Συνέδριο ΝΔ: Ενότητα στο «βήμα» – Αντιθέσεις και έντονος προβληματισμός στα πηγαδάκια

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στον κομματικό μηχανισμό της Νέας Δημοκρατίας, καθώς μπορεί η πλειονότητα των ομιλητών στο 15ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας να επικαλείται την ενότητα εν΄όψει των ευρωεκλογών, αλλά στα «πηγαδάκια» αποτυπώνεται ο έντονος προβληματισμός των συνέδρων.

Φοβούνται την ψήφο διαμαρτυρίας και την εκροή ψηφοφόρων σε εκ δεξιών κόμματα

Συγκεκριμένα, σε συζητήσεις που λαμβάνουν χώρα στο Ζάππειο, εκφράζεται ο φόβος, για την εκλογική συρρίκνωση της Νέας Δημοκρατίας, καθώς αναγνωρίζεται ότι σημαντικά κομμάτια της κοινωνίας είναι εξοργισμένα, λόγω σημαντικών προβλημάτων όπως η ακρίβεια και η ανασφάλεια που αισθάνονται πολλοί πολίτες. Επίσης, η τραγωδία των Τεμπών και η κυβερνητική διαχείριση, έχει εξοργίσει την πλειονότητα της κοινωνίας, και πολλούς ψηφοφόρους της γαλάζιας παράταξης. Επίσης, σε πολλά πηγαδάκια υπάρχει έντονη ανησυχία, για την διαρροή «γαλάζιων» ψηφοφόρων σε κόμματα δεξιότερα της ΝΔ.

Χατζηδάκης: «δεν χρειάζεται κανένα καμπανάκι για να καταλάβουμε τα όποια λάθη μας»

Ο φόβος για την «ψήφο διαμαρτυρίας» όπως χαρακτηρίζεται, τονίσθηκε και στην ομιλία του υπουργού Οικονομικών, ο οποίος ανέφερε ενδεικτικά ότι «στις ευρωεκλογές, οι πολίτες δεν πρέπει να στείλουν το λάθος μήνυμα. Δεν χρειάζεται κανένα καμπανάκι για να καταλάβουμε τα όποια λάθη έχουν γίνει. Δεν είμαστε αλαζόνες. Τα ξέρουμε, γιατί σε αντίθεση με τους αντιπάλους μας που ζουν σε έναν περίκλειστο φανατισμένο μικρόκοσμο, εμείς αφουγκραζόμαστε την κοινωνία και παλεύουμε κάθε μέρα να διορθώσουμε τα προβλήματα»

Μήνυμα Δένδια-Γεωργιάδη για τις αντιθέσεις σε ότι αφορά το «Κέντρο» και τη «Δεξιά»

Σε ότι αφορά τον διχασμό που επικρατεί στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας για το εάν η ταυτότητα της γαλάζιας παράταξης θα έχει σαν βασικό στοιχείο το «σημιτικό κέντρο» η την «παραδοσιακή δεξιά», θέση πήραν οι Νίκος Δένδιας και Άδωνις Γεωργιάδης. Ο υπουργός Άμυνας ανέφερε ότι «εμείς είμαστε το κόμμα των μεγάλων κοινωνικών πλειοψηφιών, το κόμμα των πολλών, διαφυλάττουμε το φιλολαϊκό και τον κοινωνικό χαρακτήρα της παράταξης μας ως κόρη οφθαλμού. Διευρυνόμαστε, δε μεταλλασσόμαστε, το μπλε είναι μπλε, δεν ξεθωριάζει».

Από την άλλη ο υπουργός Υγείας σημείωσε ότι «πρέπει να πάμε να δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη. Είμαι βέβαιος ότι υπάρχουν στεναχώριες από επιμέρους χειρισμούς, όμως δεν θα φέρουμε την αστάθεια στην χώρας μας». Όταν ο κ. Γεωργιάδης αναφέρεται σε «επιμέρους χειρισμούς» αναφέρεται στην απογοήτευση που έχει παραχθεί στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, σε ότι αφορά την ταυτότητα της παράταξης, ειδικά μετά το νομοσχέδιο για την ισότητα στον πολιτικό γάμο.

Υπενθυμίζεται ότι οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς, ενώ παραβρέθηκαν χθες στην ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, δεν θα μιλήσουν στο γαλάζιο συνέδριο, δίνοντας πολλαπλά μηνύματα. Η σιωπή των δύο πρωθυπουργών είναι από τα κυρίαρχα θέματα στις παρασκηνιακές συζητήσεις, όπου υπάρχει έντονη ανησυχία.

 

 

Ετικέτες