Συνολικό πρόγραμμα παρουσίασε ο Πολάκης – «Τα κόμματα της Αριστεράς δεν είναι ενός ανδρός αρχή – Λάθος που στήριξα τον Κασσελάκη»

Συνολικό πρόγραμμα παρουσίασε ο Πολάκης – «Τα κόμματα της Αριστεράς δεν είναι ενός ανδρός αρχή – Λάθος που στήριξα τον Κασσελάκη»

Συνολικό κυβερνητικό πρόγραμμα παρουσίασε στη συντέντευξή του στο Open ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης, όπου μίλησε και για όλες τις ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Λάθος που στήριξα τον Κασσελάκη»

«Έκανα λάθος που στήριξα τον Κασσελάκη» δήλωσε ο βουλευτής Χανίων.

«Έκρινα το περασμένο καλοκαίρι ότι έπρεπε να ανασυγκροτήσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ μετά την παραίτηση Τσίπρα. Θεωρούσα ότι η κ. Αχτσιόγλου δεν μπορούσε να οδηγήσει τα πράγματα στην αναβάπτιση του ΣΥΡΙΖΑ και θεώρησα ότι ο Στέφανος Κασσελάκης ως ευφυής, νέο παιδί, όχι πιασμένο είπε προτάσεις με τις οποίες σε ένα μεγάλο κομμάτι συμφωνούσα, βλέποντας ότι είχε διείσδυση στους νέους, θα μπορούσε να προχωρήσει μια διαδικασία ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ».

Στη συνέχεια, όμως, «το έχασε σε πολλά. Καταρχήν δεν διαμόρφωσε ένα πολιτικό επιτελείο. Τα κόμματα της αριστεράς δεν είναι ενός ανδρός αρχή αν και ο αρχηγός είναι απαραίτητος. Με τον Τσίπρα υπήρχαν όργανα και λειτουργούσαν, αλλά εκεί πέσαμε σε μια ιστορία με έναν μηχανισμό που σαράκιαζε».

«Η υπερπροβολή της προσωπικής του ζωής κάλυψε πολλά πράγματα και σωστά που είπε και που ήταν αποτέλεσμα έργου αρκετών ανθρώπων» συνέχισε ο κ. Πολάκης.

Όπως είπε «εγώ διαφώνησα πρώτα με τη στάση για τα F-35 και το «ναι» που είπε ο Κασσελάκης και είπα ότι πρέπει να υπάρχει συνεννόηση στα όργανα. Μου είχε μιλήσει κάπως άσχημα αλλά δεν είπα τίποτα. Μετά διαφώνησα με τον νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια, είναι πρωτάκουστο να μην βάζει η κυβέρνηση κομματική πειθαρχία και να βάζει η αντιπολίτευση. Γιατί έπρεπε να διατηρήσουμε τη δεδηλωμένη Μητσοτάκη, επειδή είναι θέμα δικαιωμάτων;»

Σε ό,τι αφορά τις αιτιάσεις ότι είναι ομοφοβικός, είπε: «Αν ήμουν ομοφοβικός δεν θα στήριζα τον Κασσελάκη για πρόεδρο».

«Στις ευρωεκλογές το έπαιξε one man show, δεν μοιράσαμε τίποτα στην Πολιτική Γραμματεία και στα άλλα όργανα. Μας έκανε μεγάλη ζημιά η ιστορία το πόθεν έσχες. Δεν έπρεπε αυτά να είναι στην προμετωπίδα της πολιτικής παρουσίας» συμπλήρωσε ο κ. Πολάκης.

Σε σχέση με το αν ο Στ. Κασσελάκης είναι έκπτωτος ή όχι έως τη διεξαγωγή του Συνεδρίου, ο κ. Πολάκης ανέφερε:

«Όταν έγινε η ΚΕ εγώ και άλλοι λόγω της κρίσης ζητήσαμε από τον πρόεδρο να δώσει λύση προκηρύσσοντας εκλογές και αυτός λέει όχι κάντε μομφή όπως ορίζει το καταστατικό σημαίνει ότι η άρση εμπιστοσύνης συνεπάγεται έκπτωση από το αξίωμα. Αυτό έδειξε η δευτερολογία του και η στάση του την επόμενη ημέρα όταν πήρε τα πράγματα από το γραφείο» πρόσθεσε ο κ. Πολάκης.

Θέση πήρε επίσης για την κατηγορία της ομοφοβίας η οποία εκτοξεύεται ακόμη και από πρόσωπα μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ. «Αν ήμουν ομοφοβικός δεν θα προτεινα και δεν θα στήριζα για την ηγεσία τον Κασσελακη. Διαφώνησα στην τεκνοθεσία μέσω παρένθετης μητέρας για να μην γίνεται εμπόριο μητρών. Αυτό δεν το δεχομαι ούτε στα ομόφυλα ούτε στα ετερόφυλα ζευγάρια», σχολίασε.

Συνολικό πρόγραμμα από Πολάκη

Πέραν των αναφορών στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ ο Παύλος Πολάκης μίλησε για όλα τα πεδία στα οποία μια μελλοντική κυβέρνηση της Αριστεράς θα πρέπει να παρέμβει.

Σε σχέση με τα ενεργειακά, ο Παύλος Πολάκης ζήτησε την εθνικοποίηση της ΔΕΗ. «Άμεσα η ΔΕΗ πίσω υπό δημόσιο έλεγχο και ρυθμίζω έτσι την αγορά ρεύματος. Το ένα από τα δυο διυλιστήρια το μη ιδιωτικο, πίσω».

Κάλεσε επίσης «να καταργήσουμε τους μνημονιακούς νόμους. Η μεγάλη ληστεία γίνεται με την υποτίμηση της αξίες της εργασίας. Να σπάσουμε τις πλάκες των μνημονιακών νόμων».

Αναφορικά με τη Δικαιοσύνη επανέφερε την πρόταση του για δημιουργία μιας νέας σχολής δικαστών με έδρα, μάλιστα, την Πάτρα, ώστε να στελεχωθεί το δικαστικό σώμα, ενώ πρότεινε για κάθε υπόθεση που δικάζεται στον πρώτο και δεύτερο βαθμό να μην δίνονται αναβολές άνω του 1-1,5 μήνα.

«Δυστυχώς ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της ανώτερης δικαιοσύνης είναι ελεγχόμενο από την πολιτική σκηνή και καλύπτει ειλημμένες αποφάσεις», είπε, αναφερόμενος στην υπόθεση των παρακολουθήσεων, ενώ για την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ επισήμανε πως «κουκουλώθηκε», ενώ ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει στον Άρειο Πάγο.

«Η χώρα χρεοκόπησε το 2010 γιατί η οικονομική ολιγαρχία και το πολιτικό προσωπικό ήξερε πως θα μείνουν ατιμώρητοι. Αυτό γιατί υπάρχει ένα κομμάτι της Δικαιοσύνης που είναι ελεγχόμενο από αυτό το σύστημα και καλύπτει ειλημμένες αποφάσεις. Χρειάζεται ανανέωση με προγραμμα», ανέφερε.

Κλείνοντας, ο Παύλος Πολάκης σχολίασε επίσης ότι «τα νάλια πρέπει να πληρώσουν τις δόσεις για τις άδειες που σταμάτησαν να πληρώνουν με Μητσοτάκη».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter