ΣΥΡΙΖΑ: Δεν πρόκειται να ανοίξει θέμα ηγεσίας ο Κασσελάκης – Δεν αποκλείονται… εκπλήξεις στην Κεντρική Επιτροπή

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν πρόκειται να ανοίξει θέμα ηγεσίας ο Κασσελάκης – Δεν αποκλείονται… εκπλήξεις στην Κεντρική Επιτροπή

«Έλα και ανάλαβε και θα είμαι συντεταγμένος στρατιώτης στην προσπάθειά σου, χωρίς να σε υπονομεύσω ούτε στιγμή. Αν όμως δεν το επιθυμείς, στήριξέ με να κάνω την προσπάθεια για το κόμμα μας, χωρίς παιχνίδια».

Αυτή η φράση από την ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη προς τον Αλέξη Τσίπρα, σε συνδυασμό με το κείμενο των 87, πυροδότησε έντονες φήμες τις τελευταίες ημέρες, πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα ρίξει το γάντι στην Κεντρική Επιτροπή και θα προσκαλέσει όποιον επιθυμεί να τον αμφισβητήσει, να το δηλώσει και να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για νέα εκλογή προέδρου.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το documentonews.gr, αυτό δεν πρόκειται να γίνει.

Άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ λένε πως αφενός ο κόσμος είναι κουρασμένος από την εσωκομματική αναταραχή και αφετέρου πως ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να δώσει βάρος στα σοβαρά προβλήματα της καθημερινότητας.

Είναι πολύ πιθανόν, ο Στέφανος Κασσελάκης στη σημερινή συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA να επιβεβαιώσει την πρόθεσή του να μην οδηγηθεί το κόμμα σε νέες εσωκομματικές κάλπες.

Η εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, Βούλα Κεχαγιά, μιλώντας στον 9,84 τόνισε ότι «αυτή η κατάσταση εσωστρέφειας δεν μπορεί να συνεχιστεί. Οι συνεδριάσεις των Οργάνων αυτή την εβδομάδα, θα βάλουν ένα τέλος σε αυτό. Το μήνυμα είναι ότι χρειάζονται καθαρά λόγια, ώστε να προχωρήσουμε όλοι μαζί μπροστά, για το καλό της κοινωνίας».

Γεμάτη εβδομάδα

Την Πέμπτη 4/7 θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία και την Κυριακή 7/7 η Κεντρική Επιτροπή.

Οι πληροφορίες μας κάνουν λόγο για μερικά …άκρως ενδιαφέροντα θέματα που μπορεί να πέσουν στο τραπέζι στις 7 Ιουλίου, κάποια από τα οποία ίσως δρομολογήσουν εξελίξεις. Πάντως, από το προεδρικό περιβάλλον δεν περιμένουν πως θα υπάρξει συντονισμένη αμφισβήτηση προς τον Στέφανο Κασσελάκη.

Από την άλλη, κάποιοι από τους 87 που υπέγραψαν το πρόσφατο κείμενο κριτικής, βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας, ώστε να συνεννοηθούν για τις κινήσεις τους στις δύο συνεδριάσεις.

Υπενθυμίζεται πως στην Πολιτική Γραμματεία συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, η Ολγα Γεροβασίλη, ο Κώστας Ζαχαριάδης, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, η Ζωή Καρκούλια, η Κατερίνα Νοτοπούλου, ο Γιάννης Ραγκούσης και η Ελένη Συμεωνίδου, οι οποίοι έχουν υπογράψει το κείμενο. Απόντες θα είναι ο Διονύσης Τεμπονέρας ο οποίος παραιτήθηκε από τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ και κατά πάσα πιθανότητα ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ο οποίος αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα υγείας. Θεωρητικά, τα μαθηματικά του Οργάνου είναι υπέρ του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, όμως κοντός ψαλμός…

Πρόσκληση – πρόκληση

Σε συστράτευση για την υπεράσπιση του κράτους Δικαίου κάλεσε τις προοδευτικές δυνάμεις ο Στέφανος  Κασσελάκης, με αφορμή τις πληροφορίες που φέρουν την κυβέρνηση αποφασισμένη να αντικαταστήσει τον Συνήγορο του Πολίτη, επειδή εξακολουθεί να διερευνά τις ευθύνες των λιμενικών για το πολύνεκρο ναυάγιο της Πύλου.

Σε ανάρτησή του, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει ότι «υποκλοπές, Τέμπη και ναυάγιο Πύλου έχουν ένα κοινό παρανομαστή, την προσπάθεια συγκάλυψης» και καλεί σε κοινό μέτωπο τα προοδευτικά κόμματα.

Διαβάστε αναλυτικά: Νέα πρόσκληση Κασσελάκη: Χρέος των προοδευτικών δυνάμεων είναι το ανάχωμα στις συγκαλύψεις

Εξάλλου, ο Στέφανος Κασσελάκης χθες τα ξημερώματα σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των εκλογών στη Γαλλία, υπογράμμισε ότι «η προσπάθειά των δυνάμεων που συγκροτούν το Νέο Λαϊκό Μέτωπο αποτελεί μοναδική πηγή έμπνευσης για όλες τις προοδευτικές δυνάμεις σε μια περίοδο που η Ακροδεξιά επελαύνει, με την ανοχή της Δεξιάς».

«Με βασικές συμφωνίες σε κρίσιμα ζητήματα, παρά τις υπαρκτές μεταξύ τους διαφωνίες, οι προοδευτικές δυνάμεις της Γαλλίας κατάφεραν να δείξουν τον δρόμο για μία πολιτική βασισμένη στην κοινωνική δικαιοσύνη και την συμπεριληπτικότητα» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Μία τοποθέτηση, η οποία έχει βαρύνουσα σημασία, την ώρα που έχει φουντώσει ο διάλογος για την ανασύνθεση της Κεντροαριστεράς. Ένα θέμα το οποίο αναμένεται να συζητηθεί πολύ στις επικείμενες συνεδριάσεις…

Διαβάστε αναλυτικά: Ανάρτηση Κασσελάκη με νόημα: Οι προοδευτικές δυνάμεις της Γαλλίας κατάφεραν να δείξουν τον δρόμο

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter