Συναυλία για Τέμπη: «Αυτά ισχύουν για Καλλιμάρμαρο και υπουργείο Πολιτισμού» – Η ανάρτηση της αντιπροέδρου του Συλλόγου Αρχαιολόγων

Συναυλία για Τέμπη: «Αυτά ισχύουν για Καλλιμάρμαρο και υπουργείο Πολιτισμού» – Η ανάρτηση της αντιπροέδρου του Συλλόγου Αρχαιολόγων

Στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων συζητείται σήμερα το αίτημα διεξαγωγής συναυλίας για τα Τέμπη, με τη Δέσποινα Κουτσούμπα να προχωρά σε σχετική ανάρτηση για το εν λόγω θέμα.

«Θα ήθελα να θυμίσω ότι το ΥΠΠΟ κρίνει από άποψη προστασίας μνημείου, συμβολικής και πραγματικής», γράφει η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων. 

«Αν ο Σύλλογος που ζητά το Καλλιμάρμαρο έχει νόμιμη ύπαρξη (που έχει), αν ο φάκελος της παραγωγής έχει πλήρη κάλυψη για κάθε πιθανό κίνδυνο για το νεώτερο μνημείο (που, όπως πληροφορούμαι, έχει), αν ο τίτλος και ο σκοπός της συναυλίας δεν προσβάλλει το νεότερο μνημείο (αυτονόητο), τότε δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην δοθεί», προσθέτει στη συνέχεια.

«Κανένας κίνδυνος δεν προκύπτει για το νεότερο μνημείο από τη διοργάνωση συναυλίας και δεν γνωρίζω άλλη περίπτωση που η ΕΟΕ να ήταν θετική για συναυλία και το ΚΣΝΜ να είπε όχι». 

Παράλληλα, σημείωσε ότι «το αίτημα να γίνει η συναυλία χωρίς αντίτιμο (εκτός του ότι δεν είναι εφικτό, για όποιον γνωρίζει κόστη όπως “ενοικίαση” Καλλιμάρμαρου, ηχητικά, φώτα, ασφάλεια για συναυλία 50.000 ανθρώπων) δεν είναι θέμα του ΥΠΠΟ. Πιστεύω ότι τα μέλη του Συμβουλίου θα πράξουν αυτό που επιβάλλει η συνείδηση όλων μας. Και μακάρι να γεμίσει το Καλλιμάρμαρο και να μείνουν στον Σύλλογο λεφτά για να κάνει ό,τι ενέργειες χρειάζονται».

Συναυλία για Τέμπη: Η ανάρτηση της Δέσποινας Κουτσούμπα

«Σχετικά με τη συναυλία του Συλλόγου Θυμάτων Τεμπών στο Καλλιμάρμαρο, που συζητείται σήμερα στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων, θα ήθελα να θυμίσω ότι το ΥΠΠΟ κρίνει από άποψη προστασίας μνημείου, συμβολικής και πραγματικής. Αν ο Σύλλογος που ζητά το Καλλιμάρμαρο έχει νόμιμη ύπαρξη (που έχει), αν ο φάκελος της παραγωγής έχει πλήρη κάλυψη για κάθε πιθανό κίνδυνο για το νεώτερο μνημείο (που, όπως πληροφορούμαι, έχει), αν ο τίτλος και ο σκοπός της συναυλίας δεν προσβάλλει το νεότερο μνημείο (αυτονόητο), τότε δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην δοθεί. Κανένας κίνδυνος δεν προκύπτει για το νεότερο μνημείο από τη διοργάνωση συναυλίας και δεν γνωρίζω άλλη περίπτωση που η ΕΟΕ να ήταν θετική για συναυλία και το ΚΣΝΜ να είπε όχι.

Το αίτημα να γίνει η συναυλία χωρίς αντίτιμο (εκτός του ότι δεν είναι εφικτό, για όποιον γνωρίζει κόστη όπως “ενοικίαση” Καλλιμάρμαρου, ηχητικά, φώτα, ασφάλεια για συναυλία 50.000 ανθρώπων) δεν είναι θέμα του ΥΠΠΟ.

Πιστεύω ότι τα μέλη του Συμβουλίου θα πράξουν αυτό που επιβάλλει η συνείδηση όλων μας. Και μακάρι να γεμίσει το Καλλιμάρμαρο και να μείνουν στον Σύλλογο λεφτά για να κάνει ό,τι ενέργειες χρειάζονται».

Διαβάστε επίσης

Νέο γαλάζιο αντάρτικο: Μετά την ερώτηση των «11», «χτύπημα» από τους «8» – Πριν το «Street Party» στη Ρηγίλλης

Συναυλία για τα Τέμπη: Η διαφωνία και η απάντηση του Συλλόγου – Τι λένε οι δύο πλευρές (Video)

Λίβανος – ΥΠΕΞ: «Ο Νασράλα είχε συμφωνήσει σε κατάπαυση του πυρός λίγο πριν δολοφονηθεί – Ενημερώθηκαν ΗΠΑ και Γαλλία» (Video)

Συγγρού: Η στιγμή της άγριας συμπλοκής – Μπλόκαραν με τζιπ αναβάτες μηχανής και τους πυροβόλησαν (Video)

Συναγερμός στο Λαύριο: Διαρροή υγραερίου σε πρατήριο καυσίμων

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter