«Φώναξα τον Δομάζο και τον Αντωνιάδη για τη «Φανέλα με το 9»»
Ο σκηνοθέτης μιλάει στο Docville και τη Χρυσούλα Παπαΐωάννου για το ποδόσφαιρο και τις περιπέτειες των γυρισμάτων της ταινίας του «Η φανέλα με το 9» (1989), με αφορμή την επανέκδοση του βιβλίου του Μένη Κουμανταρέα («Πατάκης»), που πρωτοκυκλοφόρησε το 1986. Ο Παντελής Βούλγαρης θυμάται ιστορίες με τον Ελία Καζάν, τον Μίμη Δομάζο και τους φίλαθλους στα γήπεδα.
Τα Γλυπτά του Παρθενώνα δεν χρειάζονται Μεσσίες, αλλά συνεπή εθνική πολιτική». Παρέμβαση της τομεάρχη Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σίας Αναγνωστοπούλου για τα Γλυπτά του Παρθενώνα.
«Γνήσιο Ελληνάκι». Ο συγγραφέας Βαγγέλης Ραπτόπουλος γράφει για τη «Φανέλα με το Νο9» του Μένη Κουμανταρέα, που γυρίστηκε ταινία από τον Παντελή Βούλγαρη σε δικό του σενάριο.
Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο: Διαγωνισμός για λίγους και εκλεκτούς. Η αρχαιολόγος – μουσειολόγος Όλγα Σακαλή και ο αρχιτέκτονας Ευγένιος Μπαλάσης γράφουν στο Docville για την υπόγεια παράκαμψη του νομικού πλαισίου με εμπλοκή «δωρητών» και ιδιωτικών συμφερόντων.
Ρομπέρτο Ατάιντε: «Η παραφροσύνη της εξουσίας είναι πολύ μεταδοτική». Συνέντευξη της Χρυσούλας Παπαΐωάννου με τον διάσημο Βραζιλιάνο συγγραφέα για τη διαχρονική «Δεσποινίς Μαργαρίτα», τη μουσική του Σταμάτη Κραουνάκη, τον Μιχάλη Κακογιάννη, τη Βραζιλία του Λούλα και του Μπολσονάρου.
Αυτός που νίκησε τους δεσμοφύλακες. Μία συζήτηση της Ηλέκτρας Ζαργάνη με την σκηνοθέτρια Σοφία Καραγιάννη για την παράσταση «Καλά Εσύ Σκοτώθηκες Νωρίς», βασισμένο στο συγκλονιστικό βιβλίο του Χρόνη Μίσσιου.
Πάθη, έρωτες και τεντιμποϊσμός στην αρχαιότητα. Η Έμυ Ντούρου γράφει για το βιβλίο «Αρχαιολογία αγάπη μου… έλα πάρε με από δω» του Θεόδωρου Παπακώστα.
Το κρασί της Φάτα Μοργκάνα. Η Μαρίζα Κωχ μιλάει στον Αντώνη Μποσκοΐτη για το αρωματικό κρασί που φτιάχνει με προσθήκη βοτάνων, μεράκι και αγάπη και το ονόμασε Φάτα Μοργκάνα.
«Ο κινηματογράφος θέλει αποκλειστικότητα». Η σκηνοθέτης Ασημίνα Προέδρου μιλάει στον Κωνσταντίνο Καΐμάκη για την ταινία της «Πίσω από τις θημωνιές», το ανθρωποκεντρικό αλλά και πολιτικό σινεμά.
Ύπνος, αυτός ο γνωστός άγνωστος. Ο καθηγητής νευρολογίας Γκάι Λεζίνερ αφηγείται ιστορίες ασθενών με διαταραχές ύπνου στο βιβλίο του «Ο μυστικός κόσμος του ύπνου». Γράφει η Έμυ Ντούρου.
Λίνα Μενδώνη: Ο βασιλικός και η γλάστρα. Γράφει η Χρυσούλα Παπαΐωάννου
Το ΣΤΕΡΝ-ό αντίο του Νίκου Καλτσά.