ΣΥΡΙΖΑ για επίδομα ανεργίας: «Ας παραδεχθεί η κυβέρνηση πως την εργατική πολιτική τη χαράζουν τα μεγάλα εργοδοτικά συμφέροντα»

ΣΥΡΙΖΑ για επίδομα ανεργίας: «Ας παραδεχθεί η κυβέρνηση πως την εργατική πολιτική τη χαράζουν τα μεγάλα εργοδοτικά συμφέροντα»

«Ακραία αντιλαϊκές και αντεργατικές» χαρακτηρίζουν τις αλλαγές που προμηνύονται για το επίδομα ανεργίας οι Γιώργος Γαβρήλος και Κατερίνα Νοτοπούλου σε κοινή τους δήλωση.

«Η ακραία νεοφιλελεύθερη λογική ενός “ανταποδοτικού” επιδόματος ανεργίας και των συναφών νεωτεριστικών εμπνεύσεων της κ. Κεραμέως, όταν ήδη στην σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα της ακρίβειας και μαύρης εργασίας, οι άνεργοι λαμβάνουν ένα από χαμηλότερα επιδόματα ανεργίας στην Ευρώπη και οι θέσεις εργασίας που ανοίγουν, πάνω από το 50%, είναι σε εργασιακές γαλέρες της ντροπής, πρόκειται να καταβαραθρώσουν ακόμη περισσότερο το επίπεδο ζωής εργαζομένων, ανέργων και ιδίως των νέων» σημειώνει ο νέος Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και τομεάρχης Εργασίας, αλλά και η τομεάρχης Κοινωνικής Συνοχής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ίσως τελικά θα ήταν πιο απλό για την Κυβέρνηση να παραδεχτεί πως την εργατική πολιτική σε αυτήν την χώρα την χαράζουν τα μεγάλα εργοδοτικά συμφέροντα και πως αυτή απλά νομοθετεί» λένε με νόημα.

Τα σχέδια της κυβέρνησης

Σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο, το επίδομα ανεργίας μετά το πρώτο τρίμηνο θα μειώνεται κατακόρυφα. Η δικαιολογία της κυβέρνησης είναι πως η μείωση αποτελεί κίνητρο για να βρίσκει δουλειά ο άνεργος…

«Η σκέψη είναι στην αρχή της περιόδου της ανεργίας να είναι πιο υψηλό το επίδομα και μετά να βαίνει μειούμενο για να σου δίνει ένα κίνητρο για να βρεις δουλειά» σημείωσε χαρακτηριστικά η υπουργός Εργασίας, Νίκη Κεραμέως στα Παραπολιτικά FM και συμπλήρωσε:

«Η λογική είναι ο άνεργος να παίρνει περισσότερα στην αρχή, στη δύσκολη περίοδο που ξεκινάει η ανεργία, και εν συνεχεία αυτό το ποσό να βαίνει μειούμενο προκειμένου ακριβώς να τον ωθήσει να βρει απασχόληση».

Η δήλωση των Γαβρήλου και Νοτοπούλου:

«Εδώ και μέρες η Κυβέρνηση, μέσω της γνωστής τακτικής των διαρροών, προϊδεάζει την κοινωνία για την εφαρμογή σημαντικών αλλαγών που έρχονται στον τρόπο υπολογισμού και καταβολής του επιδόματος ανεργίας, οι οποίες αναμένεται να πλήξουν βάναυσα ιδίως τους εποχικά εργαζόμενους και τους χαμηλόμισθους.

Φαίνεται ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει την ψευδαίσθηση πως η χώρα δεν έχει επί της ουσίας πρόβλημα ανεργίας, πρόβλημα προσφοράς θέσεων εργασίας με χαμηλά ημερομίσθια και άθλιες συνθήκες, απουσία συλλογικών συμβάσεων και πλαισίου προστασίας των εργαζομένων, αλλά αυτό που φταίει στην σύγχρονη Ελλάδα είναι ότι τα επιδόματα είναι υψηλά και πολλά!

Η ακραία νεοφιλελεύθερη λογική ενός «ανταποδοτικού» επιδόματος ανεργίας και των συναφών νεωτεριστικών εμπνεύσεων της κ. Κεραμέως, όταν ήδη στην σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα της ακρίβειας και μαύρης εργασίας, οι άνεργοι λαμβάνουν ένα από χαμηλότερα επιδόματα ανεργίας στην Ευρώπη και οι θέσεις εργασίας που ανοίγουν, πάνω από το 50%, είναι σε εργασιακές γαλέρες της ντροπής, πρόκειται να καταβαραθρώσουν ακόμη περισσότερο το επίπεδο ζωής εργαζομένων, ανέργων και ιδίως των νέων.

Ίσως τελικά θα ήταν πιο απλό για την Κυβέρνηση, κάθε φορά που πρόκειται να φέρει μια βαθιά αντιλαϊκή και αντεργατική ρύθμιση προσπαθώντας να μας πείσει ότι βιώνουμε μια διαφορετική πραγματικότητα, να παραδεχτεί πως την εργατική πολιτική σε αυτήν την χώρα την χαράζουν τα μεγάλα εργοδοτικά συμφέροντα και πως αυτή απλά νομοθετεί».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter