Συρία: Η στιγμή που 5χρονη προσπαθεί να σώσει την 7 μηνών αδελφή της πριν το βομβαρδισμένο κτίριο καταρρεύσει (Video)

Συρία: Η στιγμή που 5χρονη προσπαθεί να σώσει την 7 μηνών αδελφή της πριν το βομβαρδισμένο κτίριο καταρρεύσει (Video)

Ορισμένες εικόνες σου στοιχειώνουν το μυαλό και δύσκολα φεύγουν. 

Μία από αυτές που κάνει από εχθές τον γύρο του διαδικτύου, και έχει αναπαραχθεί από τα μεγαλύτερα διεθνή ΜΜΕ  τραβήχτηκε – σύμφωνα με το BBC που επικαλείται τοπικά ΜΜΕ – αμέσως μετά από μια πρόσφατη αεροπορική επιδρομή στη βόρεια Συρία.

Η συγκλονιστική αυτή φωτογραφία που δύσκολα μπορεί κανείς να την περιγράψει με λόγια δείχνει ένα πεντάχρονο κορίτσι εγκλωβισμένο στα χαλάσματα ενός βομβαρδισμένου κτιρίου να προσπαθεί να σώσει το επίσης εγκλωβισμένο επτά μηνών αδερφάκι της. Την ίδια στιγμή ο πατέρας τους κοιτούσε έντρομος τα δύο του παιδιά,

Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ το κτίριο είναι ετοιμόρροπο. Τα σωστικά συνεργεία προσπάθησαν να διασώσουν τα δύο παιδιά, την πεντάχρονη Ριχάμ και την μόλις 7 μηνών Τούκα. Όμως το κτίριο τελικά κατέρρευσε τραυματίζοντας σοβαρά τα δύο παιδιά. 

Ο δημοσιογράφος Bashar al-Sheikh τράβηξε με την κάμερά του την οικογένεια που είχε παγιδευτεί στα ερείπια, προτού αφήσει κάτω τον εξοπλισμό και τρέξει να τους βοηθήσει. 

Τα κοριτσάκια απεγκλωβίστηκαν από τα ερείπια και διακομίσθηκαν εσπευσμένα σε τοπική κλινική. Στη συνέχεια, μεταφέρθηκαν σε μεγαλύτερη κλινική στο Ιντλίμπ, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής τους. Δυστυχώς, όμως η πεντάχρονη δεν τα κατάφερε και υπέκυψε στα τραύματά της, ενώ το βρέφος νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας, σύμφωνα πάντα με το BBC και το SY-24.

Ο πατέρας των κοριτσιών έχει ταυτοποιηθεί. Πρόκειται για τον Amjad al-Abdullah, κάτοικο της Αρίχα, ο οποίος έχασε και την σύζυγό του στους βομβαρδισμούς της Τετάρτης.

Το τραγικό αυτό συμβάν συνέβη την προηγούμενη Τετάρτη στην πόλη Αρίχα, στο Ιντλίμπ, αμέσως μετά από αεροπορική επιδρομή

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter