Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία για Αυγή και Κόκκινο εν μέσω κινητοποιήσεων – Τον Οκτώβρη η δόση της κρατικής επιχορήγησης

Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία για Αυγή και Κόκκινο εν μέσω κινητοποιήσεων – Τον Οκτώβρη η δόση της κρατικής επιχορήγησης

Την Πέμπτη το μεσημέρι θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα τα οικονομικά προβλήματα που απειλούν τη βιωσιμότητα της Αυγής και του Κόκκινου.

Υπενθυμίζεται ότι στην Πολιτική Γραμματεία στα μέσα του Ιουλίου αποφασίστηκε να ζητηθεί από τις διοικήσεις των Μέσων, σε συνεργασία με τους εργαζόμενους, ένα βιώσιμο business plan, το οποίο θα λαμβάνει υπόψιν πως από εδώ και στο εξής ο ΣΥΡΙΖΑ θα διαθέτει το 45% της ετήσιας κρατικής επιχορήγησης.

Σύμφωνα με ανώτατες πηγές της Κουμουνδούρου, τα οικονομικά σχέδια που κατατέθηκαν στις αρχές του μήνα δεν κρίθηκαν ικανοποιητικά.

Από τη μέρα που ανακοινώθηκε η αναστολή του καθημερινού φύλλου της Αυγής, οι εργαζόμενοι αντιδρούν και πραγματοποιούν αρκετές απεργιακές κινητοποιήσεις.

Αναμένεται με ενδιαφέρον η τοποθέτηση του προεδρικού μπλοκ και η αντίδραση των Γεροβασίλη, Ζαχαριάδη, Θεοχαρόπουλου, Καρκούλια, Νοτοπούλου, Ραγκούση, Συμεωνίδου και Φλαμπουράρη, οι οποίοι ανήκουν στη λεγόμενη εσωκομματική αντιπολίτευση.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές ημέρες, η άτυπη συντονιστική Ομάδα των «87» αποφάσισε να θέσει ως προτεραιότητα την εξόφληση των δεδουλευμένων των εργαζομένων. Αυτή αναμένεται να είναι και η στάση των παραπάνω 8 μελών του Οργάνου.

Στη συνεδρίαση αναμένεται να παρθούν πιο συγκεκριμένες αποφάσεις για την ενίσχυση των κομματικών ταμείων. Υπενθυμίζεται ότι έχει αποφασιστεί η αύξηση της εισφοράς των βουλευτών, οικονομική εξόρμηση, ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης έχει καλέσει όσους μπορούν να βοηθήσουν μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας. Ο ίδιος τονίζει ότι έχει καταθέσει 20.000 ευρώ, το ανώτερο ποσό που επιτρέπει ο νόμος.

Όπως και να χει όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάσταση φαίνεται να παραμένει δύσκολη, τουλάχιστον μέχρι τον Οκτώβρη όπου το κόμμα θα λάβει την επόμενη δόση της κρατικής επιχορήγησης…

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter