ΣΥΡΙΖΑ για τις κυνικές «κορώνες» Μητσοτάκη: Μας πάνε δεκαετίες πίσω!

ΣΥΡΙΖΑ για τις κυνικές «κορώνες» Μητσοτάκη: Μας πάνε δεκαετίες πίσω!

Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την ομιλία του προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη στο ΣΕΒ όπου μίλησε για το «οικονομικό του μοντέλο»

«Υπερασπίστηκε την διάλυση των εργασιακών σχέσεων, απορρίπτοντας την επιστροφή στην κανονικότητα που δρομολογεί η παρούσα κυβέρνηση. Υποσχέθηκε την παράδοση του Δημοσίου στα ιδιωτικά συμφέροντα, με τα καταστροφικά κοινωνικά αλλά και οικονομικά αποτελέσματα που όλοι γνωρίζουμε. Υπεραμύνθηκε της αποσάθρωσης του κοινωνικού κράτους και του δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος, υπέρ ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών» αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:

«Είναι προφανές πως ο πρόεδρος της ΝΔ δεν επέλεξε τυχαία τη διαγραφή της ιστορικής μνήμης, με αφορμή την υπόθεση Λαμπράκη. Οι προτάσεις του για το μέλλον της χώρας μας γυρίζουν πολύ πιο πίσω ακόμα κι από τη δεκαετία του 1960.»

Το σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

Σήμερα ο κ. Κ. Μητσοτάκης δεν δίστασε να δείξει, από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του Σ.Ε.Β. το κυνικό πρόσωπο του πιο σκληρού νεοφιλελευθερισμού, ο οποίος είναι το πραγματικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Υπερασπίστηκε την διάλυση των εργασιακών σχέσεων, απορρίπτοντας την επιστροφή στην κανονικότητα που δρομολογεί η παρούσα κυβέρνηση. Υποσχέθηκε την παράδοση του Δημοσίου στα ιδιωτικά συμφέροντα, με τα καταστροφικά κοινωνικά αλλά και οικονομικά αποτελέσματα που όλοι γνωρίζουμε. Υπεραμύνθηκε της αποσάθρωσης του κοινωνικού κράτους και του δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος, υπέρ ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών.

Είναι προφανές πως ο πρόεδρος της ΝΔ δεν επέλεξε τυχαία τη διαγραφή της ιστορικής μνήμης, με αφορμή την υπόθεση Λαμπράκη. Οι προτάσεις του για το μέλλον της χώρας μας γυρίζουν πολύ πιο πίσω ακόμα κι από τη δεκαετία του 1960.

Τι είπε ο πρόεδρος της Ν.Δ. από το βήμα του ΣΕΒ

«Η αντίστροφη μέτρηση για τις επόμενες εκλογές έχει αρχίσει», εκτίμησε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην ετήσια γενική συνέλευση του ΣΕΒ.

Ο κ. Μητσοτάκης υποσχέθηκε «μείωση των φόρων» υποστηρίζοντας  ότι μειωμένοι συντελεστές σημαίνει και αυξημένη φορολογική συμμόρφωση. Παράλληλα υποσχέθηκε την αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος με ρόλο στον ιδιωτικό τομέα ενώ απέρριψε το σχέδιο της κυβέρνησης για επαναφορά των εργασιακών στα προ κρίσης επίπεδα.

Ο ίδιος επανέλαβε ότι η κυβέρνηση υπέγραψε τέταρτο μνημόνιο

Ο κ. Μητσοτάκης, αν και δεν ανέτρεξε στις συμφωνίες της ΝΔ για πρωτογενή πλεονάσματα ανάφερε πως «η κυβέρνηση αποδέχεται επίσης το υπερβολικά σφικτό δημοσιονομικό κοστούμι με υψηλά πλεονάσματα του 3,5% μέχρι το 2022»

Συνεχίζοντας την κριτική στον πρωθυπουργό, υποστήριξε ότι από τους πέντε στόχους που είχε θέσει πέρυσι δεν πέτυχε κανέναν και κατηγόρησε την κυβέρνηση για « πελατειακό κράτος».

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε και για το σχέδιό τους για τη μείωση του ιδιωτικού χρέους με διαγραφή των ανύσπρακτων οφειλών, συμμόρφωση στη δικαστική απόφαση για πενταετή παραγραφή παλαιότερων υποθέσεων καθώς και ένα καινούργιο όργανο επίλυσης των διοικητικών διαφορών που θα αποσυμφορήσει τα δικαστήρια. «Κάνουμε νέα αρχή με νέους κανόνες για μία νέα σχέση εμπιστοσύνη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όχι στις αλλαγές της κυβέρνησης στα εργασιακά

Ο κ. Μητσοτάκης άσκησε κριτική στις αλλαγές στα εργασιακά και στην επιστροφή στα προ κρίσης δεδομένα που ετοιμάζει η κυβέρνηση, λέγοντας ότι κινούνται σε αντιδραστική αντιαναπτυξιακή και αντεργατική κατεύθυνση. «Αν η αγορά εργασίας δεν ενισχύει την ανάπτυξη, δεν ευνοεί και την απασχόληση» είπε χαρακτηριστικά. «Η μόνη βιομηχανία που ευνοούν τα σχέδια Τσίπρα – Αχτσιόγλου για επαναφορά των εργασιακών στα προ κρίσης δεδομένα, είναι η βιομηχανία των εργατολόγων που πλεονάζουν στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ» είπε και μίλησε για τη λελογισμένη αύξηση στους κατώτερους μισθούς με συμφωνία εργαζομένων και εργοδοτών. «Το νέο συμβόλαιο είναι η πρότασή μου προς εσάς και προς τον κόσμο της εργασίας».

Αναφέρθηκε στις αναφορές του πρωθυπουργού με αφορμή την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη κατηγορώντας τον για «διχασμό και μισαλλοδοξία», καθώς «ο πρωθυπουργός προσπαθεί να μας γυρίσει 60 χρόνια πίσω σε εποχές που ούτε εγώ ούτε εκείνος έχουμε ζήσει».

Documento Newsletter