ΣΥΡΙΖΑ για Μαρινάκη: «Αντί να ζητήσει συγγνώμη τολμά να ζητά τον λόγο – Τον απασχολεί μόνο το πολιτικό κόστος»

«Το θράσος του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη είναι αδιανόητο. Αντί να ζητήσει συγγνώμη για την οικονομική αφαίμαξη των πολιτών, τολμάει να ζητά τον λόγο από τον ΣΥΡΙΖΑ, που έθεσε το ζήτημα της φορολόγησης των υπερκερδών των διυλιστηρίων από την πρώτη στιγμή. Ο κ. Μαρινάκης εκπροσωπεί μια κυβέρνηση που ευνόησε εδώ και δύο χρόνια αυτή την κατάσταση. Και αφού συνετρίβη στην κάλπη των ευρωεκλογών, ο κ. Μητσοτάκης τρέχει να υιοθετήσει το καταφανώς εύλογο μέτρο της φορολόγησης των υπερκερδών, επιχειρώντας μάλιστα να το εμφανίσει και ως πράξη… υπευθυνότητας» λένε από την Κουμουνδούρου και συμπληρώνουν:

«Ας μη μιλάει λοιπόν ο κ. Μαρινάκης για κοστολόγηση, όταν το μόνο που τον απασχολεί είναι το πολιτικό κόστος. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που ο κ. Μητσοτάκης αποφεύγει εδώ και καιρό την πρόσκληση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να βρεθούν μαζί για την κοστολόγηση των οικονομικών προγραμμάτων της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

«Η κυβέρνηση δεν μένει στα λόγια»

Στο briefing των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν δίστασε να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ:

«Η ιστορία έχει γράψει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα σε τέσσερα χρόνια επέβαλε ή αύξησε όσους φόρους δεν είχαν επιβληθεί και δεν είχαν αυξηθεί σωρευτικά σε ολόκληρες δεκαετίες. Είναι περίπου 30 οι φορολογικοί συντελεστές που μόνο αυξήθηκαν ή επιβλήθηκαν. Άρα ο ΣΥΡΙΖΑ αν θέλει να μιλήσουμε σοβαρά για φόρους πρέπει να κάνει δύο πράγματα: Πρώτον να ζητήσει ένα συγγνώμη για την εξαπάτηση εκείνων των ετών και για τους φόρους που έβαλε ή αύξησε και δεύτερον κάθε φορά που κάνει μία πρόταση να την κοστολογεί», είπε ο Παύλος Μαρινάκης.

Σε ερώτηση γιατί αποφασίστηκε τώρα η φορολόγηση με 33% στα πολύ υψηλά κέρδη των διυλιστηρίων, τόνισε ότι η κυβέρνηση προχωρά σε πράξεις και δεν μένει στα λόγια. «Τώρα αποκρυσταλλώθηκαν τα κέρδη των εταιρειών, των δύο διυλιστηρίων. Το 33% είναι ένα ποσοστό που θεωρεί η κυβέρνηση δίκαιο […] Τα λεφτά πάνε στη μονιμοποίηση ακόμα δύο πολύ σημαντικών για την κοινωνία προσωρινά μειωμένων ΦΠΑ στον καφέ (delivery και take away) και στα ταξί. Ένα μέρος των υπολογιζόμενων επιπλέον εσόδων θα δοθεί για ακόμα μία χρονιά στους συνταξιούχους, οι οποίοι δεν θα δουν τις αυξήσεις που θα δουν οι υπόλοιποι μέχρι να εξαφανιστεί πλήρως η προσωπική διαφορά».

Επίθεση από Κασσελάκη

«Ο Κ. Μητσοτάκης επέλεξε να φορολογήσει τα κέρδη των διυλιστηρίων για να δώσει ακόμα ένα pass, αυτή τη φορά ως επίδομα στους συνταξιούχους. Για ακόμη μια φορά αφήνει το πρωθυπουργικό κοστούμι των λεφτόδεντρων του κ. Γκρίνμπεργκ και ντύνεται κομματάρχης της Δεξιάς του ‘50» είχε πει νωρίτερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε επίσης:

Κασσελάκης: Ο Μητσοτάκης ντύνεται κομματάρχης της Δεξιάς του ‘50

ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: «Τον καλωσορίζουμε στον ρεαλισμό των προτάσεων μας – Να πάει στο ΓΛΚ με τον Κασσελάκη»

Εκτεθειμένο το Μαξίμου για το «βατερλώ» Μεϊμαράκη: «Επιθυμία ήταν η εκλογή του» – «Ωμό» άδειασμα του πρωθυπουργού