Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί με Astra Zeneca – Οι επόμενες ομάδες που παίρνουν σειρά

Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί με Astra Zeneca – Οι επόμενες ομάδες που παίρνουν σειρά

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το εμβόλιο της Astra Zeneca. Η κ. Θεοδωρίδου μίλησε για τις καθησυχαστικές εισηγήσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων.

Παράλληλα, σημείωσε ότι με τα μέχρι σήμερα διαθέσιμα δεδομένα, η Επιτροπή των εμπειρογνωμόνων κρίνει ότι δεν συντρέχει λόγος «τροποποίησης της εισήγησης της 11ης Μαρτίου», κάτι που σημαίνει πως θα συνεχιστεί η διαδικασία εμβολιασμών με το εμβόλιο της Astra Zeneca στη χώρα.

«Συμπερασματικά, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών συνεκτιμώντας όλα τα δεδομένα εισηγείται ομόφωνα τη συνέχιση του εμβολιασμού με το εμβόλιο της AstraZeneca στη χώρα μας σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ανοίγει η πλατφόρμα για τα ραντεβού των ευπαθών ομάδων

Στις 19 Μαρτίου, σύμφωνα με τον Μάριο Θεμιστοκλέους θα γίνει διαθέσιμη η πλατφόρμα για το κλείσιμο ραντεβού εμβολιασμών των ατόμων που πάσχουν από χρόνια νοσήματα και υπολογίζονται σε 250.000 δικαιούχους.  Χαρακτηριστικά, πρόκειται για ασθενείς με μεταμόσχευση, νεφρική ανεπάρκεια, κυστική ίνωση, καρκίνο υπό αγωγή, χρόνια νοσήματα του αναπνευστικού, σοβαρή καρδιακή νόσο, σοβαρή ηπατική νόσο, αλλά και άτομα σε ανοσοκαταστολή.

Έπειτα, παίρνει σειρά η ηλικιακή ομάδα των 70-74 της οποίας η πλατφόρμα των ραντεβού θα είναι διαθέσιμη από τις 26 Μαρτίου, ενώ αρχές Απριλίου αναμένεται η έναρξη της διαδικασίας των ραντεβού για τους 65-69 ετών.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter