Συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ για τη Μέση Ανατολή – Τα σχέδια εκκένωσης Ελλήνων από Λίβανο και Ισραήλ

Η νέα ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή που οδηγεί στα πρόθυρα περιφερειακού πολέμου, πυροδοτεί έντονες συζητήσεις και διαβουλεύσεις στη διεθνή κοινότητα. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκάλεσε εκτάκτως το ΚΥΣΕΑ, στις 16:30, όπου θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση από την ΕΥΠ αλλά και από διπλωματικές πηγές, για τις συνθήκες που διαμορφώνονται στην ευρύτερη περιοχή.

Από τη μεριά της κυβέρνησης υπάρχει κινητικότητα για τις ελληνικές κοινότητες στο Λίβανο και το Ισραήλ. Μάλιστα, για το Λίβανο υπάρχει σχέδιο εκκένωσης 3.500 κατόχων ελληνικών διαβατηρίων και άλλων 1.000 εξαρτώμενων μελών.

Ανησυχία για το μεταναστευτικό

Επίσης, μία άλλη ανησυχία της ελληνικής κυβέρνησης είναι και το ενδεχόμενο να υπάρξουν μεταναστευτικές ροές, κυρίως από το Λίβανο. Τέλος, σημειώνεται ότι μέσα από ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο Χ΄ «η ελληνική κυβέρνηση καταδικάζει έντονα τις επιθέσεις του Ιράν κατά του Ισραήλ. Πρόκειται για μια σοβαρή κλιμάκωση και αυξάνει την απειλή για την περιφερειακή ασφάλεια».

Διαβάστε επίσης:

Συγκλονιστικά βίντεο από την στιγμή της επίθεσης του Ιράν στο Ισραήλ – Πύραυλος έπεσε πάνω σε αυτοκινητόδρομο (Video)

Καταιγίδα πυραύλων από το Ιράν στο Ισραήλ: «Θα το πληρώσουν» λέει ο Νετανιάχου – Η στάση των ΗΠΑ (Videos)

Ένας χρόνος πόλεμος στη Γάζα: Έκθεση για τις οδυνηρές επιπτώσεις σε γυναίκες και κορίτσια

Ετοιμάζουν στα μουλωχτά το μοίρασμα στο Αιγαίο – Επιβεβαιώνει τη διπλωματία «κλειστών θυρών» η βόμβα Ερντογάν

Ανάλυση Guardian: Η πυραυλική επίθεση στο Ισραήλ πυροδοτεί την περιφερειακή σύγκρουση – Πάτημα στον Νετανιάχου για σκληρή απάντηση

Νέος Κόσμος: Τροχαίο με ΙΧ και σχολικό λεωφορείο – Τραυματίστηκε ελαφρά η συνοδός