Συνταγή για την πιο αφράτη και εύκολη βασιλόπιτα χωρίς μίξερ

Συνταγή για την πιο αφράτη και εύκολη βασιλόπιτα χωρίς μίξερ

Αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής παράδοσης για την Πρωτοχρονιά η βασιλόπιτα. Είτε είστε έμπειρος, είτε πρωτάρης στην κουζίνα, αυτή η συνταγή για βασιλόπιτα, από τον Πάνο Παπαδάκη, είναι η τέλεια επιλογή για να δημιουργήσετε κάτι εύκολο, γρήγορο και χωρίς να χρειάζεστε μίξερ.

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε

Για το κέικ

  • 400 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
  • 300 γρ ζάχαρη
  • 5 μέτρια αυγά
  • 130 γρ ηλιέλαιο
  • 120 γρ λιωμένο βούτυρο
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 150 γρ χυμό πορτοκάλι
  • 1 κτγ μαχλέπι
  • 1/2 κτγ κάρδαμο (κακουλέ)
  • 20 γρ μπέικεν πάουντερ
  • 2 γρ μαστίχα (3-4 δάκρυα)
  • 2 βανιλίνες
  • 100 γρ τρούφα σοκολάτας

Για το γλάσο

  • 300 γρ λευκή κουβερτούρα
  • 30 γρ ηλιέλαιο

Για το στόλισμα

  • Τριμμένο καρύδι
  • Λιωμένη κουβερτούρα
  • Φόρμα 26 εκ.

Εκτέλεση

  • Σε ένα πολυκόφτη ρίχνουμε την μαστίχα(3-4 δάκρυα) μαζί με 4 κτσ ζάχαρη και τα θρυμματίζουμε πολύ καλά.
  • Τα προσθέτουμε σε ένα γυάλινο μπολ μαζί με τα αυγά, το ηλιέλαιο, το βούτυρο, το ξύσμα πορτοκάλι ,τον χυμό πορτοκάλι το κάρδαμο , το μαχλέπι, την υπόλοιπη ζάχαρη, τις βανιλίνες και ανακατεύουμε για 1 λεπτό με το σύρμα.
  • Προσθέτουμε το μπέικεν μέσα στο αλεύρι.
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι γ.ο.χ και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.
  • Προσθέτουμε την τρούφα σοκολάτας μέσα στο μείγμα ανακατεύοντας την.
  • Σε μια φόρμα 26 εκ. αφού έχουμε βάλει στον πάτο λαδόκολλα αλευροβουτυρώνουμε καλά τα πλαινά(προτιμήστε μια αποσπώμενη με λείο δαχτυλίδι χωρίς να έχει γραμμές και βαθουλώματα).
  • Ρίχνουμε το μείγμα στην φόρμα και αφού το χτυπήσουμε ελαφρώς πάνω στον πάγκο για να φύγει ο αέρας προσθέτουμε και το φλουρί.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 60-70 λεπτά στους 170 c.
  • Αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά για να μπορέσουμε να το πιάσουμε για να το αναποδογυρίσουμε.
  • Ξεφορμάρουμε και αναποδογυρίζουμε το κέικ πάνω σε μια σχάρα αφηνοντάς το να κρυώσει τελείως.
  • Λιώνουμε σε μπεν μαρί την λευκή κουβερτούρα μαζί με 30 γρ ηλιέλαιο.
  • Γλασάρουμε την Βασιλόπιτα και την αφήνουμε να σταθεροποιηθεί το γλάσο.
  • Στολίζουμε με τριμμένο καρύδι και την βάζουμε να σταθεροποιηθεί για 1/2 ώρα στο ψυγείο.
  • Γράφουμε ευχές με λιωμένη κουβερτούρα αφού πρώτα την αφήσουμε να σφίξει ελαφρώς.

Διαβάστε επίσης

ΑΑΔΕ: Χριστουγεννιάτικο δώρο στα μουλωχτά για τον Πιτσιλή

Meteor στην Τουρκία: Η αποτυχία της «εξοπλιστικής διπλωματίας» της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Η Ελλάδα εμπλέκεται περισσότερο στην ουκρανική κρίση: Προωθεί αμερικανικό υγροποιημένη φυσικό αέριο

Αεροσκάφος της Air Canada τυλίχθηκε στις φλόγες κατά την προσγείωση – Σοκάρουν τα βίντεο

Τζίμι Κάρτερ: Εθνικό πένθος στις ΗΠΑ για τον θάνατο του πρώην προέδρου

Νότια Κορέα: Πρόβλημα και σε άλλο αεροσκάφος της Jeju Air – «Ειδικές επιθεωρήσεις» μετά την τραγωδία

Ετικέτες

Documento Newsletter