ΣΥΡΙΖΑ εναντίον κυβέρνησης: «Με τοξικότητα προσπαθεί να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση για τις πυρκαγιές»

ΣΥΡΙΖΑ εναντίον κυβέρνησης: «Με τοξικότητα προσπαθεί να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση για τις πυρκαγιές»

Για «λογική αρένας», η οποία έχει ως στόχο «τον αποπροσανατολισμό της συζήτησης» για τις καταστροφικές πυρκαγιές, κατηγορεί τη ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Το τελευταίο που χρειαζόμαστε είναι έναν περιφερόμενο influencer που φτάνει στο σημείο να στοχοποιεί επιστήμονες, δημοσιογράφους και στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος λασπολογώντας τους ότι “τα παίρνουν” επειδή δεν του αρέσουν αυτά που αναφέρουν. Σε αυτό τον κατήφορο χυδαιότητας θα τον αφήσουμε μόνο του» είχαν αναφέρει προηγουμένως γαλάζιες πηγές, με αφορμή τις καταγγελίες Κασσελάκη ότι η κυβέρνηση απορρόφησε μόλις το 1% των πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης για την Πολιτική Προστασία και την Kλιματική Κρίση και πως «σε 5 χρόνια έχουν καεί οι περισσότερες εκτάσεις στην ιστορία της χώρας».

Διαβάστε σχετικά: Κασσελάκης: «Ό,τι δεν έδωσε η κυβέρνηση για πυρασφάλεια, το έδωσε για προπαγάνδα» (Video)

Οι πηγές του Μαξίμου υποστήριξαν ότι «κάθε χρόνο εστιάζουμε τις προσπάθειές μας για να βελτιώνουμε το σύστημα πολιτικής προστασίας και πρέπει να κάνουμε πολλά ακόμα ώστε να αντιμετωπίσουμε τις ολοένα και πιο δύσκολες προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής» και προσέθεσαν ότι «έχουμε αυξήσει όσο ποτέ άλλοτε τον αριθμό των πυροσβεστών και των εναέριων μέσων πυρόσβεσης ενώ η προσπάθειά μας συνεχίζεται βάσει ολοκληρωμένων πολιτικών για ένα σύγχρονο σύστημα πολιτικής προστασίας».

Η ανακοίνωση – απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Ο Β. Κικίλιας είναι ακόμη υπουργός, όταν στη βάση του δικού του σχεδιασμού Πολιτικής Προστασίας, μια δασική πυρκαγιά έλαβε τεράστιες διστάσεις και έπληξε αστικές περιοχές μέσα στην Αττική.

Καμία ουσιαστική απάντηση δεν έχει δώσει η κυβέρνηση της ΝΔ στην αξιωματική αντιπολίτευση σχετικά με τις πραγματικές αιτίες της καταστροφής. Όλο λόγια και ύφος και από συγκεκριμένα στοιχεία τίποτα.

Αντί για επίσημες απαντήσεις, επιστρατεύτηκαν τώρα και «κυβερνητικές πηγές» για να προσδώσουν στην πολιτική αντιπαράθεση τοξικότητα από την πλευρά της κυβέρνησης, υποτιμητικές εκφράσεις για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, διαστρέβλωση της πραγματικότητας. Μια λογική «αρένας» για τον αποπροσανατολισμό της συζήτησης, όταν ο ελληνικός λαός δικαιούται πλήρη ενημέρωση.

Μακάρι με την ίδια ζέση και αποτελεσματικότητα να απέτρεπε την εξάπλωση της πυρκαγιάς. Ίσως να είχαν σωθεί πολλά σπίτια και περιουσίες».

Διαβάστε επίσης:

Αντιστράτηγος ε.α. για τη φωτιά στην Αττική: «Όποιοι μιλάνε για δεκάδες αεροπλάνα, μάλλον έβλεπαν την Ναυμαχία του Μίντγουει»

Ο Πολάκης καταγγέλλει για μίζες τον Άδωνη: «Τρώνε χωρίς σταματημό τις σάρκες της χώρας»

Εμπειρογνώμονας… καίει την κυβέρνηση για τις πυρκαγιές – Το δημοσίευμα «φωτιά» του Euractiv

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter