Συνεχίζεται το «φλερτ» Ερντογάν – Τραμπ: Η Τουρκία στέλνει μισό εκατομμύριο μάσκες στις ΗΠΑ

Σε μια προσπάθεια να αναθερμάνει τις σχέσεις της με τις ΗΠΑ, η Άγκυρα έστειλε πριν λίγες ημέρες μισό εκατομμύριο μάσκες και άλλο ιατρικό υλικό στις ΗΠΑ προκειμένου να τις βοηθήσει στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Όπως αναφέρει το middleeasteye.net, η Τουρκία έστειλε με ειδική πτήση ιατρικό υλικό που περιελάμβανε περίπου 500.000 χειρουργικές μάσκες, εκατοντάδες προσωπίδες και 40.000 ιατρικές στολές.

Σύμφωνα με έναν τούρκο αξιωματούχο αρχικά η Τουρκία είχε συμφωνήσει με τις ΗΠΑ να λάβει χρηματική αποζημίωση για το ιατρικό αυτό υλικό, ωστόσο στη συνέχεια η κυβέρνηση Ερντογάν αποφάσισε να τις παραχωρήσει δωρεάν.

Παράλληλα, ο Ερντογάν εξέδωσε ειδική άδεια ώστε να πουληθούν στην αμερικανική εταιρεία Ford ανταλλακτικά για αναπνευστήρες που παράγονται στην Τουρκία.

Πηγές αναφέρουν ότι η Τουρκία επιχειρεί να δείξει αλληλεγγύη στις ΗΠΑ ύστερα από αρκετά χρόνια προστριβών με αφορμή τη Συρία και την Παλαιστίνη.

«Στεκόμαστε αλληλέγγυοι με τις ΗΠΑ, τη σύμμαχό μας στο ΝΑΤΟ, κατά του Covid19», δήλωσε μέσω Twitter, o διευθυντής επικοινωνίας του Ταγίπ Ερντογάν, Fahrettin Altun.

«Αυτή η αποστολή (σ.σ.: ιατρικού υλικού) δείχνει ότι η σχέση ΗΠΑ – Τουρκίας είναι ισχυρή και μια από τις σημαντικότερες συμμαχίες μας», σχολίασε ο αμερικανός πρέσβης στην Τουρκία για το θέμα.