Συνένοχος ή βλάκας; Το ερώτημα που δεν απαντάνε οι υπουργοί του Μητσοτάκη για τις υποκλοπές

Συνένοχος ή βλάκας; Το ερώτημα που δεν απαντάνε οι υπουργοί του Μητσοτάκη για τις υποκλοπές

Πανηγυρίζει η ΝΔ επειδή η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη ανακοίνωσε αρχειοθέτηση του σκανδάλου των υποκλοπών ως προς την εμπλοκή της ΕΥΠ, άρα και των πολιτικών προϊσταμένων. Πανηγυρίζει και για την κατηγορία-χάδι για πλημμέλημα σε τέσσερις εκπροσώπους ιδιωτικών εταιρειών.

Θρίαμβος της Δικαιοσύνης! Τόσο πολύ που ο Αδωνης Γεωργιάδης είπε στη Βουλή ότι «το θέμα των υποκλοπών έληξε. Τελεία!»

Ο έτερος πρώην του ΛΑΟΣ, ο Μάκης Βορίδης το πήγε πιο πονηρά. «Ο προηγούμενος νόμος από αυτόν που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, προέβλεπε κακούργημα. Μεσολάβησε ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ, που μετέτρεψε την πράξη σε πλημμέλημα», είπε και το πήραν οι νεοδημοκράτες και το έκαναν σημαία στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης.

Εχουν γραφεί χιλιάδες λέξεις από την ώρα της ανακοίνωσης του Άρειου Πάγου, αλλά αξίζει να εστιάσουμε σε ένα σημείο.

Ανάμεσα στους στόχους του κατασκοπευτικού λογισμικού Predator, που κατασκευάστηκε από ιδιωτικές εταιρείες, ήταν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος. Ο ίδιος ήταν και παρακολουθούμενος από την ΕΥΠ με κωδικό «519c». Ακόμη κι αν δεχτούμε αυτό που είπε η εισαγγελέας ότι οι υποκλοπές της ΕΥΠ ήταν νόμιμες, αυτές που έγιναν με το Predator δεν ήταν.

«Πλημμέλημα», λέει η εισαγγελέας, «παραβίαση απορρήτου τηλεφωνικών επικοινωνιών». Αναρωτιέται κανείς σε ποια χώρα του κόσμου παρακολουθείται ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων και αυτό είναι απλή παραβίαση απορρήτου.

Αυτά που λένε Γεωργιάδης και Βορίδης είναι σαν δικαιολογίες από παιδάκια που τα έπιασαν να κάνουν αταξίες. Δεν στέκουν σε κράτος και δεν αξίζουν στη χώρα.

Όταν παρακολουθείς Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, ακόμη κι αν θέλεις να μάθεις το γούστο του στη διακόσμηση νέας κατοικίας, πας κατηγορούμενος για κατασκοπεία. Κακούργημα, άρθρο 148 του Ποινικού Κώδικα, όπως σημείωσαν έγκριτοι νομικοί.

Γεωργιάδης, Βορίδης και λοιποί νεοδημοκράτες… πατριώτες, σφυρίζουν αδιάφορα σε αυτό.

Ο αείμνηστος εκδότης Κίτσος Τεγόπουλος είχε ρωτήσει κάποτε για έναν υπουργό «Συνένοχος ή βλαξ;». Τριάντα χρόνια μετά η ερώτηση επιστρέφει για την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Αν θέλουν να μας πείσουν ότι οι ίδιοι δεν έχουν σχέση με τις υποκλοπές και ταυτόχρονα ότι πρόκειται μόνο για ένα πλημμέλημα τεσσάρων εκπροσώπων εταιρειών, είναι κωμικοτραγικοί.

Επειδή αν η πυραμίδα από τους πράκτορες της ΕΥΠ έως τον Μητσοτάκη είναι αθώοι, τότε είναι ανίκανοι. Ανίκανοι να προστατεύσουν υπουργούς, βουλευτές, δικαστικούς και ανώτατους αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων από τέσσερις… ιδιώτες που τους παρακολουθούσαν.

Διπλά ανίκανοι επειδή πανηγυρίζουν το «πλημμέλημα» ενώ υπάρχει το κακούργημα της κατασκοπείας.

Τριπλά ανίκανοι επειδή αυτό το «πλημμέλημα» θα κάνει το γύρο του κόσμου και η Ελλάδα θα είναι πανηγυρικά και με κυβερνητική βούλα «μπάτε σκύλοι αλέστε…»

Τέλος, εντυπωσιακή είναι η σιωπή του «519c», του στρατηγού Φλώρου, από τότε που αποκαλύφθηκε ότι παρακολουθείται. Ούτε μήνυση κατέθεσε ούτε σχολίασε το «πλημμέλημα». Δεν αποδέχεται μόνο τη μοίρα του άβουλου θύματος, αλλά δεν υπερασπίζεται καν τον θεσμό που υπηρέτησε.

Το παρακράτος είναι εδώ και κρύβεται πίσω από τα πλοκάμια του, που έχουν και συνένοχους και βλάκες…

Διαβάστε επίσης:

Άρειος Πάγος ξελασπώνει Μητσοτάκη: Δε «βλέπει» κοινό κέντρο παρακολουθήσεων – Διώξεις μόνο σε… εταιρείες

Γεωργιάδης για «κουρελόχαρτο» Αρείου Πάγου: «Το θέμα των υποκλοπών έληξε. Τελεία»

«Χαστούκι» RSF για το ξελάσπωμα του Αρείου Πάγου στον Μητσοτάκη – Στο κάδρο ο πρωθυπουργός

Documento Newsletter