ΣΥΡΙΖΑ: Αυτά θα ειπωθούν στη σημερινή Πολιτική Γραμματεία – Αποφασισμένος για «σκληρό ροκ» ο Κασσελάκης

ΣΥΡΙΖΑ: Αυτά θα ειπωθούν στη σημερινή Πολιτική Γραμματεία – Αποφασισμένος για «σκληρό ροκ» ο Κασσελάκης

Την προσοχή τους τόσο στο Μέγαρο Μαξίμου, όσο και στα εσωκομματικά τους ζήτημα έχουν άπαντες στην Κουμουνδούρου, σε μία μέρα που αναμένεται να έχει έντονο πολιτικό ενδιαφέρον.

Στις 10 ο πρωθυπουργός έχει συγκαλέσει έκτακτη σύσκεψη με την ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με θέμα τις τιμές χονδρικής του ρεύματος.

«Με καθυστέρηση 2,5 μηνών κι αφού οι πολίτες έχουν πλέον “γονατίσει” από την ακρίβεια στην ενέργεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται, σύμφωνα με τις πληροφορίες που διακινούνται στα ΜΜΕ, έτοιμος να λάβει επιτέλους μέτρα. Αναφέρουν μάλιστα πως ο κ. Μητσοτάκης θα παρουσιάσει σχέδιο για την φορολόγηση των υπερκερδών και επιβολή πλαφόν» λένε από την Κουμουνδούρου, τονίζοντας πως επί της ουσίας, ο πρωθυπουργός σκέφτεται να υιοθετήσει τα μέτρα που έχει προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Τότε η ΝΔ μας κατηγορούσε για “λεφτόδεντρα” και άλλα τινά ασυνάρτητα. Πλέον στρέφεται στις λύσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι μόνο υποκριτές και διαπλεκόμενοι. Είναι και επικίνδυνα ανίκανοι» έλεγαν χθες από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Διαβάστε αναλυτικά: ΣΥΡΙΖΑ: «Η κυβέρνηση στρέφεται στις λύσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την ακρίβεια στην ενέργεια»

Πηγές από το περιβάλλον Κασσελάκη σημειώνουν πως στον ΣΥΡΙΖΑ είναι αποφασισμένοι να επιμείνουν στο «σκληρό ροκ» με την κυβέρνηση σε όλα τα πεδία, «από την διαπλοκή μέχρι τα κοινωνικά επίδικα και από τις μεθοδεύσεις για το σκάνδαλο Novartis, μέχρι τις εξυπηρετήσεις του Μαξίμου στα καρτέλ».

Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία

Στις 2 το μεσημέρι θα συνεδριάσει εκ νέου η Πολιτική Γραμματεία. Ουσιαστικά πρόκειται για τη συνέχεια της συνεδρίασης της περασμένης Πέμπτης. Η ατζέντα περιλαμβάνει τόσο τα οργανωτικά ζητήματα, όσο και τα οικονομικά, ενώ δεν αποκλείεται να ανακοινωθούν σημαντικές αποφάσεις.

Τα στελέχη του Οργάνου έχουν ενημερωθεί «διεξοδικά και με στοιχεία» -όπως έλεγαν κομματικές πηγές- από την Οικονομική Επιτροπή και μία από τις πιο δύσκολες αποφάσεις που καλούνται να πάρουν -και να ανακοινώσουν- είναι το πώς και το πόσο θα μπορεί από εδώ και στο εξής ο ΣΥΡΙΖΑ να ενισχύει την Αυγή και το Κόκκινο.

Από τις 14.00 έως τις 18.00 έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η ΕΣΗΕΑ έχει προσκαλέσει σε συνάντηση τον Στέφανο Κασσελάκη «προκειμένου να συζητηθούν όλα τα θέματα που αφορούν τους εργαζομένους».

Επίσης, είναι σε ισχύ το κείμενο που έχουν καταθέσει οι «8» (Γεροβασίλη, Ζαχαριάδης, Θεοχαρόπουλος, Καρκούλια, Νοτοπούλου, Ραγκούσης, Συμεωνίδου και Φλαμπουράρης), με το οποίο ζητούν να παρθεί ομόφωνη απόφαση, η οποία θα αναφέρει κατηγορηματικά πως το κόμμα δεν λειτουργούσε ή λειτουργεί με μαύρα και πως δεν χρωστά πουθενά.

Οργανωτικά ζητήματα

Στην προηγούμενη Πολιτική Γραμματεία, ο γραμματέας του Οργανωτικού Γραφείου Γιάννης Βουλγαράκης έκανε έναν απολογισμό για τα θέματα της αρμοδιότητάς του. Σήμερα αναμένεται να ξέρουμε τους επικεφαλής -αν όχι ολόκληρη τη δομή- των 5 ομάδων που θα δημιουργηθούν ενόψει ΔΕΘ. Αυτές αφορούν 5 τομείς: Στέγη, Τράπεζες και ιδιωτικό χρέος, Μικρομεσαίες επιχειρήσεις, Υγεία και Εργασία.

Στη σημερινή συνεδρίαση αναμένεται να αποφασιστεί ένας οδικός χάρτης για το Καταστατικό Συνέδριο στις 4-6 Οκτωβρίου. Πρέπει να συνεδριάσει τουλάχιστον ακόμα μια φορά η Πολιτική Γραμματεία, αλλά και η Κεντρική Επιτροπή η οποία θα οδηγήσει το κόμμα στο Συνέδριο. Αυτό θα γίνει είτε στα τέλη Αυγούστου, είτε στις αρχές Σεπτέμβρη. Στη συνέχεια, θα ξεκινήσει ο προσυνεδριακός διάλογος στις Οργανώσεις Μελών, κάτι που αν μη τι άλλο, απαιτεί σοβαρή προετοιμασία…

Από τη συνεδρίαση δεν αποκλείεται να προκύψει και η Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου (ΚΟΕΣ), η οποία θα είναι επιφορτισμένη με τη διοργάνωσή του.

Η ΚΟΕΣ δεν θα πρέπει να συγχέεται με την Επιτροπή Καταστατικού, η οποία έχει επιφορτιστεί με την επεξεργασία των των καταστατικών αλλαγών.

Υπενθυμίζεται ότι οι «8» έχουν ασκήσει έντονη κριτική στις καταστατικές αλλαγές που έχει προτείνει ο Στέφανος Κασσελάκης (αντικατάσταση όλων των Οργάνων), κάτι που αναμένεται να ειπωθεί και σήμερα. Από τη μεριά τους, όσοι βρίσκονται κοντά στον πρόεδρο απαντούν ότι για αυτό το θέμα υπεύθυνη είναι η Επιτροπή Καταστατικού και δεν αποτελεί ζήτημα που πρέπει να συζητηθεί στην Πολιτική Γραμματεία.

Το τρίτο θέμα που βάζουν στο τραπέζι οι «8» είναι η ανασύνθεση του προοδευτικού χώρου, θέτοντας ως παράδειγμα το Λαϊκό Μέτωπο της Γαλλίας.

Περισσότερα μέσα στη μέρα, η οποία αναμένεται ιδιαίτερα… πυκνή ειδησεογραφικά.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter