«Πυρά» συνταξιούχων κατά Μητσοτάκη: Ιεροσυλία να κόψετε τις συντάξεις χηρείας

«Πυρά» συνταξιούχων κατά Μητσοτάκη: Ιεροσυλία να κόψετε τις συντάξεις χηρείας

Να μην προχωρήσει η μεγάλη μείωση των συντάξεων χηρείας ζητά το Δίκτυο Συνταξιούχων από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στην ανοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων, επισημαίνονται τα εξής: «Διαφωνούμε με την όποια άλλη μείωση στις συντάξεις χηρείας εξ ιδίου δικαιώματος την στιγμή που για μια ολόκληρη ζωή έχουν πληρωθεί ασφαλιστικές εισφορές από τον θανόντα. Θεωρείται ιεροσυλία».

«Μην επιβάλλετε νέες περικοπές στους συνταξιούχους χηρείας, ειδικά σε μια τέτοια δύσκολη οικονομική περίοδο, παρατεταμένης ακρίβειας», σημειώνεται επίσης.

Η επιστολή του ΕΝΔΙΣΥ

Αξιότιμε κύριε πρωθυπουργέ

Θα θέλαμε να σας αναπτύξουμε τη θέση μας σχετικά με τις συντάξεις Χηρείας- θανάτου εξ ιδίου δικαιώματος.

Ο εργαζόμενος, καθ’ όλο τον ασφαλιστικό του βίο πληρώνει ασφαλιστικές εισφορές ούτως ώστε όταν φτάσει σε ηλικία συνταξιοδότησης να λαμβάνει την αντίστοιχη σύνταξη.

Εάν λοιπόν επέλθει το μοιραίο στη ζωή του, αυτή την σύνταξη που δικαιούται, την λαμβάνει εφόσον βρίσκεται εν ζωή, ο σύζυγος ή η σύζυγος.

Σύμφωνα με νομοθεσία που η δική σας κυβέρνηση θεσμοθέτησε, από το 2020 ισχύει ότι μετά την πάροδο μιας τριετίας, η σύνταξη χηρείας, από το 70% της αρχικής σύνταξης που καταβάλλεται έως τότε, να μειώνεται κατά το ήμισυ. Πρόκειται για πολύ άδικη ρύθμιση, που ήδη εφαρμόζεται σε δικαιούχους οι οποίοι προέρχονται από τον δημόσιο τομέα. Τώρα, το υπουργείο Εργασίας σχεδιάζει να επεκτείνει την εν λόγω διάταξη και σε δικαιούχους από τον ιδιωτικό τομέα, δημιουργώντας ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα. Πόσο μάλλον που υπάρχει ο κίνδυνος να ζητηθούν ποσά από αυτούς τους συνταξιούχους, να επιστραφούν στον e-ΕΦΚΑ, ως αχρεωστήτως καταβληθέντα.

Προτείνουμε: Να ψηφιστεί νέα διάταξη νόμου με την οποία θα δίδεται στον χήρο ή την χήρα το ποσό του 70% της σύνταξης του θανόντα έως και το τέλος της ζωής του επιζώντα. Επίσης, σε όσους έχουν περικοπεί ήδη οι συντάξεις χηρείας, να επανέλθουν και αυτές στο όριο του 70%.

Διαφωνούμε με την όποια άλλη μείωση στις συντάξεις χηρείας εξ ιδίου δικαιώματος την στιγμή που για μια ολόκληρη ζωή έχουν πληρωθεί ασφαλιστικές εισφορές από τον θανόντα.

Θεωρείται ιεροσυλία.

Το δημοσιονομικό κόστος διατήρησης των συντάξεων χηρείας στο 70% είναι ελάχιστο, τα στοιχεία προκύπτουν από το Υπουργείο Εργασίας.

Το ΕΝΔΙΣΥ είναι στη διάθεσή σας για να αναπτύξει ακόμα καλύτερα τις θέσεις του.

Μην επιβάλλετε νέες περικοπές στους συνταξιούχους χηρείας, ειδικά σε μια τέτοια δύσκολη οικονομική περίοδο, παρατεταμένης ακρίβειας.

Διαβάστε επίσης:

Wall Street Journal: «Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι αλλάζουν τακτική μετά την αποχώρηση Μπάιντεν»

Καιρός: Φέρνει μπουρίνια ο πολικός αεροχείμαρρος – Θα έρθει σύντομα νέος καύσωνας; (LIVE)

«Θεέ μου, είναι απλά ένα παιδί» – Σοκάρουν οι μαρτυρίες εθελοντών γιατρών από την φρίκη της Γάζας

Τέμπη: Νέα έρευνα για τα 11 λεπτά της σιωπής – Η έκθεση-παρωδία της ΕΛΑΣ και το αίτημα της οικογένειας του νεκρού μηχανοδηγού

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο Μίλτος, ο Λευτέρης και τα «άλογα» της ελληνικής αποστολής

Καύσωνες στην Ελλάδα: Η φονική επέλαση του 1987 με 1.300 νεκρούς – Οι καυτοί Ιούληδες που έμειναν στην ιστορία (Photos – Video)

Καμπανάκι Ολλανδού ερευνητή για μεγάλο σεισμό στην Ελλάδα – Είχε προβλέψει τα 7,8 Ρίχτερ στην Τουρκία

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter