Συντριπτικό τέλος ή άξιοι της μοίρας μας;

Συντριπτικό τέλος ή άξιοι της μοίρας μας;

«Για μας η εξουσία δεν είναι το παν, αλλά εάν άλλοι ανέλθουν στην εξουσία, ο τόπος θα καταστραφεί» έλεγε το 1982 ο Σπύρος Κυπριανού, καταδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο την αντίληψη που είχαν ο ίδιος και το κόμμα του (ΔΗΚΟ) για τη δημοκρατική διαδικασία ανάδειξης κάποιου στην εξουσία.

Η αντίληψη του «καθεστώτος Μητσοτάκη» είναι ευθέως ανάλογη με αυτήν του Κυπριανού, αλλά με ακόμη πιο ακραία χαρακτηριστικά.

Για τον πρωθυπουργό η πολιτική ιστορία του τόπου ξεκίνησε ταυτόχρονα με τη δική του βιολογική γέννηση, ανδρώθηκε με την ανάδειξή του στην εξουσία και κινδυνεύει να αφανιστεί εάν παρ’ ελπίδα σταματήσει να είναι ο ίδιος «κυβερνήτης» του τόπου.

Εσχάτως διακινεί όλο και συχνότερα σενάριο για νοθεία στις επικείμενες εκλογές – και το χρεώνει ευθαρσώς στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Είπε στην πρόσφατη συνέντευξή του στην ΕΡΤ1, σε σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου Γιώργου Κουβαρά: «Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι το βράδυ των εκλογών ο ΣΥΡΙΖΑ θα ισχυριστεί ότι έγινε νοθεία».

Τι ήθελε να πει ο «ποιητής»; Πρώτον, ότι θα κερδίσουν τις εκλογές και ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα επικαλείται διάφορα ακατάληπτα περί νοθείας για να δικαιολογήσει την ήττα του.

Δεύτερον, ότι δεν πρέπει να δίνετε σημασία στα περί παρακολουθήσεων, ελέγχου της ενημέρωσης, μαύρου χρήματος, παρακρατικών μηχανισμών και συνταγματικών εκτροπών, γιατί αποτελούν αποκυήματα της φαντασίας του Τσίπρα μπροστά στον φόβο μιας νέας αποτυχίας του.

Οι προσεχείς εκλογές θα γίνουν με μεθόδους που αλλοιώνουν την ελεύθερη δημοκρατική βούληση των πολιτών; Η απάντηση είναι «ναι».

Θα έχουμε δηλαδή μια επανάληψη των εκλογών «βίας και νοθείας» του 1961 που διεξήγαγαν η παράταξη της Δεξιάς και το παρακράτος της (πολιτικοί προπάτορες του πρωθυπουργού), τότε που ψηφίζανε τα δέντρα και οι πεθαμένοι; Η απάντηση είναι «όχι».

Νοθεία σήμερα είναι η έλλειψη πληροφόρησης, η προπαγάνδα, οι κατασκευασμένες ειδήσεις που αποκρύπτουν την αλήθεια, οι διώξεις της ερευνητικής δημοσιογραφίας, η οικονομική ασφυξία των Μέσων που ορθώνουν ανάστημα.

Νοθεία σήμερα είναι η εγκληματική διαχείριση της πανδημίας που ενορχηστρωμένα αποκρύπτουν, ο πακτωλός μαύρου χρήματος που διακινείται μεταξύ πολιτικών και επιχειρηματιών, το μέγα σκάνδαλο της Novartis που έγινε «σκευωρία», οι διώξεις υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ που έφεραν χρήμα στο δημόσιο ταμείο και εισαγγελέων που δεν αρχειοθέτησαν τις υποθέσεις των ελεγχομένων για διαφθορά.

Νοθεία σήμερα είναι οι παρακολουθήσεις πολιτικών (ακόμη και πολιτικού αρχηγού), της στρατιωτικής ηγεσίας, δημοσιογράφων και επιχειρηματιών, τα λογισμικά υποκλοπών των εταιρειών Palantir, Intellexa, Majoritas, «Team Jorge», η εξαγωγή τους, η εκπαίδευση ξένων πρακτόρων και η νομοθέτηση της συγκάλυψης και της ατιμωρησίας.

Το διακύβευμα είναι ένα: Συντριπτικό τέλος ή άξιοι της μοίρας μας;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter