ΣΥΡΙΖΑ για αποκάλυψη Documento: Πολιτικό και διοικητικό σκάνδαλο η εκχώρηση του Βυζαντινού Μουσείου για δεξίωση «γαλαζοαίματων»

Το θεσμικό ατόπημα του υπουργείου Πολιτισμού με τη διήμερη πριβέ εκδήλωση στους χώρους του Βυζαντινού Μουσείου, το οποίο αποκάλυψε την Τρίτη το Documento, σχολίασε η Κυριακή Μάλαμα.

Η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε το γεγονός ως «πολιτικό και διοικητικό σκάνδαλο». «Την ώρα που το Βυζαντινό Μουσείο υποφέρει από τις πολιτικές της κυρίας Μενδώνη, η κυβέρνηση το “αξιοποιεί” για δεξιώσεις “γαλαζοαίματων», τόνισε μεταξύ άλλων στη δήλωσή της.

Διαβάστε σχετικά: Πρόκληση: Παραχωρούν το Βυζαντινό Μουσείο στην «Αυτής Μεγαλειότητα(!) Άννα Μαρία»

Αναλυτικά η δήλωση

«Η εκχώρηση του Βυζαντινού Μουσείου της Αθήνας για δεξίωση “γαλαζοαίματων” έναντι ελάχιστης αμοιβής αποτελεί πολιτικό και διοικητικό σκάνδαλο. Η διοικήτρια του Μουσείου, με σκανδαλώδη απόφασή της παραχωρεί για δύο μέρες (26 και 27 Σεπτεμβρίου 2024) το Μουσείο έναντι μόλις 15.000 ευρώ στην Άννα Μαρία της Δανίας (σύζυγο τεθνεώτος Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ), για “ιδιωτική δεξίωση” 250 ατόμων. Στην απαράδεκτη απόφαση, μάλιστα, η σκανδαλώδης παραχώρηση εμφανίζεται κι ως αγαθοεργία, αναφέροντας επί λέξει ότι “η διοργανώτρια αναλαμβάνει να καλύψει όλο τον αναγκαίο εξοπλισμό́ και προσφέρει δωρεάν συντήρηση των κήπων”. Την ώρα που το Βυζαντινό Μουσείο υποφέρει από τις πολιτικές της κυρίας Μενδώνη, η κυβέρνηση το “αξιοποιεί” για δεξιώσεις “γαλαζοαίματων”. Κρίμα».

Διαβάστε επίσης

Καιρός – Νέο έκτακτο δελτίο: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες μέχρι το απόγευμα – Ποιες περιοχές αφορά (LIVE)

NYT: Το Ισραήλ παγίδευσε με εκρηκτικά τους βομβητές της Χεζμπολάχ – Πώς τα πυροδότησε, τα τρία σενάρια

Τι είναι οι βομβητές που σκόρπισαν τον τρόμο στον Λίβανο – Πώς λειτουργούν

Νάντια Γιαννακοπούλου: Αποτυχημένος ο Ανδρουλάκης – Αν αισθάνεται βασιλιάς, λογικό να φαντασιώνεται βαρόνους (Video)

Πρόκληση: Παραχωρούν το Βυζαντινό Μουσείο στην «Αυτής Μεγαλειότητα(!) Άννα Μαρία»

50 χρόνια Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» – Στιγμές από το πιο ιστορικό φεστιβάλ πολιτικής νεολαίας που κλείνει μισό αιώνα