ΣΥΡΙΖΑ για την καταδίκη των δολοφόνων του Ζακ: «Προκαλεί προβληματισμό η αποδοχή του ελαφρυντικού»

EUROKINISSI

«Η ομόφωνη καταδίκη και στο Εφετείο των δολοφόνων του Ζακ/Zackie Oh Κωστόπουλου αποτελεί την ελάχιστη απαιτούμενη δικαίωση για τους γονείς του αδικοχαμένου ακτιβιστή και το πλατύ κίνημα που ζητούσε δικαιοσύνη», σημειώνει το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την απόφαση του δικαστηρίου.

Διαβάστε σχετικά: Ζακ Κωστόπουλος: Κάθειρξη 5 ετών στον κοσμηματοπώλη και 6 στον μεσίτη

«Προκαλεί, ωστόσο, προβληματισμό η αποδοχή του ελαφρυντικού περί «ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος» από το δικαστήριο, παρά την αντίθετη πρόταση του εισαγγελέα, αποδοχή που οδήγησε και στον καταλογισμό ελαφρύτερων ποινών στους δύο κατηγορούμενους σε σχέση με την πρωτόδικη απόφαση.

Υπενθυμίζουμε, δε, ότι οι τουλάχιστον άστοχοι χειρισμοί των αστυνομικών που επενέβησαν στο περιστατικό έχουν βγει πλέον εκτός κάδρου».

Η ανακοίνωση καταλήγει: «Αντί άλλου σχολίου, παραθέτουμε τη φράση της μητέρας του Ζακ βγαίνοντας σήμερα από το δικαστήριο, ελπίζοντας να ταρακουνήσει κάποιους: «Ξέρουμε όμως ότι ζούμε σε μια χώρα όπου οι περισσότεροι από εμάς πρέπει να αρκούμαστε στο λίγο. Λίγη δικαιοσύνη, λίγη υγεία, λίγος μισθός…»

Διαβάστε επίσης:

Μήνυση Γεωργιάδη κατά Πολάκη για συκοφαντική δυσφήμιση

Κυρανάκης για εκλογές ΠΑΣΟΚ: «Προτιμούμε να μείνει ο κ. Ανδρουλάκης» – Για «προβοκατόρικες δηλώσεις» μιλάει η Χαριλάου Τρικούπη

Βορίδης προς Σαμαρά: «Η Ελλάδα έτσι και αλλιώς είναι δεξιά» – Φόβος για συγκρίσεις της Γαλλίας με την Ελλάδα