ΣΥΡΙΖΑ: Αναζητά συμμάχους ο Κασσελάκης – «Όταν λες ‘κάντε μου μομφή’, αποδέχεσαι τη διαδικασία» λέει ο Πολάκης

ΣΥΡΙΖΑ: Αναζητά συμμάχους ο Κασσελάκης – «Όταν λες ‘κάντε μου μομφή’, αποδέχεσαι τη διαδικασία» λέει ο Πολάκης

Με ενδιαφέρον αναμένονται οι επόμενες μέρες στον ΣΥΡΙΖΑ, αφού το μόνο σίγουρο είναι ότι οι εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν θα μας αφήσουν να …πλήξουμε.

Χθες έγινε γνωστό πως ο Στέφανος Κασσελάκης εγκαταλείπει οριστικά την ιδέα να αφήσει την πολιτική. Πλέον τα σενάρια είναι δυο. Είτε να διεκδικήσει την επανεκλογή του, είτε να φτιάξει έναν νέο πολιτικό φορέα.

Από τις Σπέτσες όπου βρίσκεται τα τελευταία 24ωρα μίλησε με τους στενούς του συνεργάτες και τους κάλεσε να βρίσκονται σε ετοιμότητα. Μάλιστα, έγιναν και επικοινωνίες με υποστηρικτές του Κασσελάκη σε νομαρχιακές επιτροπές και οργανώσεις μελών, κάτι που ίσως εν πολλοίς δείχνει τις προθέσεις του.

«Πρόκειται για μια αντικαταστατική απόφαση», η οποία «προκαλεί την αποστροφή και την αγανάκτηση των χιλιάδων μελών του κόμματος» ανέφερε ψήφισμα της νομαρχιακής Α’ Αθήνας χθες το βράδυ. Είναι η ίδια νομαρχιακή που με ανακοίνωσή της ζητούσε να δοθεί στον Στέφανο Κασσελάκη η έδρα του Όθωνα Ηλιόπουλου…

Θα μπορούσε κάποιος βάσιμα να υποθέσει πως το ψήφισμα είναι αποτέλεσμα των ενεργειών από πλευράς Κασσελάκη… Πιθανώς να ακολουθήσουν και άλλες παρόμοιες ανακοινώσεις.

«Ο κ. Κασσελάκης δεν έχει συμμετάσχει στη διαρροή για δημιουργία νέου κόμματος. Είμαι σε θέση να γνωρίζω… Θα τοποθετηθεί στα μέλη. Θα είμαι στο πλευρό του για να γίνει ξανά πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ» είπε το πρωί η Θεοδώρα Τζάκρη και συνέχισε: «Ένα μικρό όργανο, η ΚΕ με τα 300 μέλη, αποφάσισε να ακυρώσει την απόφαση των 150.000 μελών που ψήφισαν πέρσι. Αυτό είναι παράλογο να το προβλέπει ένα καταστατικό».

«Να γυρίσει στο γραφείο του»

Ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος υποστήριξε ότι η απόφαση για την καθαίρεση πρέπει να επικυρωθεί από το Συνέδριο και πως μέχρι τότε ο Κασσελάκης πρέπει να παραμείνει πρόεδρος.

«Έχουμε πρόεδρο, τον Στέφανο Κασσελάκη, πρέπει αύριο να πάει στο γραφείο του, διαβάστε το καταστατικό» είπε η Έλενα Ακρίτα στο Action24 και εξέφρασε τη στήριξή της εάν κατέβει εκ νέου για υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος.

Και ο Ευάγγελος Αντώναρος υποστήριξε πως η Ράνια Σβίγκου πρέπει να καλέσει τον Στέφανο Κασσελάκη να επιστρέψει στον 7ο όροφο της Κυμουνδούρου…

Η άλλη πλευρά

Την Πέμπτη, η Πολιτική Γραμματεία χαρακτήρισε «δημοκρατικά ειλημμένες και με βάση το καταστατικό του κόμματος» τις αποφάσεις και τη διαδικασία μέσω της οποίας υπερψηφίστηκε η πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη.

«Όταν σε καλούν να προκηρύξεις εκλογές και απαντάς “κάντε μου μομφή όπως ορίζει το καταστατικό”, τότε αποδέχεσαι πως έτσι είναι η διαδικασία, πως αν περάσει εκπίπτεις του αξιώματος και προκηρύσσονται εκλογές» υποστήριξε ο Παύλος Πολάκης και συνέχισε: «Αν ψάχνεσαι για νέο κόμμα, το μετράς και δεν σου βγαίνει, και βλέπεις πως λεονταρισμοί του τύπου “βρείτε αντίπαλο και πάμε” πάλι οδηγούν σε ήττα, τότε μιλάς για κουκούλες, βγάζεις συνταγματολόγους και μιλάς για συνέδρια που θα αποφασίσουν πάλι».

«Η μυστική ψηφοφορία, ήταν απόφαση του Σώματος, απολύτως σεβαστή. Και εκ των υστέρων δεν μπορεί να υπάρξει καμία αμφισβήτηση περί της διαδικασίας που ακολουθήθηκε. Ήταν μια άψογη και απόλυτα δημοκρατική διαδικασία» είχε πει νωρίτερα η γραμματέας του κόμματος, Ράνια Σβίγκου.

«Το 2022 αποφασίσαμε να εκλέγεται και η Κεντρική Επιτροπή από τη βάση, ώστε να έχει ισχυρή πολιτική νομιμοποίηση στον έλεγχο του προέδρου και βεβαίως στη δυνατότητα μομφής στο πρόσωπό του» λέει ο Στέργιος Καλπάκης.

Διαβάστε επίσης

Ντόμινο αποχωρήσεων από την επιτροπή για τα Όσκαρ: Παραιτήθηκε και ο Νίκος Πλατύραχος – Τι δήλωσε στο Documento

Τροπολογία για ημέτερους: Έρχεται αναδρομική διαγραφή προστίμων της εφορίας σε βάθος 10ετίας – Πώς «έθαψαν» την ένσταση του Documento

Νέα καρφιά Κακλαμάνη: Δεν θα «υφίσταντο» Λατινοπούλου και Βελόπουλος αν η ΝΔ ήταν στον σωστό ιδεολογικό δρόμο

Παίζει με τις λέξεις ο Μητσοτάκης: Βάφτισε… αναπροσαρμογή τις αυξήσεις στους λογαριασμούς νερού

Η λειψυδρία «όχημα» για αυξήσεις στους λογαριασμούς νερού

Τροπολογία για ημέτερους: Έρχεται αναδρομική διαγραφή προστίμων της εφορίας σε βάθος 10ετίας – Πώς «έθαψαν» την ένσταση του Documento

Τζον Μπον Τζόβι: Η στιγμή που ο θρύλος της ροκ αποτρέπει γυναίκα να πέσει από γέφυρα (Video)

Ντέγιαν Λόβρεν: Φινάλε στις μεταγραφές για τον ΠΑΟΚ – Πώς έκλεισε το deal στο… 90′ της προθεσμίας

Καιρός: Από την Atena στην Boris με… παρένθεση την Πέμπτη – Τι ακολουθεί τα επόμενα 24ωρα

Με καπέλο… «Τραμπ 2024» εμφανίστηκε ο Τζο Μπάιντεν – Το «παρασκήνιο» πίσω από τη φωτογραφία που έγινε viral

Και από τη… μίζα ξίγκι στο ΕΣΥ

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter