ΣΥΡΙΖΑ: «Ενημέρωσε άραγε ο Μητσοτάκης την ομογένεια για το πού κατέληξαν τα προσωπικά τους δεδομένα;»

«Ο κ. Πρωθυπουργός ξεκίνησε το εβδομαδιαίο απολογητικό σημείωμα με το θέμα της ψήφου των αποδήμων. Ας θυμηθούμε λοιπόν ότι το υπουργείο Εσωτερικών και η κυρία Ασημακοπούλου έχουν καταδικαστεί από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, η οποία μάλιστα τους επέβαλλε και πρόστιμα», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως σημειώνει, «ενημέρωσε άραγε ο κ. Μητσοτάκης την ομογένεια για το πού κατέληξαν τα προσωπικά τους δεδομένα, με ευθύνη του υπουργείου;

Ποιοι τα χρησιμοποίησαν παράνομα και εν αγνοία των αποδήμων, με μοναδικό σκοπό την ενίσχυση της προσωπικής τους προεκλογικής καμπάνιας αλλά και της ΝΔ;

Έδωσε ο κ. Μητσοτάκης τις απαραίτητες εγγυήσεις ότι, αυτό δεν πρόκειται να επαναληφθεί; Είμαστε σίγουροι πως τίποτα από τα παραπάνω δεν έκανε!

Όσο για το μεγάλο ενδιαφέρον των επενδυτών για την Ελλάδα που βρήκε ελπίζουμε να μην αφορά τις απευθείας αναθέσεις, οι οποίες πλέον έχουν υπερβεί τα 15 δισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην χρονική πορεία ετών των μεγάλων και μικρών διαγωνισμών στην Ελλάδα και για το ασφαλές περιβάλλον που δημιουργεί το Μαξίμου για τους επενδυτές, κάποιες φορές μέσω παρακολουθήσεων των αντισυμβαλλομένων και άλλες μέσω διαγραφών από την Κοινοβουλευτική του Ομάδα όποιου ρωτά για την πορεία τους.

Υποθέτουμε πως ο κ. Μητσοτάκης γνωρίζει ότι βασικό στοιχείο αξιολόγησης κάθε επενδυτή αποτελεί και η διαφάνεια στις αποφάσεις.

Ο κ Μητσοτάκης έκανε αναφορά και στην πορεία των εθνικών θεμάτων και στις σχέσεις με την Τουρκία.

Απαιτούμε και αναμένουμε την ενημέρωση από τον ίδιο, για να απαντηθούν και θεσμικά τα όσα είδαμε να εξελίσσονται κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας.

Το μέλλον της Κύπρου, οι διμερείς σχέσεις με την Τουρκία και η εφαρμογή του διεθνούς δικαίου αφορούν τον ελληνικό λαό και τα πολιτικά κόμματα.

Αναμένουμε την ενημέρωση την οποία έχουμε επισήμως ζητήσει.

Ως προς τα υπόλοιπα στοιχεία του κυβερνητικού έργου στα οποία αναφέρθηκε ο κ. Πρωθυπουργός, αυτά επιβεβαιώνουν το αντίθετο. Τελικά είτε βρίσκεται στη Νέα Υόρκη, είτε στην Αθήνα, δεν αντιλαμβάνεται τα απτά καθημερινά προβλήματα των πολιτών. Ούτε στην Υγεία, ούτε στο συνταξιοδοτικό, ούτε στην Παιδεία, ούτε στην ακρίβεια και τον πληθωρισμό. Πολύ περισσότερο στα θέματα της ενεργειακής ασφάλειας, στην πυροπροστασία και στην περιφερειακή ανάπτυξη.

Αναφέρουμε ενδεικτικά πως το 50% των νέων συμβάσεων εργασίας είναι μερικής απασχόλησης. Η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων έπεσε κάτω ακόμη κι από αυτή της Βουλγαρίας. Οι πενιχρές αυξήσεις που υπόσχεται η κυβέρνηση στους συνταξιούχους, θα απορροφηθούν αυτόματα από τον πληθωρισμό τροφίμων κ από την ακρίβεια. Οι 7 στους 10 πολίτες αυτής της χώρα δεν βλέπουν στον τραπεζικό λογαριασμό τους ποτέ σε όλο το έτος χρήματα περισσότερα από 1000€.

​Με λύπη τέλος να θυμίσουμε το μαύρο ρεκόρ των 4 εκατ. καμένων στρεμμάτων από τη στιγμή που ανέλαβε το 2019 και ότι φέτος, αφού τα προηγούμενα χρόνια καιγόταν ανελέητα η Αττική, οι φωτιές έφτασαν μέχρι το Χαλάνδρι και τον αστικό ιστό της πρωτεύουσας. Όσο δε για το πρόγραμμα ΑΙΓΙΣ και τα 160 πυροσβεστικά που θα παραληφθούν πριν την έναρξη της περιόδου του 2025 φαίνεται πως «ξεχνά» ότι από τα περίπου 3.600 οχήματα του Πυροσβεστικού Σώματος, 500 είναι άνω των 30 ετών και περίπου 1.500 άνω των 20 ετών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα και το κόστος της συντήρησής τους. Αλίμονο αν αυτή είναι η ανανέωση που θα μας σώσει από την καταστροφή του χρόνου!

Αυτή η καταστροφική πολιτική πρέπει να λάβει σύντομα τέλος.

Κύριε Πρωθυπουργέ, ειλικρινά σας ευχόμαστε άμεση επιστροφή και στην πραγματικότητα, μετά και την επιστροφή σας από τη Νέα Υόρκη».

Διαβάστε επίσης

Χασάν Νασράλα: Η Χεζμπολάχ επιβεβαιώνει τον θάνατό του – Τριήμερο πένθος στη χώρα

Καρυστιανού: Δε μπορεί να ξεκινήσει η δίκη, έχουν φροντίσει να λείπουν στοιχεία – Δεν έχω πενθήσει ακόμα όπως θέλω (Video)

Λειψυδρία: Aνοιξε τις κάνουλες για χαράτσια και ιδιώτες ο Μητσοτάκης – Επιστήμονες και ειδικοί μιλούν στο Documento για τα μέτρα Σκυλακάκη

Ομηροι των servicers είναι 2.271.548 οφειλέτες

Ποιοι είναι οι «άριστοι» Διοικητές της ΔΥΠΑ με τα ευαίσθητα αυτιά που σκορπούν τα χρήματα για την αγορά πανάκριβων ηλεκτρικών συσκευών

Ετικέτες