ΣΥΡΙΖΑ: Ανακοινώθηκαν τα Πόθεν Έσχες των πέντε υποψήφιων προέδρων

Στο επίσημο σάιτ του ΣΥΡΙΖΑ αναρτήθηκαν το βράδυ της Τρίτης τα Πόθεν Έσχες των πέντε υποψηφίων για την προεδρία του κόμματος.

Με εισόδημα περίπου 1,7 εκατομμύρια δολάρια, ο Στέφανος Κασσελάκης είναι ο πιο πλούσιος από τους πέντε υποψήφιους.

Το μικρότερο εισόδημα, 5.423 ευρώ, δηλώθηκε από τον Απόστολο Γκλέτσο.

Υπενθυμίζεται ότι από το πρωί της Τρίτης όπου δημοσιεύτηκε το Πόθεν Εσχες του Στέφανου Κασσελάκη στην Εφημερίδα των Συντακτών έχει δημιουργηθεί νέα σύγκρουση στον ΣΥΡΙΖΑ με τον κ. Κασσελάκη να στέλνει εξώδικο στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματός του και μέλη της να απειλούν με διαγραφή του.

Τα Πόθεν Έσχες των υποψηφίων για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ

Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε την ανάρτηση των Πόθεν Έσχες των υποψηφίων και καταδίκασε την εξώδικη διαμαρτυρία του Στέφανου Κασσελάκη ως απαράδεκτη.

Η απόφαση της ΠΓ

«Η ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία συνεδρίασε σήμερα, μεταξύ άλλων, για να προχωρήσει η διαδικασία σχετικά με τις υποψηφιότητες για την εκλογή προέδρου, και την ανάρτηση, σήμερα, του πόθεν έσχες των υποψηφίων, όπως προβλέπεται από τις αποφάσεις της Κ.Ε.

·Συνεπώς, διαρροές πόθεν έσχες οποιουδήποτε υποψηφίου, δεν έχουν κανένα νόημα, είναι απολύτως καταδικαστέες και δεν έχουν καμία σχέση ούτε με τη Γραμματέα της Κ.Ε., ούτε με την ΠΓ και τα όργανα του κόμματος.

Οποιοσδήποτε ισχυρισμός περί του αντιθέτου, σκοπό έχει τη δημιουργία τεχνητής έντασης, και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Είναι πρωτοφανής η πράξη της εξώδικης διαμαρτυρίας απέναντι στα όργανα του κόμματος από τον πρώην πρόεδρό και επιστρέφεται ως απαράδεκτη.

· Επισημαίνεται ότι, στην απόφαση της Κ.Ε. της 21 Σεπτεμβρίου 2024, τίθεται ως προϋπόθεση για όλους τους υποψηφίους η κατάθεση πόθεν έσχες, ώστε να δημοσιοποιηθεί στην ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, και σημειώνεται ότι «είναι επιτακτική ανάγκη, για να αποδείξουμε στην πράξη και όχι στα λόγια, ότι ούτε το κόμμα μας, ούτε τα στελέχη μας έχουν να κρύψουν ο,τιδήποτε». Ως εκ τούτου, η κατάθεση των αναγκαίων υπογραφών, καθώς και αντιγράφου πόθεν έσχες συνιστά ρητή συναίνεση για τη δημοσιοποίηση του στην ιστοσελίδα.

Η Π.Γ. συγκαλεί σε έκτακτη συνεδρίαση την Κεντρική Επιτροπή το Σάββατο 12/10/2024 κατόπιν των τελευταίων εξελίξεων ώστε να προχωρήσει συντεταγμένα στις προβλεπόμενες διαδικασίες για εκλογή Προέδρου».

Διαβάστε επίσης:

Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Το Σάββατο συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή για διαγραφή Κασσελάκη

Εξώδικο Κασσελάκη σε ΠΓ και ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ για τη διαρροή του Πόθεν Έσχες – Υπογράφει ως πρόεδρος

Πολάκης για Κασσελάκη: «Να πάρει πίσω το απαράδεκτο εξώδικο εναντίον του κόμματος που θέλει να ηγηθεί»

Ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Ζήτημα διαγραφής Κασσελάκη έθεσε η Γεροβασίλη – Κάλεσε σε άμεση σύγκληση της ΚΕ