ΣΥΡΙΖΑ για Κικίλια: «Ας αφήσει τις απίθανες δικαιολογίες – Το Κέντρο επιχειρήσεων δεν είναι χωράφι του» (Video)

ΣΥΡΙΖΑ για Κικίλια: «Ας αφήσει τις απίθανες δικαιολογίες – Το Κέντρο επιχειρήσεων δεν είναι χωράφι του» (Video)

Για μία ακόμα μέρα ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά από την κυβέρνηση να δώσει τα τηλεματικά δεδομένα όλων των εναερίων μέσων που επιχείρησαν στην πυρκαγιά στη Βορειοανατολική Αττική, το αντίγραφο του Πληροφοριακού Συστήματος “Engage” σχετικά με τα εναέρια και επίγεια μέσα και το αντίγραφο του Πρακτικού συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της 12ης Αυγούστου.

Από την Κουμουνδούρου ασκούν σφοδρή κριτική στον Βασίλη Κικίλια, με αφορμή τα όσα είπε το πρωί στο ΟΡΕΝ: «Ας αφήσει τις απίθανες δικαιολογίες κι ας ανταποκριθεί έστω κι αργά στις απαιτήσεις του θεσμικού του ρόλου» λένε χαρακτηριστικά και συμπληρώνουν:

«Το να εξισώνει τον εαυτό του με τους πυροσβέστες που παλεύουν με τις φωτιές, ενώ το υπουργείο τους αφήνει 16 ώρες χωρίς νερό, είναι τουλάχιστον χυδαίο! Έχει αποδείξει πως βρίσκεται απέναντι τους κι όχι δίπλα τους».

Διαβάστε επίσης: Κοινοβουλευτική επίθεση στην κυβέρνηση προαναγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ για τις πυρκαγιές: «Ως αξιωματική αντιπολίτευση θα κάνουμε το χρέος μας»

Η επίθεση σε Κασσελάκη και η απάντηση

Ο Βασίλης Κικίλιας επιτέθηκε στον Στέφανο Κασσελάκη, κατηγορώντας τον πως «πουλάει παραμύθια με δράκους»:

«Το να πουλάει ότι πετούσαν 2-3 εναέρια πάνω από τον Βαρνάβα όταν τον φιλοξενήσαμε, καλή τη πίστει του δώσαμε όλα τα στοιχεία του Ε.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.Κ. (Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων) με τα εναέρια μέσα που πετούσαν 20 και έδειξε η πυροσβεστική ότι είχε την καλή διάθεση να τον ενημερώσει αυτό είναι κάτι μη αποδεκτό» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

«Να τον ενημερώσουμε πως το Ε.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.Κ. δεν είναι ιδιωτικό χωράφι του υπουργού και τα στοιχεία του δεν είναι πληροφορίες προς εκλεκτική αξιοποίηση» λένε από την Κουμουνδούρου και συμπληρώνουν:

«Έχει υποχρέωση να ενημερώνει επίσημα, θεσμικά, άμεσα και πλήρως τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης προκειμένου να ασκείται ο κοινοβουλευτικός έλεγχος, από τον οποίο για κακή του τύχη δε θα γλιτώσει».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας εμφανίστηκε σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN κι ενώ όλοι θα περίμεναν να δώσει εξηγήσεις για το μέγεθος της καταστροφής που επέτρεψε να συμβεί στην Αττική, εκείνος απέδειξε γιατί η κυβέρνηση στην οποία συμμετέχει έχει λάβει επάξια τον τίτλο της «κυβέρνησης των αλαζόνων».

Είναι συγκεκριμένα τα ερωτήματα που πρέπει να απαντήσει ο κ. Κικίλιας αν θέλει να ασκήσει τον θεσμικό του ρόλο και επειδή έδειξε να… ειδικεύεται στα «παραμύθια», επαναλαμβάνουμε τα αιτήματα που έχουμε θέσει και στα οποία οφείλει να ανταποκριθεί.

1.Ζητούμε από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (ΕΣΚΕΔΙΚ/ΠΣ) να δώσει τα τηλεματικά δεδομένα όλων των εναερίων μέσων που επιχείρησαν στην Αττική από την Κυριακή 11 Αυγούστου μέχρι και σήμερα.

2.Ζητούμε αντίγραφο του Πληροφοριακού Συστήματος “Engage” σχετικά με τα εναέρια και επίγεια μέσα.

3.Ζητούμε να μας χορηγηθεί αντίγραφο του Πρακτικού συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της 12ης Αυγούστου.

Επίσης να τον ενημερώσουμε πως το Ε.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.Κ (Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων) δεν είναι ιδιωτικό χωράφι του υπουργού και τα στοιχεία του δεν είναι πληροφορίες προς εκλεκτική αξιοποίηση. Έχει υποχρέωση να ενημερώνει επίσημα, θεσμικά, άμεσα και πλήρως τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης προκειμένου να ασκείται ο κοινοβουλευτικός έλεγχος, από τον οποίο για κακή του τύχη δε θα γλιτώσει.

Ας αφήσει λοιπόν τις απίθανες δικαιολογίες: «έφταιγαν οι άνεμοι, το μικροκλίμα στα φαράγγια, οι οικισμοί που βρίσκονται σε δασικές περιοχές» κι ας ανταποκριθεί έστω κι αργά στις απαιτήσεις του θεσμικού του ρόλου.

ΥΓ. Το να εξισώνει τον εαυτό του με τους πυροσβέστες που παλεύουν με τις φωτιές, ενώ το υπουργείο τους αφήνει 16 ώρες χωρίς νερό, είναι τουλάχιστον χυδαίο! Έχει αποδείξει πως βρίσκεται απέναντι τους κι όχι δίπλα τους».

Δείτε επίσης:

Εμπειρογνώμονας… καίει την κυβέρνηση για τις πυρκαγιές – Το δημοσίευμα «φωτιά» του Euractiv

Καιρός: Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ – Έρχονται καταιγίδες, χαλάζι και μεγάλη συχνότητα κεραυνών

«Πόσο είναι το “πολύ”, κύριε Μητσοτάκη;»

Πυρκαγιά στην Αττική: Ψάχνουν ακόμη να βρουν το «επιτελικό κράτος»

ΑΑΔΕ, ώρα για επανασχεδιασμό;

Με πύρινες μπούρδες δικαιολογούν τα αδικαιολόγητα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter