Συρία: Η συγκλονιστική φωτογραφία του κοριτσιού που περιμένει βοήθεια δίπλα από τη νεκρή αδερφή του (Photo)

Συρία: Η συγκλονιστική φωτογραφία του κοριτσιού που περιμένει βοήθεια δίπλα από τη νεκρή αδερφή του (Photo)

Ένα μικρό κορίτσι γεμάτο αίματα και με ένα άδειο βλέμμα κείτεται στα χώματα, ανάμεσα σε μπάζα και ερείπια. Ό, τι έχει απομείνει δηλαδή από την αεροπορική επιδρομή στο Καν Σεικάν στο Ιντλίμπ της Συρίας. Ακριβώς δίπλα της η αδερφή της και ακόμη δύο παιδιά που δεν τα κατάφεραν.

Δύο ώρες οι διασώστες προσπαθούσαν να την απεγκλωβίζουν από τα μπάζα που υπήρχαν δίπλα της. Τελικά τα κατάφεραν και τώρα δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή.

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων είναι «γροθιά στο στομάχι». Καθημερινά δεκάδες παιδιά ζουν με το φόβο του θανάτου.

_x000D_
_x000D_
_x000D_

Το καθεστώς του Ασσάντ στόχευσε χθες 26 Φεβρουαρίου στην επαρχία που έμενε το κοριτσάκι με την οικογένειά του, την επαρχία Καν Σεικάν που αποτελεί το τελευταίο μείζον οχυρό ανταρτών στη Συρία.

Οι ακτιβιστές της αντιπολίτευσης, η Συριακή Πολιτική Άμυνα, γνωστή και ως Λευκά Κράνη, υποστηρίζουν ότι οι βομβαρδισμοί και οι αεροπορικές επιδρομές στην πόλη σκότωσαν τουλάχιστον τρία άτομα και τραυμάτισαν άλλα οχτώ.

Το Βρετανικό Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, υποστηρίζει ότι πέντε άτομα σκοτώθηκαν – τρία παιδιά και δύο γυναίκες.

Η βία έχει ενταθεί στον Χαν Σέιχουν τις τελευταίες εβδομάδες μετά τη σύλληψη μαχητών της Αλ Κάιντα σε μεγάλο μέρος της επαρχίας με αποτέλεσμα χιλιάδες πολίτες να αναγκαστούν να εγκαταλείψουν την πόλη.

Οι συγκρούσεις στη Συρία ξεκίνησαν το 2011. Από τότε, εκατοντάδες χιλιάδες Σύριοι έχουν σκοτωθεί, πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν τραυματιστεί και περισσότεροι από 12 εκατομμύρια – το ήμισυ του πληθυσμού της χώρας – έχουν φύγει από τη χώρα. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter