Συνεδριάζει η Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ για τον Σπίρτζη – Στην ΚΕ η τελική απόφαση αν αποφασιστεί διαγραφή

Συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την καταγγελία 70 μελών του κόμματος για τον Χρήστο Σπίρτζη, τα οποία ζητούν τη διαγραφή του.

H Επιτροπή μπορεί να αποφασίσει σύσταση ή επίπληξη. Εάν όμως θεωρεί πως συντρέχουν λόγοι αναστολής μέλους ή διαγραφής, τότε θα πρέπει να στείλει την εισήγησή της στην Κεντρική Επιτροπή, η οποία θα έχει και τον τελευταίο λόγο.

Στην επιστολή είχε τονιστεί μεταξύ άλλων, ότι ο Χρήστος Σπίρτζης λειτουργεί «με ατομική ατζέντα αμφισβητώντας ανοιχτά τόσο την επάρκεια του νεοεκλεγέντος Προέδρου να επιτύχει το στόχο της νίκης του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές, όσο και τη δυνατότητα του ΣΥΡΙΖΑ να αποτελέσει τον κυρίαρχο πόλο που θα αμφισβητήσει την κυριαρχία του Κ. Μητσοτάκη και της νεοδεξιάς».

Διαβάστε αναλυτικά: 70 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν τη διαγραφή του Χρήστου Σπίρτζη: «Αμφισβητεί διαρκώς τον Κασσελάκη» – Όλα τα ονόματα

Ο Χρήστος Σπίρτζης από χθες είχε προαναγγείλει ότι δεν θα παραστεί στη σημερινή συνεδρίαση, παρότι προσκλήθηκε να καταθέσει τη γνώμη του.

«Είναι παράξενο ότι η Επιτροπή Δεοντολογίας λειτουργεί 5 Αυγούστου. Της δίνω συγχαρητήρια, αλλά εγώ δεν έχω διαθεσιμότητα, όπως δεν έχει και ο πρόεδρός μας» είπε στην ΕΡΤ  και συμπλήρωσε:

«Η Επιτροπή Δεοντολογίας φαντάζομαι θα καλέσει και θα εξετάσει τους 70 που με καταγγέλλουν και θα εισηγηθεί στην Κεντρική Επιτροπή […] Αν διαγραφώ για τους λόγους της καταγγελίας, επειδή δηλαδή είπα την άποψή μου, θα είναι μεγάλη μου τιμή!»

Διαβάστε αναλυτικά: Δεν πάει στην Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ ο Σπίρτζης – «Μεγάλη μου τιμή αν διαγραφώ επειδή είπα την άποψή μου…»

Ο πρώην υπουργός και βουλευτής αργά χθες το βράδυ έστειλε επιστολή όπου αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Δυστυχώς αυτή την περίοδο, εκτός από την εργασία μου, ασχολούμαι με την δικογραφία της υπόθεσης των υποκλοπών, των οποίων, όπως γνωρίζετε, υπήρξα θύμα παρακολούθησης, ως απόδειξη της πάγιας στοχοποίησής μου από τη δεξιά».

Επίσης, τονίζει πως θα απαντήσει στην καταγγελία των 70 μελών «σε χρόνο που κρίνω ότι θα έχω διαθεσιμότητα μετά τις διακοπές του Αυγούστου».

Εδώ ολόκληρη η επιστολή σε pdf:

 

«Θεωρεί ότι δεν είναι τόσο σημαντικό να δώσει εξηγήσεις στην Επιτροπή»

«Η επιτροπή Δεοντολογίας συνεδριάζει σχεδόν κάθε Τρίτη. Επομένως δεν έχουμε εκτάκτως ένα Πειθαρχικό, είναι προγραμματισμένη» είπε το πρωί στο MEGA η εκπρόσωπος τύπου, Βούλα Κεχαγιά και συμπλήρωσε:

«Ο κ. Σπίρτζης έχει στείλει γραπτό κείμενο στην Επιτροπή Δεοντολογίας, δεν γνωρίζω το περιεχόμενο. Εξ όσων αντιλήφθηκα από τις χθεσινές δηλώσεις του, θεωρεί ότι δεν είναι τόσο σημαντικό να δώσει εξηγήσεις στην Επιτροπή Δεοντολογίας και ότι είναι καλύτερα, να εκφράζει τις απόψεις του για μείζονα ζητήματα δημοσίως. Είναι θέμα του κ. Σπίρτζη, αλλά και της Επιτροπής Δεοντολογίας πώς θα αξιολογήσει τη μη προσέλευση του κ. Σπίρτζη, και το όλο θέμα που έχει προκύψει μετά την καταγγελία που έχει γίνει. Δεν είμαι μέλος της εν λόγω Επιτροπής, ούτε συνομιλώ με τα μέλη».

Διαβάστε επίσης

Συναντήσεις Μητσοτάκη με γαλάζιους βουλευτές – Επιδιώκει «ήρεμα νερά» στα εσωκομματικά

Μέση Ανατολή, ώρα «μηδέν»: Σε θέσεις μάχης Ιράν και Ισραήλ – Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η διεθνής κοινότητα

Σε… «γιαπί» ζουν οι εποχικοί πυροσβέστες στη Σαλαμίνα – Εξοργιστική καταγγελία (Photos)

Σκάνδαλο υποκλοπών: Οι «ψόφιοι κοριοί» υπουργοί, στρατηγοί, δικαστικοί – Υποτελείς στον ωτακουστή τους