ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Να παραιτηθεί για να σώσουμε ανθρώπινες ζωές

Την ραγδαία αύξηση των μολύνσεων σχολίασε,σήμερα Τρίτη, ο Σύριζα με επίθεσή του στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την διαχείριση της πανδημίας, τονίζοντας ότι αρνείται να συνειδητοποιήσει ότι «μετά τους αλλεπάλληλους πανηγυρισμούς για το τέλος της πανδημίας έχει πετάξει λευκή πετσέτα αρνούμενος να κάνει τα αυτονόητα την ώρα που η πανδημία είναι εκτός ελέγχου».

Για μια ακόμη φορά ζητά άμεσα προσλήψεις στο ΕΣΥ, (το οποίο όπως λένε στην Κουμουνδούρου, έχει λιγότερο μόνιμο προσωπικό από όταν το 2019 παρά την πανδημία και συγχρόνως αντί να αυξάνεται μειώνεται ο προϋπολογισμός Υγείας κατά 900 εκατ. για το 2022), επιτάξεις ιδιωτικών κλινικών που παραμένουν καθαρές ενώ όλο το ΕΣΥ γίνεται πάλι μονοθεματικό, αύξηση του ποσοστού εμβολιασμού που είναι από τα χειρότερα στην Ευρώπη, φαρμακευτικά σκευάσματα, που χρησιμοποιούνται σε περιπτώσεις σε άλλες χώρες, αραίωση τμημάτων στα σχολεία που έχουν γίνει εστία υπερμετάδοσης και προφανώς πρέπει να μείνουν ανοιχτά αλλά να σπάσουν τμήματα, αύξηση των δρομολογίων στα ΜΜΜ για τα οποία η κα Λινού είπε πως αν είχαμε λιγότερο συνωστισμό θα είχαμε 3.000 λιγότερους νεκρούς, ιχνηλάτιση και εκτεταμένο τέστινγκ σε όλους (όχι μόνο ανεμβολίαστους αφού και οι εμβολιασμένοι νοσούν και μεταδίδουν αλλά τις περισσότερες φορές με ήπια συμπτώματα, και να σταματήσει επιτέλους να μιλά για πανδημία ανεμβολίαστων γιατί στέλνει λάθος μήνυμα ότι τους εμβολιασμένους δεν τους αφορά και δεν χρειάζεται να προσέχουν, με αποτέλεσμα να επιδεινώνεται η έξαρση της πανδημίας).

Εφιαλτικές οι προβλέψεις των ειδικών

Αναφερόμενοι στις προβλέψεις των ειδικών τις χαρακτηρίζουν «δραματικές», που γίνονται ακόμη πιο δραματικές λόγω της απροθυμίας του πρωθυπουργού να πάρει ουσιαστικά μέτρα υπό το φόβο του πολιτικού κόστους (όπως πχ τεστ για εκκλησίες, αντιεμβολιαστές σε σώματα Ασφαλείας, Στρατό, Αστυνομία, ιερείς που είναι δικό του εκλογικό ακροατήριο).

«Ο κ. Μητσοτάκης», λένε, «καταδικάζει σε απόλυτη καταστροφή τους πολίτες και τη χώρα. Και θα οδηγηθούμε σε εκατόμβη νεκρών το χειμώνα και στο τέλος θα αναγκαστεί όσο και να το ξορκίζει να ξαναβάλει τη χώρα σε λοκντάουν, που θα επισφραγίσει την απόλυτη αποτυχία του, δίνοντας χαριστική βολή στην οικονομία, εργαζόμενους και επιχειρήσεις.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα της άρνησης αποδοχής της πραγματικότητας είναι οι πανηγυρισμοί της κας Κεραμέως, που με 25% των κρουσμάτων να είναι σε παιδιά και μαθητές, οι οποίοι με τη σειρά τους προφανώς μεταδίδουν σε γονείς και οικογένεια εκτοξεύοντας τον αριθμό των κρουσμάτων, η ίδια αντί να αραιώνει τα τμήματα και να κάνει προσλήψεις καθηγητών, προχωρά σε συγχωνεύσεις και κάνει τάξεις μέχρι και 29 μαθητών».

Και καταλήγουν: «Όσο ο κ. Μητσοτάκης θα βουλιάζει, τόσο θα επιτίθεται και πιο χυδαία στους πολίτες και τους πολιτικούς του αντιπάλους. Είχε το θράσος να χαρακτηρίσει τον ΣΥΡΙΖΑ υγειονομικό σαμποτέρ, αυτός που έχει απορρίψει τρεις προτάσεις του κ. Τσίπρα για μίνιμουμ συνεννόηση ώστε να γίνει βέλτιστη διαχείριση της πανδημίας και να βγούμε από την κρίση. Η αλαζονεία Μητσοτάκη στοιχίζει σε ανθρώπινες ζωές και οδηγεί τη χώρα στην καταστροφή. Αν δεν μπορεί να κάνει τα αυτονόητα, να παραιτηθεί για να σώσουμε ανθρώπινες ζωές».

Περιοδεία στελεχών στη Θράκη

Μετά την πολιτική εξόρμηση στην Εύβοια, στο πλαίσιο της προσυνεδριακής περιόδου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, το κόμμα προετοιμάζει την δεύτερη περιοδεία του Αλέξη Τσίπρα στη Θράκη. Κλιμάκια με κεντρικά και τοπικά στελέχη του κόμματος και της Νεολαίας και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη θα εξορμήσουν στην Περιφέρεια όπου θα έχουν αλλεπάλληλες συσκέψεις και συναντήσεις με παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς, καθώς και στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στο επίκεντρο των περιοδειών όπως είναι φυσικά θα βρίσκεται η νέα έξαρση της πανδημίας και η έκρηξη της ακρίβειας. Την ΠΕ Δράμας θα επισκεφθεί η Όλγα Γεροβασίλη. Στην ΠΕ Καβάλας θα βρεθεί ο Σωκράτης Φάμελλος, Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας της ΚΟ. Την ΠΕ Ξάνθης θα επισκεφθεί ο Γιάννης Μπουρνούς, Aν.Τομεάρχης Ευρωπαικών Υποθέσεων της ΚΟ. Την ΠΕ Ροδόπης θα επισκεφθεί η Δώρα Αυγέρη, Αν. Τομεάρχης Υγείας της ΚΟ. Στην ΠΕ Έβρου θα βρεθεί ο Θοδωρής Δρίτσας, τομεάρχης Άμυνας της ΚΟ.

Ετικέτες