Συνταγή για τα πιο εύκολα και γρήγορα μελομακάρονα

Συνταγή για τα πιο εύκολα και γρήγορα μελομακάρονα

Μία εβδομάδα μας χωρίζει από τα Χριστούγεννα, και οι προετοιμασίες για τα αγαπημένα γλυκά των εορτών έχουν ήδη ξεκινήσει. Όμως, οι απαιτητικοί ρυθμοί της καθημερινότητας, δεν μας επιτρέπουν να αφιερώσουμε πολύ χρόνο στην παρασκευή τους.

Ωστόσο, τι πιο… χρήσιμο, από μία εύκολη γρήγορη και οικονομική συνταγή για να φτιάξετε τα πιο ωραία μελομακάρονα. Άλλοτε σκέτα κι άλλοτε «ντυμένα» με σοκολάτα, μαύρη ή λευκή, τα μελομακάρονα αποτελούν αγαπημένη γεύση και δεν λείπουν από κανένα εορταστικό τραπέζι τα Χριστούγεννα.

Η συνταγή για τα πιο εύκολα και γρήγορα μελομακάρονα

Συστατικά

  • 3 φλ. ηλιέλαιο
  • 1 φλ. χυμός πορτοκαλιού
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 1 κ. γ. κανέλα σε σκόνη
  • 1/2 κ. γ. γαρίφαλο σε σκόνη
  • 1/2 φλ. κονιάκ
  • 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 3 κ. γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ. γ. μαγειρική σόδα
  • 9 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για το σιρόπι θα χρειαστείτε:

  • 1 ½ φλ. νερό
  • 1 ½ φλ. μέλι
  • 2 φλ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική

Για το πασπάλισμα θα χρειαστείτε:

  • 1 1/2 φλ. καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
  • 1/2 φλ. σουσάμι
  • 1/4 κ. γ. γαρίφαλο σκόνη
  • 1 κ. γ. κανέλα σε σκόνη
  • ξύσμα από 1 μικρό λεμόνι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς και απλώνεις λαδόκολλα στο ταψί
  • Ρίχνεις όλα τα υλικά για το σιρόπι στην κατσαρόλα και αφήνεις το σιρόπι να βράσει για 5 λεπτά
  • Το αφήνεις στην άκρη για να κρυώσει
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνεις το λάδι, το χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρίφαλο και το κονιάκ και ανακατεύεις πολύ καλά με το σύρμα
  • Προσθέτεις το σιμιγδάλι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και σιγά σιγά το αλεύρι
  • Ζυμώνεις το μίγμα μέχρι αν μαλακώσει
  • Πιάνεις μια γεμάτη κουταλιά ζύμης και την πλάθεις στο κλασικό οβάλ σχήμα που έχει το μελομακάρονο ή μια μικρότερη κουταλιά αν θέλεις μπουκίτσες
  • Τοποθετείς τα μελομακάρονα στο ταψί και τα αφήνεις να ψηθούν για μισή ώρα
  • Τα αφαιρείς και τα βουτάς στο σιρόπι για 2-3 λεπτά
  • Τα βγάζεις από την κατσαρόλα με την τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετείς προσεχτικά σε μια μεγάλη πιατέλα
  • Βάζεις στο multi την καρυδόψυχα, το σουσάμι, το γαρύφαλλο, την κανέλα και το ξύσμα λεμονιού και τα αλέθεις
  • Πασπαλίζεις τα μελομακάρονα με αυτό και είναι έτοιμα.
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter