. Είναι ενήμεροι οι συνεργάτες της. Δεν απαντά. Συνεπώς, ζήτησα τη διαγραφή της από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Τι να πω τώρα… απλά δικαίωση!», ήταν η πρώτη αντίδραση του βουλευτή Χανίων για τη διαγραφή της Αθηνάς Λινού. Σε ανάρτησή του, ο Παύλος Πολάκης έκανε λόγο για  «μάθημα σε αυτούς που νόμισαν πως βρήκαν την ευκαιρία να ξεμπερδέψουν μαζί μου… εντός και εκτός…». «Συνεχίζουμε για βαθιές αλλαγές» σημείωσε με νόημα ο βουλευτής Χανίων και συμπληρώνει: «Αλλιώς δεν πέφτει ο Μητσοτάκης και το επιτελικό κράτος της διαφθοράς και του ξεπουλήματος».

Από την πλευρά της, η Αθηνά Λινού σημείωσε τα εξής σε επιστολή που απέστειλε αργότερα στον Στέφανο Κασσελάκη:  «Μου ζητάτε να αποδεχθώ μιαν ανύπαρκτη ενοχή. Προφανώς, αυτό δεν είναι δυνατόν να γίνει από μέρους μου», αρνούμενη να παραιτηθεί από τη βουλευτική της ιδιότητα.

Η -ανεξάρτητη πλέον- βουλευτής κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ πως συμμετέχει «στις κακόβουλες συκοφαντίες του κου Πολάκη» εναντίον της, «συμπεριφερόμενος ως αυτόκλητος δικαστής».

Ακολούθησε η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθηνά Λινού. «Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ με εντολή του προέδρου του, Στέφανου Κασσελακη προχώρησε σε διαγραφή της κ. Αθηνάς Λινού από την ΚΟ για λόγους διαφάνειας. Ουδέποτε αμφισβητήθηκαν οι 25.000 ψήφοι που η κ. Λινού έλαβε ως υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσαν στην Κουμουνδούρου.

«Η κα. Λινού απέφυγε να παράσχει τις διευκρινίσεις και τα στοιχεία που της ζητήθηκαν, κάτι που εξακολουθεί να πράττει και με τη σημερινή δήλωσή της. Ως γνωστόν, είναι αναφαίρετο δικαίωμα η μη αυτοενοχοποίηση. Όταν ορκίστηκε βουλευτής υπέγραψε τον κανονισμό της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ο οποίος αναφέρει ρητά πως η έδρα ανήκει στο κόμμα κι όχι στην ίδια».

Διαβάστε σχετικά

ΣΥΡΙΖΑ: Διαγράφεται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα η Αθηνά Λινού – Δικαίωση Πολάκη

Η πρώτη αντίδραση Πολάκη για διαγραφή Λινού

Βουλή: Διεγράφη η Λινού από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – Η επιστολή στον Τασούλα

Κασσελάκης: Αναζητούμε όλη μέρα τη Λινού και δεν απαντά – Είχα ενημερώσει τον Φάμελλο ένα μήνα πριν (Video)

Λινού: «Δεν παραιτούμαι από βουλευτής – Αυτόκλητος δικαστής ο Κασσελάκης»

Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ σε Λινού: «Δεν έδωσε τις διευκρινίσεις που της ζητήθηκαν – Η έδρα ανήκει στο κόμμα»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter