Συναυλία για τα Τέμπη: Εγκρίθηκε από το Υπ. Πολιτισμού η παραχώρηση του Καλλιμάρμαρου – Τι συνέβη στην τρίωρη συνεδρίαση

Μετά από μια τρίωρη συνεδρίαση η αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Πολιτισμού ενέκρινε ομόφωνα την παραχώρηση του Καλλιμάρμαρου στον Σύλλογο των Συγγενών Θυμάτων Τεμπών, παρά τις έντονες αντιδράσεις που έχουν προκληθεί ανάμεσα σε μέλη των οικογενειών των αδικοχαμένων θυμάτων.

Στη συνεδρίαση συμμετείχε ο δικηγόρος της οικογένειας Πλακιά, ο οποίος ζήτησε εκ μέρους των εντολέων του, το στάδιο να παραχωρηθεί μόνο εφόσον δεν υπάρξει οικονομικό αντίτιμο για τους θεατές.

Από την πλευρά της η επιτροπή αναζήτησε και την πλευρά της προέδρου του συλλόγου, Μαρία Καρυστιανού, η οποία εξέφρασε την άποψή της επί του θέματος.

Μετά από αρκετές ώρες συζήτησης η επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα την παραχώρηση του Παναθηναϊκού Σταδίου για τη μεγάλη συναυλία, επιτρέποντας μάλιστα να υπάρξει οικονομικό αντίτιμο.

Ωστόσο, η άδεια δόθηκε με την προϋπόθεση να δοθεί τέλος επί του αντιτίμου, υπέρ του δημοσίου, όπως ορίζει ο σχετικός νόμος.

Σημειώνεται επίσης ότι ο Σύλλογος οφείλει να προσκομίσει σειρά δικαιολογητικών εγγράφων έως και πέντε ημέρες πριν την πραγματοποίηση της συναυλίας προκειμένου να παραχωρηθεί οριστικά ο χώρος.

Διαβάστε επίσης

Συναυλία για τα Τέμπη: Η διαφωνία και η απάντηση του Συλλόγου – Τι λένε οι δύο πλευρές (Video)

Συναυλία για Τέμπη: «Αυτά ισχύουν για Καλλιμάρμαρο και υπουργείο Πολιτισμού» – Η ανάρτηση της αντιπροέδρου του Συλλόγου Αρχαιολόγων

Τάνια Τσανακλίδου στο documentonews.gr για τη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο: «Να είμαστε ενωμένοι απέναντι στην αδικία»

Θανάσης Παπακωνσταντίνου: Πήρε θέση για τη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο – «Έχω δώσει τον λόγο μου, τους έχω απόλυτη εμπιστοσύνη»

Πλακιάς: Εξώδικα στους καλλιτέχνες και ασφαλιστικά μέτρα εάν γίνει η συναυλία για τα Τέμπη – «Ό,τι είναι να γίνει, να γίνει ονομαστικά» (Video)

Καρυστιανού: «Δεν υπάρχει τίποτα παράνομο και τίποτα κρυφό» – Τι είπε για τη συναυλία στη μνήμη των θυμάτων των Τεμπών

Φοίβος Δεληβοριάς στο documentonews.gr: «Θα στήριζα τη συναυλία ακόμα και για μία οικογένεια που έχασε το παιδί της στα Τέμπη»