ΣΥΡΙΖΑ: Διαγράφεται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα η Αθηνά Λινού – Δικαίωση Πολάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Διαγράφεται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα η Αθηνά Λινού – Δικαίωση Πολάκη

Φαίνεται πως οι 459 σελίδες που παρέδωσε η Αθηνά Λινού την Παρασκευή στον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Στέφανου Κασσελάκη με τα οικονομικά στοιχεία του Ινστιτούτου Prolepsis δεν κρίθηκαν επαρκείς, με αποτέλεσμα η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να έχει ήδη αποφασίσει την αποπομπή της από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος. Από την Κουμουνδούρου, με επιστολή ζητούν από την κ. Λινού να παραιτηθεί για λόγους διαφάνειας.

Αδιαμφισβήτητα, πρόκειται για ξεκάθαρη δικαίωση του Παύλου Πολάκη, ο οποίος είχε αναδείξει το θέμα των συμβάσεων του ινστιτούτου τόσο δημόσια, όσα και επισήμως στα κομματικά Όργανα.

«Για οποιονδήποτε βουλευτή της ΝΔ είχαμε αποκαλύψει τέτοια πράγματα, όπως αποκαλύψαμε για τη Λινού θα ζητούσαμε τη διαγραφή του. Και από την ΚΟ της ΝΔ και από μέλος του κόμματος» είχε πει ο Κρητικός βουλευτής στην πρόσφατη Πολιτική Γραμματεία.

Η Δικαιοσύνη και οι 184 υπογραφές

Όπως καταλαβαίνει κανείς, εκτός από πολιτικές επιπτώσεις, είναι ορατό το ενδεχόμενο η βουλευτής να αντιμετωπίσει και τον έλεγχο των αρμοδίων Αρχών. Άλλωστε, η ίδια έχει πει μέσω social media πως «κάθε έλεγχος είναι δεκτός» και πως σκεφτόταν να προσφύγει αυτοβούλως στη Δικαιοσύνη.

Η Αθηνά Λινού χθες έστειλε εξώδικο στον Παύλο Πολάκη να ανακαλέσει τα όσα έχει πει κατά καιρούς, με τον πρώην αν. υπουργό Υγείας να ξεκαθαρίζει ότι δεν κάνει βήμα πίσω.

Η αποπομπή της από την Κοινοβουλευτική Ομάδα θεωρείται θέμα ωρών. Πλέον, μένει να φανεί αν και πως θα επιληφθεί η Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ. Την Παρασκευή 184 μέλη του κόμματος (μεταξύ αυτών 10 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής) ζήτησαν από την Επιτροπή να καλέσει την Αθηνά Λινού «άμεσα και κατά προτεραιότητα», ώστε «να εξηγήσει πειστικά εάν ισχύουν ή όχι οι καταγγελίες εις βάρος της».

Διαβάστε επίσης

Φάμελλος: Ούτε σύμμαχος, ούτε αντίπαλος του Κασσελάκη – Θα τιμήσω την απόφαση του κόμματος (Video)

ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί ο Κασσελάκης επέλεξε τον Νίκο Παππά – Όλο το παρασκήνιο ενόψει της Κεντρικής Επιτροπής

ΣΥΡΙΖΑ: Με 17 «υπέρ», 12 «κατά» και 4 «λευκά» νέος πρόεδρος της Κ.Ο. ο Νίκος Παππάς – Τι ψήφισαν οι βουλευτές

Κύκλοι Κασσελάκη: «Έχει την πλειοψηφία στη βάση, ας τον προκαλέσουν οι 87» – Βέβαιη η πρόταση μομφής

ΣΥΡΙΖΑ: Το παρασκήνιο από την επεισοδιακή συνεδρίαση της ΚΟ – Ζητήθηκε μέχρι και διακοπή

Κασσελάκης σε βουλευτές: «Όποιος μας στερήσει τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα διαπράξει μέγιστο δημοκρατικό αδίκημα»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter