ΣΥΡΙΖΑ για Τουρκία: Σαφείς κόκκινες γραμμές – Να μην ξανακούσουμε ότι “το Oruc Reis το πήρε ο άνεμος στα νερά μας”

ΣΥΡΙΖΑ για Τουρκία: Σαφείς κόκκινες γραμμές – Να μην ξανακούσουμε ότι “το Oruc Reis το πήρε ο άνεμος στα νερά μας”
Φωτογραφια Αρχειου

Την ανάγκη να τεθούν σαφείς κόκκινες γραμμές, αλλά και κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ειδικότερα, για επέκταση των χωρικών υδάτων νότια και ανατολικά της Κρήτης, αλλά και για πίεση στην Τουρκία για διάλογο, έκανε λόγο μετα την συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιώργος Κατρούγκαλος, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών κομμάτων για θέματα εξωτερικής πολιτικής.

«Η τουρκική επιθετικότητα κλιμακώνεται σε επίπεδα που δεν τα είχαμε γνωρίσει μέχρι σήμερα και αυτό απαιτεί όλες οι πολιτικές δυνάμεις, όλος ο ελληνικός λαός να είναι στρατευμένος σε ένα κοινό εθνικό μέτωπο. Το εθνικό μέτωπο όμως αυτό έχει ανάγκη από μία αποτελεσματική στρατηγική εξωτερικής πολιτικής, που δυστυχώς δεν τη βλέπουμε από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.» σημείωσε σε δήλωσή του ο Γ. Κατρούγκαλος.

«Γιατί δεν έχει γίνει ακόμη η επέκταση των χωρικών υδάτων νότια και ανατολικά της Κρήτης, η οποία ήταν αντικείμενο εξαγγελίας εδώ και σχεδόν δύο χρόνια; Γιατί συνεχίζεται η έμφαση σε μια πολιτική επικοινωνίας και όχι ουσίας, η οποία εξαχρειώνει την επιθετικότητα της Τουρκίας;» διερωτήθηκε ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Εμείς θεωρούμε ότι θα πρέπει να εισπράττει κόστος η Τουρκία σε κάθε νέα πρόκληση. Σε κάθε νέα επιθετική συμπεριφορά. Κόστος με κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Κόστος που να το εισπράττει στις οικονομικές συναλλαγές της με την Ευρώπη, η οποία αποτελεί το βασικό οικονομικό εταίρο της» ανέφερε.

«Σαφείς κόκκινες γραμμές. Να μην ξανακούσουμε ότι “το Oruc Reis το πήρε ο άνεμος στα νερά μας”» ξεκαθάρισε.

«Προφανώς όλα αυτά πρέπει να είναι προσανατολισμένα στο να ξαναφέρουν την Τουρκία στο τραπέζι του διαλόγου. Να αντιληφθεί ότι με την προβολή ισχύος δεν έχει να κερδίσει τίποτα. Και μόνο μέσω της διπλωματίας και την προσφυγή στη Χάγη για τις θαλάσσιες οικονομικές ζώνες μπορούμε να έχουμε λύση στη διαφορά μας» κατέληξε.

Διαβάστε επίσης:

Απασφαλίζει ο Δένδιας κατά του συστήματος Μητσοτάκη;

Ανησυχεί ο Δένδιας για την επιδείνωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων μετά τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter